Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

piotrkrakow

Projektujemy dekiel zegarka klubowego 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Rysunki robią się coraz ciekawsze :)...

Krystekomega podoba mi się pomysł "motoryzacyjnej" Syrenki ;)

Żartowałem sobie z tą syrenką :)

Tak na poważnie to moim zdaniem musi być coś związane z wodą skoro to diver.

Mi się spodobał hełm nurka z logo klubu (projekt Szefa numer 2). Fajnie to wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szefie rysunki jak dla mnie rewelacja,

nawet z syrenką mi sie podoba,

abstrachując od głównego wątku,

to wątek z "kartkami " jest prze h*j,

strasznie się uśmiałe,

ato było najlepsze ;):) :)

dostalem od znajomego dwie kartki to moglem cos skrobnac...

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się dziwisz, jak kolega tyle rysuje to kartki to towar deficytowy ;)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szefie, tak sie przygladam temu co tu pokazujesz i jestem pełen podziwu dla Twoich nie tylko umiejetnosci do rysowania ale i przedewszystkim Twojej wyobrazni - gratuluje i szczerze zazdroszcze ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szefie rysunki jak dla mnie rewelacja,

nawet z syrenką mi sie podoba,

abstrachując od głównego wątku,

to wątek z "kartkami " jest prze h*j,

strasznie się uśmiałe,

ato było najlepsze :) :) :)

sie smiej... a ja naprawde kartek nie mialem... ;)

zobaczylbys moj "cyrkiel"... znaczy sie, olowek igle i nitke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szefie, tak sie przygladam temu co tu pokazujesz i jestem pełen podziwu dla Twoich nie tylko umiejetnosci do rysowania ale i przedewszystkim Twojej wyobrazni - gratuluje i szczerze zazdroszcze :)

ok, wpisze to sobie do swojego CV :)

krystekomega cos wspominal, ze helm nurasa mu sie podoba...

...wiec tu w wesji vintage, probowalem innego sposoby kreskowania, ale nie wyszedl mi za dobrze ;)

no ale tu chodzi o pomysl, a nie o wykonanie :)

post-31866-0-98873700-1331641721.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jest CZAD NA MAXA!!! Debeściak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , jutro rozpoczniemy głosowanie nad projektem dekla. Głosowac bedziemy jak w przypadku tarczy. W dwóch etapach , jak na prezydenta ;)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że rysowanie nie jest proste , ale czy moze ktoś narysować albo skopiowac jakąś ładną "syrenkę" z piersiami , ja z chęcią połączyłbym dwie pasje w całość, albo chociaż delikatnie zasygnalizował preferencje , z tego co widzę po temacie "esteci" chyba sporej ilosci Forumowiczów - oficjalnie przyznających się do tej pasji i dla tych którzy chowają się po kontach , fakt jedną grupę pominiemy w takim wypadku , ale o robić , straty muszą być jak nie w ludziach to w upodobaniach ...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka syrenka to byłby unikat ;)

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu scenkę rodzajową i będzie erotische diver.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu scenkę rodzajową i będzie erotische diver.

nurek z syrenką ;) !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim Kochani, rysunek pod grawer trzeba zaprojektować, tak jak za przeproszeniem, tatuaż. Jest jednolite tło i jednolita kreska, system jednobitowy, czerń i biel. Nie ma cieni, półcieni, powierzchni barwionych różnymi odcieniami szarości..

Kreska może być cieńsza lub może być grubsza, ale zawsze musi być czarna. Nie szara, nie jasnoszara, nie ciemnoszara, tylko zawsze czarna. System wektorowy zero-jedynkowy. To nie będzie rysunek czy fotografia na ścianę. To ma być grawer, i to na stosunkowo niewielkiej powierzchni dekla.

Ponadto, im bardziej skomplikowany rysunek, tym grawer będzie mniej czytelny.. Potencjalny artysta musi się skupić na tym, żeby wyciągnąć jak najwięcej piękna, jak najmniejszą ilością kresek. Profesjonalny ilustrator pewnie wie o co biega...

Poniższy przykład, tylko w celach demonstracyjnych. Fotka wzięta z istockphoto, autor Timura. Symulacja graweru po prawej, zrobiona przeze mnie efektem emboss

gallery_27913_38_51509.gif

Pod względem technicznym, rysunek jest w porządku (zero-jedynkowy). Pod względem celu (grawer), rysunek jest już prawdopodobnie troszeczkę zbyt skomplikowany. O ile na rysunku po lewej postać jest dobrze widoczna, o tyle na symulacji graweru robi się już chyba zbyt duży chaos. Postać niknie w plątaninie włosów... Efekt głębi na grawerze jest trudno osiągalny ze względu na ogólnie mały kontrast charakteryzujący grawery. Odrobina mniej tych włosów i byłoby ok. Trzeba projektować nieco oszczędniejszą kreską.

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie kto potrafi zrobić syrenkę z piersiami to poproszę jeszcze taką wersję

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze same cycki, bez syrenki :)

;)

A w wersji dla Pań Klubowiczek SYREN z ... :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo, to nie ma byc grawerka ;)

No to najpierw trzeba wiedzieć co to ma być. Czy grawer, czy rysunek laserowy, czy malunek farbą.

Jeśli np rysunek laserowy, to w praktyce również oznacza, że potrzebny bedzie rysunek jednobitowy (dwukolorowy), bo w danym punkcie może być albo powierzchnia błyszcząca, albo powierzchnia satynowana. Czyli dwa kolory.

Mnie nie chodzi o to żeby zdyskredytować Twoją pracę i pomysły. Tylko że za chwilę Oni sobie urządzą ankietę, ale od wstępnego pomysłu i rysunku ołówkiem na papierze, do efektu końcowego jest bardzo daleko. I potem mogą być wszyscy bardzo zdziwieni (czytaj zawiedzeni), że to co jest na deklu tak bardzo odbiega od tego co widzieli na początku.

Weźmy na przykład rysunek żaglówki, na ktorym jest mnóstwo cieni i półcieni, i spróbujmy go automatycznie przekształcić na rysunek dwukolorowy (czyli to co by narysował laser).

Podoba się?

gallery_27913_38_21921.gif

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic, nie czuje sie zupelnie urazony i nie uwazam, ze Twym zamiarem jest dyskredytowanie czegokolwiek :)

Malo tego, ciesze sie ze zajales glos w dyskusji :)

Nie jestem pewien, bo nie ja sie tym zajmuje, a "wladza" forum, lecz moim zdaniem ma to wygladac nastepujaco:

1. ZTCW dekielek ma byc tloczony

2. Poswtal temat (ten) gdzie ludziska wrzucaja pomysly, jakkolwiek wykonane, farbkami, dlugopisem, w paitcie etc

3. Ankieta - glosowanie na pomysl

4. Wygrana praca (dwie najlepsze???) zostaje dostosowana stylem do wymogow

5. Prezentacja dostosowanej pracy

6. Akceptacja forumowa

7. Produkcja

:)

Moge sie mylic, ale ja tak to widze ;)

Moze to robotka od tylu, moze nie, nie wiem, nie znam sie, ja tu tylko sprzatam i dobrze, aby wypowiedzial sie na temat zasad ktos wladny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Poswtal temat (ten) gdzie ludziska wrzucaja pomysly, jakkolwiek wykonane, farbkami, dlugopisem, w paitcie etc

Jeśli tak jest, to ja już milknę, usuwam się w cień.. i w ogóle odszczekuję wszystko ;):)

Jeśli za bardzo namieszałem, to moderator niech usunie moje posty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic, nie czuje sie zupelnie urazony i nie uwazam, ze Twym zamiarem jest dyskredytowanie czegokolwiek :)

Malo tego, ciesze sie ze zajales glos w dyskusji :)

Nie jestem pewien, bo nie ja sie tym zajmuje, a "wladza" forum, lecz moim zdaniem ma to wygladac nastepujaco:

1. ZTCW dekielek ma byc tloczony

4. Wygrana praca (dwie najlepsze???) zostaje dostosowana stylem do wymogow

5. Prezentacja dostosowanej pracy

6. Akceptacja forumowa

7. Produkcja

:)

Moge sie mylic, ale ja tak to widze ;)

Moze to robotka od tylu, moze nie, nie wiem, nie znam sie, ja tu tylko sprzatam i dobrze, aby wypowiedzial sie na temat zasad ktos wladny :)

własnie tak mniej więcej

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic wątpię aby ktokolwiek robił rysunek laserem z obrazka o tej rozdzielczości, a im ona większa tym bardziej detaliczny efekt końcowy, sądzę że minimalna rozdzielczość obrazka nadającego się do graweru laserowego to 300dpi, a maszyna z pewnością poradzi sobie i z takim o rozdzielczości 500 czy 600dpi, więc projekt o rozdzielczości 500dpi i wymiarach 2,5 x 2,5cm dla maszyny będzie wyglądać tak:

kobieta1.gif

A efekt końcowy mniej więcej tak

kobieta2.gif

Oczywiście pani tylko dla przykładu ;)

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.