Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Proszę jaśniej, które 6-stki i 7-mki. Standard czy wyższa? 

Oris nie stosuje Ety i Sellity w wersji Standard.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Skoro gradacja w Ecie i Sellicie jest bardzo podobna, żeby nie napisac taka sama (kiedyś spotkałem się z innym nazewnictwem wersji poza COSC) to znaczy, że różnice są raczej takie same. To już jednak pytanie do producenta Sellity.

Jeśli chcesz wiedzieć jakie mechanizmy stosuje Oris, odsyłam na stronę producenta:

http://www.oris.ch/en/movements/

Wszystko podane jak na tacy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc dołączam do klubu :) Mój wymarzony, długo wychodzony zegareczek ;)

post-50367-0-51385200-1381493926_thumb.jpg

Edytowane przez Ramzeswarszawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam do klubu, podziękowania dla kolegi Jash ;-)

ma3u9uju.jpg

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk

Edytowane przez kluzik1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozłóż inaczej wskazówki - całą tarczę Szanowny Kolega nimi przykrył ;) a tak poza tym... zacny ten Oris :] GRATULUJĘ :)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seme6uda.jpg

Proszę specjalnie dla kolegi prawie cała tarcza ;-)

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję, dziękuję :] może jak minie kilka dni od zakupu to pokusisz sie o jakąś swoją opinię na jego temat - jak go się użytkuję, odchyłki dobowe, etc. Takie info z całą pewnością się przyda :) 

A teraz nie pozostaje mi nic innego jak jeszcze raz pogratulować zakupu :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Koronka jest zakręcana na gwint, jak w nurkach. Jutro sprawdzę, ale raczej dochodzi do koperty i nie odstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka jest zakręcana na gwint, jak w nurkach. Jutro sprawdzę, ale raczej dochodzi do koperty i nie odstaje.

dziękuje za szybka odpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież masz napisane w specyfikacji, do której podałeś link... :D

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież masz napisane w specyfikacji, do której podałeś link... :D

w porządku tylko że na wszelkich zdjęciach i filmikach koronka wyglada jak w podanym linku i stad moje pytanie czy tak wyglada po dokreceniu czy dochodzi jeszcze do brzegu koperty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Sprawdziłem i koronka delikatnie, ale odstaje od koperty. Wynika to z jej nietypowej konstrukcji. Koronka ma przedłużenie/komin który jest gwintowany i to ta część się zakręca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem i koronka delikatnie, ale odstaje od koperty. Wynika to z jej nietypowej konstrukcji. Koronka ma przedłużenie/komin który jest gwintowany i to ta część się zakręca.

dzięki za infomacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Mam mały problem z moim Orisem, który nie daje mi spokoju. Zauważyłem, że w zegarku wskazówka godzinowa nie trafia idealnie w indeksy przy pełnej godzinie. Zegarek mam od kilku miesięcy i noszę go sporadycznie i być może to jest powodem? Może po prostu wada konstrukcyjna, złe osadzenie wskazówek? Mechanizm to sellita SW 200. Może któryś z kolegów spotkał się z podobnym problemem? Od razu chciałbym zapytać, czy mogę odesłać zegarek prosto do serwisu, czy muszę załatwiać to przez sklep, w którym kupiłem Orisa? Będę wdzięczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Godzinowa jest źle osadzona, albo się poluzowała. Możesz zanieść do sklepu, w którym kupiłeś, a oni wyślą do nas do serwisu, a możesz wysłać do serwisu sam, robiąc wcześniej opis usterki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Jash :)

Edytowane przez markee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do podziękowań dla Jash-a.

Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką albumu i polecam go każdemu miłośnikowi Orisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Zdecydowałem się na pierwszy post, po dwóch latach przeglądania forum :D .

Noszę się z zamiarem zakupu nowego zegarka, prawdopodobnie będzie to Oris Aquis Date. Dziś wreszcie udało mi się trafić na ten model w jednym z poznańskich salonów. Obejrzałem, przymierzyłem, okazał się być jeszcze fajniejszy niż to sobie wyobrażałem. Facet w salonie zaproponował mi 12% rabatu przy płatności gotówką, które w trakcie rozmowy podniósł do 13%, w zasadzie z własnej inicjatywy. Myślę, że bez problemu zrobilibyśmy z tego rabaciku 14%.

Moje pytanie, jak oceniacie taką ofertę? Czy polecacie jakiś konkretny salon/sklep, gdzie mógłbym zawalczyć o więcej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eta 2824 występuje w czterech wersjach i moje pytanie czy jej odpowiednik sw 220 tez ma rożne wersje? jak to wygląda u orisa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi