adam481606 2 #11526 Napisano 18 Lutego 2018 Witamwpadł mi rece taki orisna pewno koperta jest do renowacji ale nie wiem czy warto mechanizm chodzi ,chociaż potrzebuje przeglądu w sumie nie wiem co z nim zrobic ,liczę na podpowiedzipewnie nic wyszukanego ale mi sie podoba pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #11527 Napisano 18 Lutego 2018 Dać do serwisu mechanizmu i tyle... Stan jest ok, koperta ujdzie. Nowy chrom będzie kiepsko współgrał z tarczą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam481606 2 #11528 Napisano 18 Lutego 2018 strasznie draznia mnie ubytki i wżery na kopercie skłaniam sie ku renowacji oraz czyszczeniu tarczy ale może sie mylę pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #11529 Napisano 18 Lutego 2018 Z czyszczeniem tarczy zawsze jest ryzyk, że się zmyje więcej niż brud... Mnie ta tu nie razi. Wiekowy zegarek, nie musi wyglądać jak nowy. Ale co kto lubi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11530 Napisano 19 Lutego 2018 (edytowane) To zależy czy chcesz mieć bardzo ładny Vintage, czy błyszczącą prawie "nówkę". Jeśli ładny zegarek z duszą, to oddaj go do przeglądu, bo mechanizm, bez względu kto i kiedy się nim zajmował, powinien być wyczyszczony, nasmarowany i wyregulowany. Tarcza jak na swoje lata jest bardzo ładna i wymaga zaledwie odkurzenia, bo przy myciu można zrobić więcej szkód niż korzyści. Wskazówki też wystarczy przetrzeć i już będą pasowały charakterem do całości. Ja koperty bym też nie ruszał, bo jak to ma być zegarek z historią, to nie można włożyć takiej tarczy w błyszczącą świeżo pochromowaną kopertę. Nowe szkiełko, nowy ciekawy pasek, wyczyszczona z brudu i lekko przepolerowana koperta i masz super vintage zegarek który sam się obroni. Jak wyszorujesz tarczę, dorzucisz złocenie wskazówek i chromowanie koperty, wyjdzie bohomaz ni to vintage ni to coś nowego. Na portalach aukcyjnych jest mnóstwo pomalowanych, pochromowanych składaków, ale czy tego chcesz? Jeśli nie chcesz zegarka z duszą i by wyglądał jakby mówił o swojej historii, to po co bawisz się starociami, kup nowego Orisa, albo coś innego bardziej świecącego. Oczywiście Imho, bo to Tobie, a nie nam ma się podobać zegarek, który będziesz nosił na nadgarstku. Edytowane 19 Lutego 2018 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #11531 Napisano 19 Lutego 2018 Omega Constellation cal. 1620 ref. 386.0802 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam481606 2 #11532 Napisano 19 Lutego 2018 To zależy czy chcesz mieć bardzo ładny Vintage, czy błyszczącą prawie "nówkę". Jeśli ładny zegarek z duszą, to oddaj go do przeglądu, bo mechanizm, bez względu kto i kiedy się nim zajmował, powinien być wyczyszczony, nasmarowany i wyregulowany. Tarcza jak na swoje lata jest bardzo ładna i wymaga zaledwie odkurzenia, bo przy myciu można zrobić więcej szkód niż korzyści. Wskazówki też wystarczy przetrzeć i już będą pasowały charakterem do całości. Ja koperty bym też nie ruszał, bo jak to ma być zegarek z historią, to nie można włożyć takiej tarczy w błyszczącą świeżo pochromowaną kopertę. Nowe szkiełko, nowy ciekawy pasek, wyczyszczona z brudu i lekko przepolerowana koperta i masz super vintage zegarek który sam się obroni. Jak wyszorujesz tarczę, dorzucisz złocenie wskazówek i chromowanie koperty, wyjdzie bohomaz ni to vintage ni to coś nowego. Na portalach aukcyjnych jest mnóstwo pomalowanych, pochromowanych składaków, ale czy tego chcesz? Jeśli nie chcesz zegarka z duszą i by wyglądał jakby mówił o swojej historii, to po co bawisz się starociami, kup nowego Orisa, albo coś innego bardziej świecącego. Oczywiście Imho, bo to Tobie, a nie nam ma się podobać zegarek, który będziesz nosił na nadgarstku. dzieki za przydatne rady ,oddaje do przeglądu i nie ruszam go na razie,,,Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #11533 Napisano 20 Lutego 2018 @Gregory_70 Omega Constellation nawet w wersji LCD jest ciekawym nabytkiem. W jakim języku jest opis dni w drugim wersie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #11534 Napisano 20 Lutego 2018 @Gregory_70 Omega Constellation nawet w wersji LCD jest ciekawym nabytkiem. W jakim języku jest opis dni w drugim wersie? To jest dobre pytanie Frantz70, sprawdziłem kilka popularnych języków i niestety nie znalazłem odpowiedzi. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strzn 0 #11535 Napisano 20 Lutego 2018 To jest dobre pytanie Frantz70, sprawdziłem kilka popularnych języków i niestety nie znalazłem odpowiedzi. Jeśli chodzi o drugi wers, to wydaje mi się, że jest to przedłużenie pierwszego tzn. MO - Monday etc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6384 #11536 Napisano 20 Lutego 2018 MOndayTUesday i tak dalej 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #11537 Napisano 20 Lutego 2018 Jeśli chodzi o drugi wers, to wydaje mi się, że jest to przedłużenie pierwszego tzn. MO - Monday etc.Bingo 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #11538 Napisano 20 Lutego 2018 A wystarczyło dać 3 zamiast 2 literek :-). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11539 Napisano 20 Lutego 2018 Coś nowego wpadło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6384 #11540 Napisano 21 Lutego 2018 Piękny ten Lings, tylko czemu wkładali do środka buksiaki?!Dugenii też nic nie brakuje. No, może tylko - jak to pisał Leszek (Lec) - chrabąszcza wewnątrz 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11541 Napisano 21 Lutego 2018 Wszystkie buksiaki to fajne zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #11542 Napisano 21 Lutego 2018 O ile jeszcze chodzą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11543 Napisano 21 Lutego 2018 No ten juz nie chodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #11544 Napisano 21 Lutego 2018 Taka o to bakteria Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #11545 Napisano 21 Lutego 2018 No ten juz nie chodzi Heh, taki z nimi problem. Leży u mnie podobna rzecz (choć pod inną marką) i czeka na wskrzeszenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #11546 Napisano 22 Lutego 2018 (edytowane) po wielu zamianach zwyłej takiej pozłacanej potem helmecie pozłacanyn potem speedsonicu mam w końcu chrono takie jakie zawsze mi się marzyło Edytowane 22 Lutego 2018 przez lamhub 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorguś77 3026 #11547 Napisano 2 Marca 2018 Nowe nabytki, dotarły i jakoś chyba się będziemy rozstawać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4577 #11548 Napisano 3 Marca 2018 Ładne Lanco 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11549 Napisano 3 Marca 2018 Nowy nabytek! Ciekawe czy się domyślacie co to?! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorguś77 3026 #11550 Napisano 3 Marca 2018 Ładne Lanco Mogę sprzedac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach