Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Piotrrek

Certina DS PODIUM

Rekomendowane odpowiedzi

napisalem do nich maila i jakas pani mi odpisala w ten sposob:

dowiedziałam się o nr na deklu zegarka. Otóż pomieszanie nr jest charakterysyczne dla zegarków certiny i w żaden sposób nie stanowi problemu przy ewentualnym reklmowaniu zegarka.

co teraz robic?

Może Pani ma jednak rację...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak tak tylko nie daj Boze sie cos zepsuje i sie okaze ze jednak stanowi to jakis problem... z reszta zadzwonie tam w poniedzialek z rana i sie zapytam jeszcze raz co i jak i najwyezj poprosze o karte gwarancyjna z takim numerem jak jeet na delku... dla mnie to jest bardzo dziwne ze takei cos sie zdarza w ogole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaiste dziwne bo zegarek kupiłem 16 02 2007 w Zibi więc 2 zupełnie różne firmy. Pocieszę Cię, że to kwarcowy zegarek i raczej się nie zepsuje- mój działa idealnie, tylko baterię wymieniałem 1 raz:) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zepsuje nie zepsuje ja chce miec wszystko tak jak potrzeba za to w koncu place.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaiste dziwne bo zegarek kupiłem 16 02 2007 w Zibi więc 2 zupełnie różne firmy. Pocieszę Cię, że to kwarcowy zegarek i raczej się nie zepsuje- mój działa idealnie, tylko baterię wymieniałem 1 raz:) Pozdrawiam

Aż z ciekawości podszedłem do półki i sp4rawdziłem jak jest z numerem na deklu... Ta sama sprawa co u Was.... Aż napisze z ciekawości do Certiny :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tez kupowales na pasku i tez na karcie gwarancyjnej masz 7029 czyli inaczej niz na dekielku? i tez kupowales w jeszcze innym sklepie niz my?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tez kupowales na pasku i tez na karcie gwarancyjnej masz 7029 czyli inaczej niz na dekielku? i tez kupowales w jeszcze innym sklepie niz my?

Ja je sprzedaje. Tak jeszcze w innym sklepie :rolleyes: . Tak - numery są odwrotnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to skoro je sprzedajesz to powinienes wiedzec jak z ta gwarancja :rolleyes: czy ta babka z tego sklpeu co ja kupowalem pisze prawde ze to nie ma znaczenia podczas ewentualnej reklamacji a jesli nie wiesz to moze moglbys sie dowiedzec i dac znac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak właściwe to reklamując zapsuty zegarek (czyli nie działający mechanizm) nie ma znaczenia czy zegarek był na pasku, czy na bransolecie. Możesz oddać niedziałający zegarek bez paska/bransolety i też przyjmą do reklamacji.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli w takim razie jesli mi przysla do tego karte gwarancyjna z numerem jaki mam na deklu w razie reklamacji bedzie ok? z reszta moze kolega boldy cos wiecej wyjasni jak sie dowie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzwonil dzisiaj do mnie prezes tego sklepu i wytlumaczyl ze nie ma to znaczenia podczas ewentualnej reklamacji gdyz takei cos jest spotykane w calej Polsce w sklepach i jakis gosc z certiny wyjasnial mu ze wszystko jest w porzadku. a teraz jeszcze pytanie panowie czy ten zegarek sie bardzo rysuje ta stal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Certiny tak jest - nr ref. na gwarancji i deklu się różnią. To żaden problem. Ile osób z firmy musi jeszcze odpowiadać aby autor się uspokoił?

WSZYSTKO OK - nie panikuj. Twoja gwarancja jest WAŻNA.

Dużo wiekszy problem to to, ze Piotrrek nie używa interpunkcji, pisze bez ładu i składu - i przy takim za przeproszeniem bełkocie w postach różnica w nr ref to pan pikuś.

Co to oznacza - czy ten zegarek sie bardzo rysuje ta stal.

Się bardzo ta stal normalnie jak inne stale rysuje ale satynowana jest to widac nniej panowie w zegarku tym.

Ja sam popełniam mase literówek, ale Twoje posty to mistrzostwo świata. Momentami zupełnie nie rozumiem co piszesz. Starajmy się szanować ojczysty język.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Certiny tak jest - nr ref. na gwarancji i deklu się różnią. To żaden problem. Ile osób z firmy musi jeszcze odpowiadać aby autor się uspokoił?

WSZYSTKO OK - nie panikuj. Twoja gwarancja jest WAŻNA.

Dużo wiekszy problem to to, ze Piotrrek nie używa interpunkcji, pisze bez ładu i składu - i przy takim za przeproszeniem bełkocie w postach różnica w nr ref to pan pikuś.

Co to oznacza - czy ten zegarek sie bardzo rysuje ta stal.

Się bardzo ta stal normalnie jak inne stale rysuje ale satynowana jest to widac nniej panowie w zegarku tym.

Ja sam popełniam mase literówek, ale Twoje posty to mistrzostwo świata. Momentami zupełnie nie rozumiem co piszesz. Starajmy się szanować ojczysty język.

Dokładnie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie tak czytajac ten temat nasuwa mi sie kilka pytan co do tego zegarka gdyz taki sam rowniez kupilem jakies dwa tyg temu. Sprawa dekla identyczna sytuacja jak i u was z tym, ze u mnie de facto na nowym zegarku widac na cyfrach oznaczajacych godzine delikatne ryski oraz pod szkielkiem widac slad jakby ktos tam cos dotykal palcami czy to jest normalne w nowym zegarku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest normalne.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zeby to zobaczyc trzeba patrzec pod katem i pod swiatlo inaczej tego nie widac. Myslisz ze jest co reklamowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak właściwe to reklamując zapsuty zegarek (czyli nie działający mechanizm) nie ma znaczenia czy zegarek był na pasku, czy na bransolecie. Możesz oddać niedziałający zegarek bez paska/bransolety i też przyjmą do reklamacji.

Jak słusznie zauważył Adi - temat chyba wyczerpany. Gwoli "rzetelności": jest jak pisze TeJot. Po prostu Certina (ale i inne firmy jak choćby Tissot) składają zegarki wcześniej, a na pasek albo bransoletę trafiają w miarę napływania zamówień. Z ew. reklamacją jest jak pisze TeJot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zeby to zobaczyc trzeba patrzec pod katem i pod swiatlo inaczej tego nie widac. Myslisz ze jest co reklamowac?

Jakbym zobaczyl chociaz szczatek palucha za szklem, od razu bym zadal wymiany na nowy, niegrzebany. Nie mowiac o jakis rysach.

Obejrzyj dokladnie dekiel czy nie ma z boku sladow otwieraia. Tak czy siak bym wymienial, po co o tym myslec i sie wkurzac?

Pozdr

strix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryski sa tylko na godzinach a szczegolnie na 12... Nie wiem moze ja przesadzam po prostu? to nie do konca slady palca ale cos w tym stulu male ale jest... z tym ze zegarek mialem z dzien juz na rece wiec chyba wymienic go juz nie bede chcieli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryski sa tylko na godzinach a szczegolnie na 12... Nie wiem moze ja przesadzam po prostu? to nie do konca slady palca ale cos w tym stulu male ale jest... z tym ze zegarek mialem z dzien juz na rece wiec chyba wymienic go juz nie bede chcieli...

Jak kupowales w sklepie stacjonarnym, to idz w momencie kiedy beda mieli juz na stanie nastepna sztuke /albo moze maja wiecej/ i obejrzyj, jesli na innej tego nie ma co jest dla Ciebie podejrzane w twojej - pokaz sprzedawcy i kategorycznie domagaj sie wymiany. Proste. Nawet jesli to nie zegarek za >10kpln to z pewnoscia nie sa to ziemniaki - bulisz spora dla siebie kwote i masz byc w 100% zadowolony.

Zakladam oczywiscie, ze rzeczywiscie cos tam jest nie tak i wykluczam, ze masz omamy :(

Pozdr

strix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra a jesli kupowalem ten zegarek przez internet a u mnie w poblizu nie ma sklepu zeby takowy obejrzec? tez cos doradzisz;> heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos tu kiedys pytal czy ten zegarek sie rysuje. Moim zdaniem rysuje sie i to bardzo szybko szczegolnie ta otoczka "jakby z polerowanej stali" (nie wiem jak sie fachowo to nazywa) szkiełka. Kilka imprez i na zegarku jest masa rysek mniejszych i wiekszych a nawet i delikatne obicie. Jak dla mnie zbyt szybko sie to wszystko rysuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos tu kiedys pytal czy ten zegarek sie rysuje. Moim zdaniem rysuje sie i to bardzo szybko szczegolnie ta otoczka "jakby z polerowanej stali" (nie wiem jak sie fachowo to nazywa) szkiełka. Kilka imprez i na zegarku jest masa rysek mniejszych i wiekszych a nawet i delikatne obicie. Jak dla mnie zbyt szybko sie to wszystko rysuje...

Mniej trzeba pić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.