Zdroker 2 #1 Posted December 8, 2010 Witam,Po przejrzeniu dość dokładnie forumowych wpisów doszedłem do wniosku, że zasłużona dla światowego zegarmistrzostwa marka ORIS z roku na rok znajduje nowych wielbicieli i nosicieli wśród użytkowników naszego forum. Swoje "Kluby" mają OMEGA, GLYCINE i oczywiście STOWA, by wymienić te najaktywniejsze. Myślę, że to odpowiednia pora, by powołać do działania ORIS Klub. Co o tym sądzicie? 1 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #2 Posted December 8, 2010 (edited) Do mnie pod choinke jadą 2 Orisy, więc cos skrobne w temacie w pozniejszym terminie O takie : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited December 8, 2010 by carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
JANUSZ003 0 #4 Posted December 9, 2010 Świetna propozycja sam wczoraj myślałem nad założeniem tego temat byłeś szybszy Zdroker gratuluje 0 Share this post Link to post Share on other sites
sylwunie2 0 #5 Posted December 9, 2010 jak najbardziej za 0 "W życiu najważniejsze jest zrozumienie faktu,że głupcy także maja czasem racje." W.Churchill Share this post Link to post Share on other sites
marcink88 294 #6 Posted December 9, 2010 carlito1 Spełniasz moja dwa zegarkowe marzenia . Oba są piękne - wstaw koniecznie zdjęcia tych perełek, zrobisz mi chociaż mały prezent gwiazdkowy 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #7 Posted December 9, 2010 Jak tylko dojdą to napewno pojawią sie ładne fotki w odpowiednim miejscu 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
PustyRZE 69 #8 Posted December 9, 2010 Bardzo fajny pomysł z tym klubem 0 Share this post Link to post Share on other sites
SIRLUKE1 1846 #9 Posted December 9, 2010 Michał, dwa Ja już nie ogarniam Twojego pędu, a może popędu 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #10 Posted December 9, 2010 Nie mogłem sie zdecydować to se wzialem dwa 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
bohush 1 #12 Posted December 9, 2010 Zgłaszam się do klubu i mam zapytanie. Czy w Polsce istnieje może jakaś literatura (w języku polskim) związana z tą marką? Na stronach Orisa coś niecoś jest, ale drukowany tekst w znanym języku to coś innego. Dalej numer seryjny - ja mam na diverze pierwsze dwie cyfry 27, myślę że one oznaczają rok produkcji 2007, jest to tak, albo inaczej? Jakie numery macie wy? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jajacek 304 #13 Posted December 9, 2010 no to do piaskownicy , bawmy się , u mnie SS , a już pragnę prodivera ! Uploaded with ImageShack.us 0 Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204 ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof i inne ... Share this post Link to post Share on other sites
Bezi 0 #14 Posted December 9, 2010 i ja mysle ze to swietny pomyslJa posiadam od niedawna takie cudo...dzieki koledze sylwusie 0 Share this post Link to post Share on other sites
gitgronostaj 1 #15 Posted December 9, 2010 Dopisuję się do klubu jako bardzo zadowolony posiadacz Orisa (BC3). Carlito gratuluję świetnego wyboru. 0 Keep flying and stay shiny ... Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #16 Posted December 9, 2010 gitgronostaj, dzięki 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #17 Posted December 9, 2010 Jajacek, kto ci szył pasek do tego Orisa? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
PustyRZE 69 #18 Posted December 9, 2010 Zgłaszam sie do klubu:) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Zdroker 2 #19 Posted December 9, 2010 Dalej numer seryjny - ja mam na diverze pierwsze dwie cyfry 27, myślę że one oznaczają rok produkcji 2007, jest to tak, albo inaczej? Jakie numery macie wy? Mam podobny problem z ustaleniem daty produkcji mojego Arteliera Date. W firmie ORIS, z którą nawiązałem korespondencję w tej sprawie, wiedzą tylko, że model ten był produkowany pomiędzy 2004 a 2006 r. Na podstawie nr seryjnego nie potrafią określić dokładnej daty produkcji w wymiarze miesiąc - rok. Nr seryjny to 23-36130. Idąc Twoim tropem, mógłbym przypuszczać, że zegarek był wyprodukowany w 2003 roku, ale jak wyżej napisałem, dostałem odpowiedź z Orisa, że ten model zaczęli produkować w lecie 2004.Jest jeszcze inne wyjście: jeśli Twój zegarek ma mniej niż dwa lata, napisz maila pod adres [email protected] albo [email protected] i podaj w nim numer seryjny. Za dwa góra trzy dni otrzymasz odpowiedź. Jeżeli bardzo zależy Ci na czasie, możesz szybko zarejestrować się na stronie Orisa i potem w zakładce MyOris podrążyć temat. W każdym razie warto spróbować.Powodzenia bohush http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d389f7a907c82df4.html 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #20 Posted December 9, 2010 Destro, co to za Oris? jest gdzies jeszcze dostepny ? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
bohush 1 #21 Posted December 10, 2010 (edited) Mam podobny problem z ustaleniem daty produkcji mojego Arteliera Date. W firmie ORIS, z którą nawiązałem korespondencję w tej sprawie, wiedzą tylko, że model ten był produkowany pomiędzy 2004 a 2006 r. Na podstawie nr seryjnego nie potrafią określić dokładnej daty produkcji w wymiarze miesiąc - rok. Nr seryjny to 23-36130. Idąc Twoim tropem, mógłbym przypuszczać, że zegarek był wyprodukowany w 2003 roku, ale jak wyżej napisałem, dostałem odpowiedź z Orisa, że ten model zaczęli produkować w lecie 2004.Jest jeszcze inne wyjście: jeśli Twój zegarek ma mniej niż dwa lata, napisz maila pod adres [email protected] albo [email protected] i podaj w nim numer seryjny. Za dwa góra trzy dni otrzymasz odpowiedź. Jeżeli bardzo zależy Ci na czasie, możesz szybko zarejestrować się na stronie Orisa i potem w zakładce MyOris podrążyć temat. W każdym razie warto spróbować.Powodzenia bohush http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d389f7a907c82df4.html OK, dzięki. Na MyOris jestem zarejestrowany, ale maila nie pisałem do nich jeszcze. Zegarek mam pół roku i właśnie interesuje mnie czy naprawdę wyprodukowany był w 2007 i przez dwa lata leżał gdieś tam w amerykańskim sklepie, mogło by tak być, bo guma przy nim jest jeszcze bez logo, czyli starsza wersja produkowana w tych czasach, a co widziałem u nas w sklepach to też sprzedają z paskiem gumowym bez logo i nawet nie wiedzą, że może być inaczej W Twoim wypadku moja teoria się nie sprawdza, chociaż wciąż tak myślę, że jakiś związek z datą tam będzie, chyba też zapytam pod przez Ciebie podanym adresem. Edited December 10, 2010 by bohush 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jajacek 304 #22 Posted December 10, 2010 carlito , pachy szyję sobie sam Uploaded with ImageShack.us 0 Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204 ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof i inne ... Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #23 Posted December 10, 2010 No tak faktycznie, zapomniałem jak kiedyś na ten temat rozmawialiśmy. Możesz mi dać wymiary jak wyciąć taki pach żeby mi pasował do Oriska? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Jajacek 304 #24 Posted December 11, 2010 to proste jest : bierzesz pach , mierzysz ( ew.suwmiarką ) czy wymiary pozwolą , przycinasz ( dokładnie ! ) np. ostrym ostrzem na dany wymiar . do Orisa baza ( u mnie ) to 24 -26 mm . ps . pamiętaj o kolejności no , kompinój pzdr . 0 Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204 ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof i inne ... Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #25 Posted December 12, 2010 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites