Paweł Bohacz 2874 #3801 Napisano 16 Listopada 2013 No sypnęło w tym tygodniu, i to z różnych beczek GP Quartz NOS co mu sie z mechanizmem stało? 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3802 Napisano 16 Listopada 2013 Zegarków z gwiazdkami jest dużo więcej, chociażby w Lonżinach Admiralach, a i Zenith ma swoją jedną a i w Komandirskich i innych sowieckich też można znaleźć krasiwe 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #3803 Napisano 19 Listopada 2013 Po Enicarze primabalerona , mój maluch przeminął bez echa . (Notabene nie dziwię się bo jest wyrąbisty ).Niemniej jednak tak jak pisałem wstawiam jeszcze dwa zdjątka w nowym garniturku zgodnym z oryginałem który dziś dotarł.Środek jak ktoś ma ochotę do oglądnięcia w amerykańskich wojskowych.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3804 Napisano 19 Listopada 2013 Bardzo czytelny, a ten zielony pasek podkresla jego wojskowość. Koronka niesamowita, wyglada na przerośnietą, podkreślając tym swój praktyczny charakter. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3805 Napisano 19 Listopada 2013 Choć nie jestem fanem wojskowych - świetny! gratuluję. A jakby był kilka milimetrów większy to chyba bym zazdraszczał Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #3806 Napisano 19 Listopada 2013 Będzie i większy! Ale na razie sza - dzięki.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3807 Napisano 19 Listopada 2013 Czy ten ma około 35, ile bedzie mial ten większy? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #3808 Napisano 19 Listopada 2013 Ten ma 31 mm , ale gruby tubus i koronka sprawiają , że wygląda nieźle - mam 19 cm nadgarstek.Poza tym jest dość gruby , koperta skręcana od góry i od dołu.Większy będzie miał 35,5 bez koronki .Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3809 Napisano 19 Listopada 2013 To rzeczywiście nie kolosy ( w obecnych kryteriach) ale w tamtych czasach całkiem, całkiem. Szczególmoe 35,5 to norma na tamten czas. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #3810 Napisano 19 Listopada 2013 Chwaliłem się już w ruskich, ale tutaj dorzuce jeszcze jeden.Nabyte po różnych aukcjach, leżały i czekały na leczenie. Dzięki dobrej woli i wiedzy Pana Janka Sz. znów ożyły. Dlatego traktuję, jako nowe nabytki.TrojaczkiPabiedy w lat 50 i 60. Stan tarcz jest oryginalny, calość zestawów też wygląda na fabryczne (bez jakichs podmianek... no może koronka w którejś).Tarcze nie były nawet czyszczone, to jest oryginalny stan w jakim kupiłem Najlepsze oczywiście w środku:Wszystkie cykają az miło.Rakieta - kostka z ciekawą fakturą tarczy:Tenor -Szwajcarski, budżetowy zegarek z wychwutem kołkowym. Bardzo płaska koperta i piekna tarcza. Niestey oryginalne szkło w rozsypce, trzeba było dorobić zamiennik.Ogolnie rzecz biorąc: jestem usytasy ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #3811 Napisano 20 Listopada 2013 Ciekawe te pobiedy,zwłaszcza ta z czystopola i TTK(czyli pietrodworca),no,no wyjątkowy traf,gratulację! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #3812 Napisano 20 Listopada 2013 No to na mnie kolej.Najnowszy nabytek z Argentyny. Jeszcze nie czyszczony i myślę że koperta bedzie polerowana.[/img]Uploaded with ImageShack.us[/img]Uploaded with ImageShack.us[/img]Uploaded with ImageShack.us[/img]Uploaded with ImageShack.usi jeszcze serce [/img]Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #3813 Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) No to na mnie kolej.Najnowszy nabytek z Argentyny. Jeszcze nie czyszczony i myślę że koperta bedzie polerowana. Jeśli chodzi i trzyma czas, to go nie czyść - nie ma potrzeby - mozna jedyne lekko przesmarować. Jak będzie miał problem z trzymaniem czasu, to jakaś regulacja na pewnie się przyda, ale też może się okazać, że czyszczenie nie jest konieczne. Będzie potrzebne, jesli ma bardzo krótką rezerwę chodu. Bardzo ładny !!! Gratulacje! Edytowane 20 Listopada 2013 przez Szajmon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3814 Napisano 20 Listopada 2013 No to na mnie kolej.Najnowszy nabytek z Argentyny. Jeszcze nie czyszczony i myślę że koperta bedzie polerowana.[/img] Bardzo ładna sztuka.Polerka raczej nic nie da, bo koperta jest chromowana, więc chyba tylko delikatna kosmetyka. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #3815 Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) Rocznik 1960 i z tego co wiem to rezerwa wynosi aż 50 h. Po próbach mój ma jakieś 48 h. No i rozmiar 38 mm bez koronki. Edytowane 20 Listopada 2013 przez puma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3816 Napisano 20 Listopada 2013 Rocznik 1960 i z tego co wiem to rezerwa wynosi aż 50 h. Po próbach mój ma jakieś 48 h. No i rozmiar 38 mm bez koronki. Na czym opierasz datowanie? Bo jeśli na Ranffcie, to tylko orientacja i nie można jednoznacznie stwierdzić, że to 1960 rok, a te werki ewidencjonowane raczej nie były.Rezerwa rezerwą, a zegarmistrz powinien go zobaczyć. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #3817 Napisano 20 Listopada 2013 Na czym opierasz datowanie? Bo jeśli na Ranffcie, to tylko orientacja i nie można jednoznacznie stwierdzić, że to 1960 rok, a te werki ewidencjonowane raczej nie były.Rezerwa rezerwą, a zegarmistrz powinien go zobaczyć.Tak na Ranffcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3818 Napisano 20 Listopada 2013 Tarcza tego Lanco jak marzenie! Werkowi też nie ma co odmówić. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3819 Napisano 20 Listopada 2013 Gratulacje, fajne Lanco z dolna sekundą. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gabrielxxx 0 #3820 Napisano 23 Listopada 2013 Piękny i klimatyczny nabytek - szkoda, że chromowany, bo polerka nie wchodzi w grę - no chyba, że chciałbyś, aby wyglądał niekonwencjonalnie to możesz spolerować chrom do mosiężnego podkładu - efekt super - i nie słuchaj innych, że mosiądz zrobi się czarny - są sposoby, aby pozostał w niezmienionej formie lub sam pokryje się delikatną patynką, która będzie wyglądała jeszcze lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #3821 Napisano 23 Listopada 2013 Takie coś się trafiło Reliance i Cyprus.Spotkaliście się z takimi firmami? co to za werk? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #3822 Napisano 23 Listopada 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3823 Napisano 23 Listopada 2013 Reliance Cyprus WERK 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3824 Napisano 24 Listopada 2013 stalowe Glashutte już po SPA...tak się prezentuje: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #3825 Napisano 24 Listopada 2013 Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach