Yahagi 2336 #526 Napisano 3 Listopada 2025 9 minut temu, Anansi napisał(-a): Ciekawe, czy ten Michaelis przetrwa braci Jung w określaniu producenta tych zegarów. 🤪 Myślę, że tak ... Utożsamiam się z tą interpretacją ... Chyba że ktoś ma 'skuteczniejszy' pomysł... OLED: Właśnie nie wiadomo... bo tylko wskazówki i styl widzimy. Nie ma photo mechanizmu.... Ale jakaś informacja jest.. Być może takie też były robione. :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 103 #527 Napisano 4 Listopada 2025 (edytowane) W dniu 3.11.2025 o 11:13, Yahagi napisał(-a): Taki zegar pojawił się na ogłoszeniach. Niestety tylko to 1 photo.... on jest pokazany, żeby zaprezentować 'małość' tego małego, który jest na sprzedaż.... Szkoda, że nie mozna zajrzeć co w tym dużym w środq siedzi... W przyszłym tygodniu będzie rok jak pokazałeś ten zegar, są tam jeszcze dwa zdjęcia Edytowane 4 Listopada 2025 przez Josza 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2336 #528 Napisano 4 Listopada 2025 Dzięki. No właśnie... nie mogłem go znaleźć w archiwum, bo w wiedeńcach zapisałem. Tam - widać, to photo - zdecydowanie słabsze.. Wychodzi więc, że to nie-CS od Michaelisa... Szkoda troszq ... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2336 #529 Napisano 14 Listopada 2025 No to tym razem coś, czego chyba jeszcze nikt nie widział : 1355 został zdetronizowany 1120 jest teraz (w moim archiwum) najniższy. Wszystkie cechy znane z późniejszych RUDYch / Michaelisów.... jedna wskazówka podmieniona na Lenza jest... Przy odrobinie szczęścia - będzie więcej photo. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oled 100 #530 Napisano 14 Listopada 2025 Brawo, świetny okaz! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2336 #531 Napisano 15 Grudnia 2025 Wychodzi, ze jeszcze o 65 numerów podkręcamy.... 1055: Nie wiem czy skrzynia oryginalna... raczej wydaje się nowsza. Z krytyką wskazówek - bym się wstrzymał. Być może są takie jak powinny... pierwszy raz taki zestaw widzę. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3693 #532 Napisano 15 Grudnia 2025 No raczej nie jest oryginalna... Ale za to solidnie wzmocniona. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2336 #533 Napisano 15 Grudnia 2025 ... dodatkowo, wydaje się, że cała skrzynia jest obrócona do góry nogami... Nie ma za bardzo widocznych śladów po wieszaku... bo zapewne są na dole deski. Tak mi się wydaje :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #534 Napisano 15 Grudnia 2025 Możliwe - trzeba by zobaczyć całą skrzynię 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach