gniewko 115 #5751 Napisano 5 Sierpnia 2014 Do wyjęcie jest fajne cacuszko:http://chrono24.auctionata.com/intl/o/69431/heuer-monaco-steve-mcqueen-ref-1133-switzerland-around-1975?utm_source=nl&utm_medium=ps&utm_content=auction81-en-r2&utm_campaign=ch24 Ale cena będzie kosmiczna... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #5752 Napisano 5 Sierpnia 2014 Do wyjęcie jest fajne cacuszko:http://chrono24.auctionata.com/intl/o/69431/heuer-monaco-steve-mcqueen-ref-1133-switzerland-around-1975?utm_source=nl&utm_medium=ps&utm_content=auction81-en-r2&utm_campaign=ch24 Ale cena będzie kosmiczna...Faktycznie unikat ,,Ręcznie nakręcany Cal.12 widzę po raz pierwszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #5753 Napisano 5 Sierpnia 2014 Może nic specjalnego i w stanach byle jakich, ale cieszą Delbanka na werku F 465N poskładana przez majstra z gratów walających się w mojej skrzyneczce kolejna Delbanka na werku ETA 2390. Nigdy jeszcze nie widziałem tak grubo zaśniedziałej tarczy - efekty czyszczenia mizerne, a koperta to złomek, ale całość śmiga po czyszczeniu i RODOS na F 465N. Niestety tarcza w kiepskim stanie nawet po myciu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5754 Napisano 5 Sierpnia 2014 Od razu mi się serducho uśmiechnęło jak zobaczyłem Delbanki. Pierwsza wyszła całkiem przyzwoicie, poza nieoryginalna koronka. Może wypełnienie wskazówek trochę za jasne. Druga natomiast ma bardzo ciekawa tarczą. Szukam takiej od pewnego czasu ( może w trochę lepszym stanie, bo w Twojej rzeczywiście trochę się za wiele zmyło). Niektóre tarcze Delban maja bardzo wąski margines bezpiecznego mycia. Kilka więcej ruchów pędzelkiem i napisy znikają. Mógłbyś pokazać w jakim stanie jest Eta 2390 i jak jest opisana. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #5755 Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Wypełnienie to oczywiście radosna twórczość zegarmistrza (poprawię), tak samo jak i koronka Tarcza w tej na ETA 2390 była zaśniedziała grubą warstwą i tylko wykałaczka to brała. Można ją jeszcze doczyścić, ale niestety resztki napisów znikną bezpowrotnie. Fotki werku byle jakie bo zrobione telefonem Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez Tajtek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5756 Napisano 5 Sierpnia 2014 Dzięki, chodziło mi o oznakowanie mechanizmu, ale widzę, ze standard. Mechanizm czysty, tarcza rzadko spotykana jednym słowem jeszcze raz Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #5757 Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Gift Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez kasparov 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #5758 Napisano 7 Sierpnia 2014 Ładna, tarcza z delikatna patyną, co do oryginalności cyferblatu to sie nie wypowiem, masz zdjecia werku i dekla? 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #5759 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zegarka nie otwierałem, bo nie mam przyrządu. U zegarmistrza spisałem numery:- z dekla: 136.011- z mechanizmu: Ω 611- numer seryjny z mechanizmu: 223999(?)... Zegarek aktualnie jest naoliwiany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #5760 Napisano 7 Sierpnia 2014 http://www.omegawatches.com/planet-omega/heritage/vintage-watches-database?ref=14322 Dekiel i werk sie zgadza, tylko tarcza i wskazowki mi nie pasują...ale moge sie oczywiście mylić. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5761 Napisano 7 Sierpnia 2014 Wszystko jest ok z zegarkiem,gratuluję. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #5762 Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Dziękuję Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez kasparov 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #5763 Napisano 7 Sierpnia 2014 Według mnie tez ok 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #5764 Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) No to nie mam wiecej uwag , doswiadczeni forumowicze potwierdzili oryginalnosc, w takim razie czekamy na foty. Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez grig1970 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #5765 Napisano 8 Sierpnia 2014 Nowy nabytek.Parker Decathlon z 1936,napędzany przez najdłużej produkowany klasyczny mechanizm chrono- Valjoux 22 (1914-1974), 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5766 Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Gratuluję! Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5767 Napisano 8 Sierpnia 2014 Gratulacje, ale może pokazałbyś ten bardzo fajny, a zarazem jak go nazwałeś kultowy mechanizm. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #5768 Napisano 9 Sierpnia 2014 Doxa grafic po zmianie na pasek z cordovanu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #5769 Napisano 9 Sierpnia 2014 Nie mogłem się powstrzymać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5770 Napisano 9 Sierpnia 2014 Grafic to taki rarytasik, że i o radziecką kopię się teraz ludzie zabijają na serwisach aukcyjnych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #5771 Napisano 9 Sierpnia 2014 Takie vitydże dziś nabyłem, Longines kaliber 6952Enicar ultrasonicOmega damka manual, koperta i tarcza po renowacji, chociaż koperta nie wygląda mi od niej ale mechanizm w pięknym stanie. 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5772 Napisano 9 Sierpnia 2014 Gratuluję nabytków, a w szczególności Longinesa, to moja ulubiona marka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5773 Napisano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Dużo tutaj pięknych zegarków, więc po kolei...1.@NorbieGratuluję Ci tej pięknej Doxy. Choruję na ten model, jednak zawsze coś mnie odwodzi od zakupu. 2.@Rekiniasty-Enicar - śliczny zegarek vintage w pięknym stanie zawsze wzbudzi moje uczucie zazdrości. Również gratuluję. Edit: Teraz zauważyłem te straszne napisy. Zegarek ten jest po złej renowacji. -Omega - doprawdy uroczy, damski zegareczek, mam jednak wątpliwości co do tarczy - czy aby nie odnawiana? Podobałby się mojej Żonie ps. Który to dokładnie rok produkcji (Omegi)? Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #5774 Napisano 9 Sierpnia 2014 Gratulacje, ale może pokazałbyś ten bardzo fajny, a zarazem jak go nazwałeś kultowy mechanizm.Mechanizm VJ 22 śmiało można nazwać "kultowym" Był produkowany przez 60 lat i stosowano go w chronografach takich firm jak Patek Philippe czy Rolex,Na bazie tego mechanizmu powstały również mniejsze werki VJ 23 i VJ 69 i wszystkie ich mutacje,,Na pierwszym zdjęciu porównanie wczesnej wersji z 6 kolumnami do płyty z wersji późniejszej,,Na drugim Valjoux 22 i mniejszy 23 w chronografie Aviator Sea Diver,,Kolejne zdjęcia to porównanie wielkości VJ 22 do mechanizmu Lemania 1270 aka Omega 320,, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5775 Napisano 9 Sierpnia 2014 Takie vitydże dziś nabyłem, Longines kaliber 6952Enicar ultrasonicOmega damka manual, koperta i tarcza po renowacji, chociaż koperta nie wygląda mi od niej ale mechanizm w pięknym stanie.Enicar też malowany, c'nie? Ten Swiss Made masakryczny, reszta chyba też rzemieślnicza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach