zasadas 5083 #3151 Napisano 3 Lipca 2013 a później się dziwimy, że ich ceny idą w górę, skoro każdy by chciał mieć.:-) :-) :-) 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 228 #3152 Napisano 5 Lipca 2013 Witam.Odnowiony i uruchomiony. Werk Felsa 400. Kobiet MOJA mi go zabrała i nie chce oddać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3153 Napisano 5 Lipca 2013 Kobiet MOJA mi go zabrała i nie chce oddać To przez ten jasny pasek, mówię Ci. Dałbyś ciemny i miałbyś święty spokój. Takie rzeczy należy przewidywać. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 228 #3154 Napisano 5 Lipca 2013 To przez ten jasny pasek, mówię Ci. Dałbyś ciemny i miałbyś święty spokój. Takie rzeczy należy przewidywać. pozdrawiamNarfasTen pasek to kobieta kazała sobie założyć zaraz po tym jak go odnowiłem i uruchomiłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3155 Napisano 5 Lipca 2013 Zbiorczo będzie. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3156 Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) Przy okazji: wie ktoś, jak usunąć tę paskudną lumę ze wskazówek Corteberta? To da się jakoś rozpuścić, czy trzeba skrobać?Są też naciapane kropki lumy na tarczy - to jak rozumiem jeszcze gorsza sprawa... pozdrawiamNarfas Edytowane 5 Lipca 2013 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3157 Napisano 5 Lipca 2013 Przy okazji: wie ktoś, jak usunąć tę paskudną lumę ze wskazówek Colterberta? To da się jakoś rozpuścić, czy trzeba skrobać? Diabli wiedzą, kto i czym to pomalował. Ja bym spróbował to usunąć patyczkiem higienicznym zwilżonym w zmywaczu do paznokci albo w płynie do czyszczenia złota.Gratulluję grupowego zakupu 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3158 Napisano 6 Lipca 2013 Dzięki, będę próbował. Swoją drogą, co tam jest w płynie do czyszczenia złota? To jakiś kwas jest czy coś?Poza tym sam nie wiem czy coś kombinować z lumą na tarczy. Chyba poczekam z 50 lat aż sama odpadnie. Aha i jeszcze byłem na poczcie.Look ma, zegarek ze słonikiem! pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #3159 Napisano 6 Lipca 2013 Moje ostatnio zakupione. Proszę o poradę. Czy jest sens odrestaurować tarcze obu zegarków. Zegarki są na dokładnym chodzie i wydaje mi się że mają swój urok, mają swoją duszę. Po takim odpicowaniu (jak ja to określam) stracą to wszystko. Proszę o wypowiedź znawcy tematu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3160 Napisano 6 Lipca 2013 (edytowane) Dzięki, będę próbował. Swoją drogą, co tam jest w płynie do czyszczenia złota? To jakiś kwas jest czy coś?Poza tym sam nie wiem czy coś kombinować z lumą na tarczy. Chyba poczekam z 50 lat aż sama odpadnie. Aha i jeszcze byłem na poczcie.Look ma, zegarek ze słonikiem! Szczerze mówiąc, to nie wiem, co ten płyn zawiera, ale ładnie czyści i nie rysuje powierzchni.A logo Omikrona zawsze mi się podobało - gratulacje Moje ostatnio zakupione. Proszę o poradę. Czy jest sens odrestaurować tarcze obu zegarków. Zegarki są na dokładnym chodzie i wydaje mi się że mają swój urok, mają swoją duszę. Po takim odpicowaniu (jak ja to określam) stracą to wszystko. Proszę o wypowiedź znawcy tematu. Moim zdaniem nie ma sensu odnawiać. Tarcza atlantika chyba gorsza niż w delbanie, ale oryginalna i czytelna. Zostawiłbym, jak jest. Jesli Ci się znudzi, to zawsze możesz sprzedać i kupić w lepszym, ale oryginalnym stanie Edytowane 6 Lipca 2013 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #3161 Napisano 6 Lipca 2013 Szczerze mówiąc, to nie wiem, co ten płyn zawiera, ale ładnie czyści i nie rysuje powierzchni.A logo Omikrona zawsze mi się podobało - gratulacje Moim zdaniem nie ma sensu odnawiać. Tarcza atlantika chyba gorsza niż w delbanie, ale oryginalna i czytelna. Zostawiłbym, jak jest. Jesli Ci się znudzi, to zawsze możesz sprzedać i kupić w lepszym, ale oryginalnym stanieDziękuję też tak myślę, póki co będę cieszył oko jednym i drugim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3162 Napisano 6 Lipca 2013 Moje ostatnio zakupione. Proszę o poradę. Czy jest sens odrestaurować tarcze obu zegarków. Zegarki są na dokładnym chodzie i wydaje mi się że mają swój urok, mają swoją duszę. Po takim odpicowaniu (jak ja to określam) stracą to wszystko. Proszę o wypowiedź znawcy tematu. Absolutnic nie ruszaj tarcz, obie są w oryginalnym i całkiem dobrym stanie...popracuj nad szkiełkami i czytelność obu tarcz wzrośnie o co najmniej 50%...zegarek z odnowioną tarczą to już nie ten sam zegarek,,,można się zastanawiać nad takim zabiegiem w przypadku tarcz, które są niemalże nieczytelne lub częściowo zniszczone....ale Twoje są w naprawdę dobrym stanie...szkoda ingerować...skup się raczej na kopertach, szkiełkach i pasku - jeśli w ogóle cokolwiek wymagałoby dopieszczenia, to te elementy...no i serwis mechanizmów...ale to norma... pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukas76 3 #3163 Napisano 6 Lipca 2013 (edytowane) a oto moje cudo-pewnie pojedzie do odnawiania Edytowane 6 Lipca 2013 przez Lukas76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3164 Napisano 6 Lipca 2013 a oto moje cudo-pewnie pojedzie do odnawiania A z jakiego powodu, jesli można spytać, skoro zegarek wygląda na całkiem nieźle zachowany? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukas76 3 #3165 Napisano 6 Lipca 2013 wolę jednak zegarki nie noszące śladów zużycia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #3166 Napisano 6 Lipca 2013 To trzeba kupować NOSy albo nowe zegarki 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3167 Napisano 6 Lipca 2013 to chyba powinieneś bardziej skupić się na nowych egzemplarzach a nie vintage... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3168 Napisano 6 Lipca 2013 ...zeleży jeszcze co rozumiesz pod pojęciem "odnawianie" ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukas76 3 #3169 Napisano 6 Lipca 2013 To taka chwilowa słabość- chcę zobaczyć jak będzie wyglądać odnowiony i jak będzie bliski oryginałowi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #3170 Napisano 6 Lipca 2013 To kup jakiś gorszy egzemplarz a ten sprzedaj Szkoda zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukas76 3 #3171 Napisano 6 Lipca 2013 e tam nie jest jakiś szczególny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3172 Napisano 6 Lipca 2013 To taka chwilowa słabość- chcę zobaczyć jak będzie wyglądać odnowiony i jak będzie bliski oryginałowi Twój zegarek i Twoja decyzja, ale tego egzemplarza zwyczajnie szkoda. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3173 Napisano 6 Lipca 2013 e tam nie jest jakiś szczególnyMylisz sie - jest to bardzo rzadki okaz wsród atlantikow z bardzo ciekawymi indeksami i tarcza jesli sie nie mylę z firanka albo giloszowana dookoła. Baaaaardzo dawno nie widziałem takiego w tak ładnym stanie 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukas76 3 #3174 Napisano 6 Lipca 2013 Tak, muszę przyznać ze jest w niezłym stanie i jest z "firankami" i nawet chodzi dość dobrze. Ale jednak stare zegarki to nie moja bajka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #3175 Napisano 6 Lipca 2013 Absolutnic nie ruszaj tarcz, obie są w oryginalnym i całkiem dobrym stanie...popracuj nad szkiełkami i czytelność obu tarcz wzrośnie o co najmniej 50%...zegarek z odnowioną tarczą to już nie ten sam zegarek,,,można się zastanawiać nad takim zabiegiem w przypadku tarcz, które są niemalże nieczytelne lub częściowo zniszczone....ale Twoje są w naprawdę dobrym stanie...szkoda ingerować...skup się raczej na kopertach, szkiełkach i pasku - jeśli w ogóle cokolwiek wymagałoby dopieszczenia, to te elementy...no i serwis mechanizmów...ale to norma... pozdrawiam Dziękuję za radę, tak też myślałem żeby wymienić tylko szkiełko i oczywiście paski. Koperty są jeszcze w całkiem przyzwoitym stanie. O serwisie mechanizmów też pomyślałem. Dzięki raz jeszcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach