Gość xylog #826 Napisano 29 Marca 2011 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #827 Napisano 29 Marca 2011 No i mam dowód, że ktoś jednak przy tarczy majstrował. Napis "17 RUBIS" nie występuje w całej Wojtkowej bazie zdjęć. Ech, a miało być tak ładnie, wywiady miały być, wizyty w zakładach pracy. )Tylko jak zabierać ze sobą 5k zdjęć na bazar? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kaido2 #828 Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) Klucz czyli ;/ ?? Wałek z koronką. Parce zrobilem male spa , bo po zdjeciu nieoryginalnego szkla ukazala sie rozpacz(odbarwienia,,wzery,plamy, brud).Szklo zalozylem oczywiscie takie jakie powinno byc.Tarcze trzeba bylo zabezpieczyc bezbarwnym lakiem,aby nie zaczela sie powaznie sypac podczas uzytkowania: Edytowane 29 Marca 2011 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #829 Napisano 30 Marca 2011 Czyli tak jak mówiłem do tarczy tego Atlantica można się przyczepić. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #830 Napisano 31 Marca 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iko 618 #831 Napisano 2 Kwietnia 2011 Jestem ciekaw opinii fachowców. Jednego już pytałem, Wojtka, ale ma mieszane uczucia co do oryginalności. A wy co myślicie? Trochę dziwny jest doskonały stan tego zegarka i ciemnoczerwony napis EXTRA. Mylisz chyba (Wojtka bym raczej o to nie podejrzewał) orgyginalność z odnawianiem.Ten Twój jest na pewno oryginalny, ale raczej na pewno odnawiany.Tarcza wydaje się odmalowana.Dlaczego?1. W nieodnawianych A, napisy są po prostu cieńsze, jak to zostało dobrze pokazane na zdjęciu nr 2 u xyloga.2. Kreski indexów powinny plasować się dokładnie pośrodku takich podniesionych elementów dekoracyjnych "słoneczka" na tarczy, W wielu miejscach są, ale w wielu ich nie ma - wystarczy spojrzeć na położenie na lewo i prawo od "12". Dodatkowy rzut oka na niestety zbyt oddalone zdjęcie zegarka w ostatnim poście - tam są pośrodku. NB.Zegarek nr 1 z postu xyloga jest też po malowaniu. Dowód - fatalnie naniesione napisy u dołu tarczy - nierównolegle do osi poziomej "3-9". Stąd bierze się najprawdopodobniej przechylone położenie zegarka na zdjęciu, mające na celu zatuszowanie tej wady. Pomijam już ponownie grubość naniesionych pewnie tamponowaniem napisów. PozdrawiamIko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #832 Napisano 2 Kwietnia 2011 Waltham Premier Submarine: Fajny maluszek, dziś damka, choć wtedy nie było to takie oczywiste . W przyszłym tygodniu do remontu. Ciekawe jest rozwiązanie zakrecanego dekla - koperta ma wystający gwint, na który nakreca się dekiel (trochę jak w butelkach ). 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #833 Napisano 2 Kwietnia 2011 Co do dodrukowanych napisów i indeksów w tym moim Weltmeisterze, to pełna zgoda. Ale mam wrażenie, że sama tarcza nie była malowana. W poniedziałek spróbuję dorobić zdjęcie giloszowania, mam wrażenie, że nie jest "zaokrąglone" farbą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #834 Napisano 4 Kwietnia 2011 A ja dzisiaj ide sobie ulica,patrze a tam wiadro.Podnosze a w nim duzo werkow do modow i nie tylko Recznie robiony J.Bryson z Dalkeith z balansem lozyskowanym diamentem:Nastepny recznie robiony H.Samuel z Manchesteru (teraz jego firma to wielka siec jubilerow w uk):Ostatni z fuziakow,J.G.Graves z Sheffield:Damki,od lewej Tissot,Avia,Ciekawy marwin z mikroregulacja i regulowany w 3 pozycjach oraz niezyidentyfikowany szwajcar:Kieszonka blizej niezyidentyfikowana:Werki do modow: Recznie robiony W.Williams ze Swansea:Hit sezonu za 50p - Szwajcarski Unitas 6498 z sekunda na 6 Do wszystkich werkow sa tarcze porcelanowe (oprocz damek,tam sa metalowe),wszystkie w stanie db lub lepszym : )))Dobre wiadro? :) 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yenjay 660 #835 Napisano 4 Kwietnia 2011 Wiadro jak lalka gratulacje. 50p dobra cena 0 Pozdrawiam. Jedrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #836 Napisano 4 Kwietnia 2011 Powiem Ci, że jak przeczytałem Twój post o wiadrze, to prawie nie umarłem ze śmiechu:) ładne mechanizmy 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #837 Napisano 10 Kwietnia 2011 Ide sobie dzisiaj jak kulturalny czlowiek po bazarku,patrze a tam to:No to mysle sobie,ze zajrze.Znalazlem takowe:Cortebert na Cal. 451 (automat - bumper) czyli AS 1250 z modyfikacjami Corteberta (inny mechanizm koronki,wychwyt i inne bajery) w stali.Tylko tarcza zrujnowana - trudno,odnowi sie albo znajdzie inna (-;Do tego Junghans (cortebert byl do niego w gratisie :mrgreen: ) automatyczny na werku 698.70 w fajnym stanieI na koniec 8 dniowy budzik podrozny : )Lato idzie,to i wiadra rozkwitaja,nie? :twisted: 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #838 Napisano 10 Kwietnia 2011 Te angliki sliczne!!! Musze sobie sprawić anglika, ale next month, bo w kwietniu krucho z kasą . Ta nieokreslona kieszonka wygląda na podstawową "szesnastkę" Elgina, której ktoś zeszlifował płyty - stad IMO brakm nazwy firmyna mechanizmie... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #839 Napisano 10 Kwietnia 2011 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #840 Napisano 10 Kwietnia 2011 Te angliki sliczne!!! Musze sobie sprawić anglika, ale next month, bo w kwietniu krucho z kasą . Ta nieokreslona kieszonka wygląda na podstawową "szesnastkę" Elgina, której ktoś zeszlifował płyty - stad IMO brakm nazwy firmyna mechanizmie...Dzieki,tez mi sie podobaja (-;Jakbym mial cos do opylenia to dam Ci znac - trafiaja mi sie dosc czesto.Co do niezidentyfikowanej kieszonki to miales racje!Sprawdzilem:to Elgin z 1879 roku, osiemnastka, Grade 7,Class 6 na 7 kamieniach.Jak go chcesz to zawsze mozemy sie na cos zamienic (-; 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #841 Napisano 11 Kwietnia 2011 Coz fajnie sie Panowie bawicie gratuluje tych nowych slicznosci - az zaluje ze mnie tak w robocie zagonili w ostatnim miesiacu ze nie wyrabialem z niczym ale trzeba teraz nadrobic ten jeszcze wymaga pewnego wkladu w werk ale wskazowki i odtworzenie koperty juz zrobilem Tu ukojenie mojej slabosci do alarmow - tym razem, mesia a raczej lemania - nigdy nie polerowana - rysa na szkielku do usuniecia i git (dorwalem z instrukcja i naorginalnej branzoletce) oraz v72 w wersji oversize - longines 330 - roboty poszlo ale z werkiem musialem tylko jedna krzywke wymienic - wiekszosc pracy poszla w szklo i koperte a teraz cieszy pozdrawiam Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #842 Napisano 11 Kwietnia 2011 Dobrze Cię znowu widzieć Rafał. Piękne nabytki. Omesia wymiata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #843 Napisano 11 Kwietnia 2011 Dziekuje chociaz moim faworytem jest UN POZDRRafak 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biernyl 1 #844 Napisano 11 Kwietnia 2011 Universal - istna miazga i knock out 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charin 0 #845 Napisano 12 Kwietnia 2011 biernyl 100% się zgadzam - wśród tych 3 tego najbardziej pożądam Gratuluje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #846 Napisano 13 Kwietnia 2011 dzieki raz jeszcze - z universalem mam mala zagwozdke ale moze sie uda go zrobic jak nalezy:) pozdrRafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #847 Napisano 13 Kwietnia 2011 Wszystkie fajne, ale Longines chyba najciekawszy, bo naprawde rzadki - oni duzo chronografow nie wypuscili. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #848 Napisano 13 Kwietnia 2011 Postaram sie pokazac kazdy z tych zegarkow z osobna i cos napisac longines jest moim faworytem do pracy:) ze wzgledu na bezel wewnetrzny i chrono pozdrawiamRafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johnwayne21 3 #849 Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) A to moj nowy nabytek - maluszek ale bardzo przyjemny z Podziekowaniami dla Jacka JLC cal 463. cal 463 Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez Piotr Ratyński 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antygraffitex 13 #850 Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam przyszedł 4 godziny temu i jest super na razie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach