13lesiu 958 #10701 Napisano 28 Lutego 2017 Mayor świetna Omega ale jak dla mnie Hami robi całą robotę - gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #10702 Napisano 28 Lutego 2017 Omega nie ma na deklu żadnego numeru serii ani referencji.,Jedynie wydrapana przez zegarmistrza data przeglądu z 1971 r.,Całość wygląda dosyć legitnie i trudno się dopatrzyć jakichkolwiek cech samoróbki.,Zresztą obrobienie takiej koperty ze stali nierdzewnej w warunkach domowych było by dosyć trudne.,Niestety firma Omega nie widzi interesu w udostępnianiu informacji z archiwum ,dlatego trudno o jakiekolwiek informacje z ich strony.,Pewnie jakbym zapytał gdzie jest butik Omegi w NY to przysłali by po mnie taksówkę albo ubera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #10703 Napisano 28 Lutego 2017 Niestety firma Omega nie widzi interesu w udostępnianiu informacji z archiwum ,dlatego trudno o jakiekolwiek informacje z ich strony.,Pewnie jakbym zapytał gdzie jest butik Omegi w NY to przysłali by po mnie taksówkę albo uberaMnie kiedyś też "olali" co przyznam z żalem coraz bardziej zniechęca mnie do marki 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #10704 Napisano 28 Lutego 2017 Dziś to juz nie marka tylko ogniwo w łańcuchu SG... P.S Za pieniądze udzielają informacji 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rollo_tomasi 0 #10705 Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) No, i stało się.Wymarzona od lat Coni 1202.10.00, rok produkcji 2002 z COSC w stanie doskonałym, po pozytywnie zaliczonym teście na szczelność i chód u P. Szycy w Gdyni. Oczywiście, pełen komplet sklepowy.Ciekawostki:- ostra korona- oryginalny szlif koperty i ogniw- antyrefleks pięknie trzyma (nakładany jednostronnie)- luma razi w oczy, ze spac nie można https://www.dropbox.com/s/3tsdqwqv6gpazto/Zdj%C4%99cie%2001.03.2017%2C%2013%2055%2054.jpg?dl=0 Dziękuje, Koledzy, za motywacje i porady przy wyborze. Edytowane 1 Marca 2017 przez rollo_tomasi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #10706 Napisano 1 Marca 2017 Omega nie ma na deklu żadnego numeru serii ani referencji.,Jedynie wydrapana przez zegarmistrza data przeglądu z 1971 r.,Całość wygląda dosyć legitnie i trudno się dopatrzyć jakichkolwiek cech samoróbki.,Zresztą obrobienie takiej koperty ze stali nierdzewnej w warunkach domowych było by dosyć trudne.,Niestety firma Omega nie widzi interesu w udostępnianiu informacji z archiwum ,dlatego trudno o jakiekolwiek informacje z ich strony.,Pewnie jakbym zapytał gdzie jest butik Omegi w NY to przysłali by po mnie taksówkę albo ubera A moze kos z kolegow ma wydawnictwo "Omega - A journey through time". Moze tam by sie cos znalazlo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #10707 Napisano 2 Marca 2017 To , może być też jakiś prototyp jak nie ma numerów bo koperta wygląda autentycznie A u mnie obrodziło w antki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #10708 Napisano 2 Marca 2017 Lamhub po prostu piękne antyki. Jak byś się nosił z zamiarem sprzedaży któregoś z tych dwóch dolnych Atlantic-ów to daj proszę znać .Ten czerwony sekundnik "woła do mnie" .M. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #10709 Napisano 2 Marca 2017 Jeśli to wszystko nowe nabytki, to gratuluję. Skarb znalazłeś? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #10710 Napisano 2 Marca 2017 Tak wszystko dziś przyszło niestety niektóre kulawe ale można uznać za skarb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #10711 Napisano 2 Marca 2017 Nowy defy w rodzinie z pierwszych lat produkcji ..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #10712 Napisano 2 Marca 2017 Generalnie z tych pięciu chodza jednak 3:) Celem tak naprawde był ten jeden który jest w stanie praktycznie nos jedynie lekka patynka dekiel koperta nówka sztuka fabryka marny ze mnie fotograf jakby ktoś się chciał zaopiekować resztą przed tym jak je zaniose do majstra można korumpować :ddd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #10713 Napisano 2 Marca 2017 Dawno mnie tu nie było a w międzyczasie przykulał się takiPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #10714 Napisano 2 Marca 2017 Rzeczywiście, dawno. Dla mnie jako bardzo "symetrycznego" i klasycznego, od razu koronka z lewej strony budzi wewnętrzny niepokój . Nocne godziny, bo data już rozpoczęła zmianę. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #10715 Napisano 3 Marca 2017 Takie dwa przybyły. Sputnika na komunię kiedyś dostałem, więc teraz z nostalgii kupiłem identyko... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #10716 Napisano 3 Marca 2017 Super! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jastase 5 #10717 Napisano 5 Marca 2017 piękne 2 sztuki - gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13mar68 90 #10718 Napisano 8 Marca 2017 Kolejny kamertonik do kolekcj. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #10719 Napisano 8 Marca 2017 Nie ma co zwalniać tempa 37mm złoto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #10720 Napisano 9 Marca 2017 I dzisiejszy poranny strzał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13mar68 90 #10721 Napisano 9 Marca 2017 I dzisiejszy poranny strzał Zastanawiam sie Gdzie są takie strzelnice? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #10722 Napisano 9 Marca 2017 Zastanawiam sie Gdzie są takie strzelnice? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProLata praktyki w strzelaniu i się trafia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anger76 76 #10723 Napisano 9 Marca 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #10724 Napisano 10 Marca 2017 Dzisiejsza poczta.,Mesh do Longinesa i wojskowy Enicar.,Pierwszy raz zdarzyło się ,że musiałem nieco zmniejszyć bransoletę,gdyż miała 19 cm długości., Enicar ciekawy i bardzo rzadki zegarek jutro zrobię lepsze zdjęcia., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12681 #10725 Napisano 13 Marca 2017 Nowy stary. Na razie na "awaryjnym" pasku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach