wolfheart 9 #8551 Napisano 23 Lipca 2015 Też ok. Na moim zdjęciu tego nie widać ale tarcza ma butelkową lśniącą zieleń. Jak wypoleruję szkiełko postaram się zrobić lepsze zdjęcie. Swoją drogą Twój ma nakładane logo firmy a mój malowane . Ciekawe czy ktoś z forumowiczów wie w jakich latach była ta zmiana czy to tylko zależało od modelu bez względu na lata produkcji czy na przykładzie edoxa klepsydra w logu pojawiła się bodajże w latach 80. A czy bransoletę masz z "L" czy bez żadnych napisów? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #8552 Napisano 23 Lipca 2015 Bransa niestety "no name" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8553 Napisano 23 Lipca 2015 (edytowane) Brykiety jak się patrzy!Za odważniki do "szalkowej" mogą robić. Jest co dźwigać nałapie. Mam takiego tyle że w kostce,lecz tarcza pryszczata ale rozmiar też słuszny,bo szerokości 40,5 mmi wysokości 38,5 mm Ale skoro mowa o Lanco,to kiedyś mi się taki trafił Edytowane 23 Lipca 2015 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8554 Napisano 23 Lipca 2015 Czy w środku jest in- house, czy Eta? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8555 Napisano 23 Lipca 2015 Jeśli Staszku pytałeś o tego wyżej,to ślepym ale pod mostkiem nic nie widać a starałem się sprawdzić dokładnie.Jest tylko litera R a na wierzchu werkusygnatura LANCO i nieśmiertelne SWISS MADEoraz niski numer, bo 1360Sam werk czyściutki a i resztaw bardzo dobrym stanie. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #8556 Napisano 23 Lipca 2015 Czy w środku jest in- house, czy Eta? oraz niski numer, bo 1360 Wygląda na Langendorf cal 1360http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&Langendorf_1360 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8557 Napisano 23 Lipca 2015 Pytałem bo nie wiem czy Lanco robiło swoje werki czy sygnowało ogólnie dostępne. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8558 Napisano 23 Lipca 2015 (edytowane) Rekinku!To jest to!Ale co w takim razie oznacza R?Bo +/- jest wydłubany na mostku. Staszku zajrzę jeszczedo brykieta ale to automatwięc......chyba, to E...leonora Kociubińskachoć łba nie dam se obrezać. Jednak w tym karabinku sportowym,jest "zamek" ETA 2481 a sam "otoczak" wygląda tak Edytowane 23 Lipca 2015 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #8559 Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Witam, znajomy prosił mnie o pomoc w sprawie serwisu rodzinnej omegi, ktory dodatkowo związany byłby z wymiana tarczy, oryginalna w mojej ocenie miała wadę produkcyjna, w wyniku której po upływie czasu widac ślady spękania powłoki lakierniczej. Gdzie szukać takiej tarczy i jaki najlepszy ewentualnie serwis na dolnym Śląsku, nie ukrywam, ze zegarek ma wartość sentymentalna. Przy okazji jaka jest referencja tego zegarka, bo po odkręceniu dekla wychodzi on cały razem z werkiem i tarcza ? Edit. Jezeli napisałem nie w tym temacie to prosze moda o przeniesienie w odpowiednie miejsce... Wysłane z mojego iPada przez Tapatalk Edytowane 24 Lipca 2015 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #8560 Napisano 24 Lipca 2015 Omega Constellation Ref. 368.0855 nie wiem czy poszczególne wersje kolorystyczne różniły się referencja między sobą. 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fox 207 #8561 Napisano 24 Lipca 2015 Taki się przypałętał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8562 Napisano 24 Lipca 2015 A coś więcej o nim, bo z tarczy nie za wiele można wyczytać, a z wyglądu jestem za słaby by rozpoznać. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fox 207 #8563 Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) A coś więcej o nim, bo z tarczy nie za wiele można wyczytać, a z wyglądu jestem za słaby by rozpoznać. Po tarczy to chyba nikt by nie rozpoznał. Ot taki no name. W tym miejscu niezbyt się rozwodziłem, gdyż jak powszechnie zauważyć można reprezentacja kieszonek nie cieszy się wielkim zainteresowaniem. Wydatnie ustępuje pola naręcznym co jest całkowicie zrozumiałe. Pod deklem kryje się Le Phare Kaliber 19''' 128 VCC Chrono z kołem kolumnowym. Werk z pasami genewskimi. Pasy dodają mu smaczku. Edytowane 24 Lipca 2015 przez fox 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8564 Napisano 24 Lipca 2015 Dzięki, bardzo ładny stan. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #8565 Napisano 24 Lipca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8566 Napisano 24 Lipca 2015 Po "remoncie" ?W środku Landeron ? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #8567 Napisano 24 Lipca 2015 Po remoncie , szkiełko wymienione, ale z epoki, tak Landeron. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8568 Napisano 24 Lipca 2015 No to niech sprawia radość.Probowaleś na innym pasku? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #8569 Napisano 24 Lipca 2015 Dzięki, nie podoba ci się pasek? Robiony na zamówienie, specjalnie z podkładką żeby był efekt powiększenia zegarka, malutki on jest, takie się nosiło kiedyś dameczki.Zresztą co ja będę Tobie pisał,na pewno doskonale się orientujesz w tych tematach J.Cook 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8570 Napisano 24 Lipca 2015 Hehe..Ja bym dał z jakąś grubszą nicią.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #8571 Napisano 24 Lipca 2015 @fox Piękny chrono - gratulacje Kieszonkowy tej klasy nie tylko ożywia ale i ubogaca to miejsce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8572 Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Pytałem bo nie wiem czy Lanco robiło swoje werki czy sygnowało ogólnie dostępne. Langendorf to były ich werki, ale wsadzali tez inne. Ja mam Lanco na FHF 96. A, nabytek nowy też jest. Raczej się tu nie spodoba, ale ważne, że mi podszedł, bo nie dość, że lubię markę, to brakowało mi takiego klasycznego elektronika w zbiorku . No i nawet na oryginalnej bransie (tak była brudna, że mycie w izopropanolu i w myjce ultradźwiękowej zajęło mi kawała czasu). Chyba lata 70-te, może 80-te. Nie wiem jak to datować. Podświetlenie troszkę nie styka, więc strach używać, ale poza tym ok, więc uważam, że dobrze wydałem te 3 dychy.Zdjęcie z aukcji, ale już dojechał. Niemniej lepszego nie mam czym zrobić. Edytowane 24 Lipca 2015 przez hrabia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8573 Napisano 24 Lipca 2015 @Maleno,Bardzo fajne chrono, pokazywałeś go w wątku o Delbanach? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #8574 Napisano 25 Lipca 2015 Nie wiedziałem że jest....taki wątek.Wstawię na pewno. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8575 Napisano 25 Lipca 2015 (edytowane) Bardzo proszę, może będzie łatwiej http://zegarkiclub.pl/forum/topic/58714-poka%C5%BCmy-swoje-delbany/http://zegarkiclub.pl/forum/topic/85816-delbana-oryginalna-czy-nie-zapytania-wszelkie/ Edytowane 25 Lipca 2015 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach