lamwoj 334 #1201 Napisano 9 Października 2011 No super! dzięki za lekcję . Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wolfik 0 #1202 Napisano 10 Października 2011 Witam, Oto mój stary, nowy nabytek - Certina Blue Ribbon Automatic z 1977 r. z werkiem 25-651 Zegarek nie jest nowy, mam go od 1996 roku, ale właśnie przeszedł gruntowny przegląd i ponownie cieszy moje oko i rękę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1203 Napisano 15 Października 2011 A u mnie atlantic - robiłem kopertę , reszta w oryginale no oczywiście poza koronką Longines niestety tylko pasówka (dzięki za pomoc Kaido!) prawdopodobnie brytol , werk i tarcza oraz wskazówki oryginał. Ciekawostką są też paski do tych zegarków z lat siedemdziesiątych które trafiłem na bazarku z oryginalnymi pożółkłymi metkami! Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1204 Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Oba prezentują się bardzo dobrze gratuluje fajnych pozycji, Atlantic bardzo podobny do mojego prawie bliźniaki z tą różnica, że w moim koperta zachowała się w oryginale i wygląda bardzo dobrze Edytowane 16 Października 2011 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1205 Napisano 16 Października 2011 Taaa brat po przejściach ! U mnie koperta była kiepska. Może nie widać tego na tym zdjęciu , ale wyszła przyzwoicie i w miarę zachowano ranty.Na szczęście tarcza i wskazówki zachowały się w orygianle. Pozdrawiam!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1206 Napisano 16 Października 2011 Taaa brat po przejściach ! U mnie koperta była kiepska. Może nie widać tego na tym zdjęciu , ale wyszła przyzwoicie i w miarę zachowano ranty.Na szczęście tarcza i wskazówki zachowały się w orygianle. Pozdrawiam!!! Teraz wygląda bardzo dobrze i tylko takie zegarki staram się ostatnio nabywać, które maja oryginalna tarcze i ewentualnie kopertę do renowacji. Prezentuje się naprawdę świetnie, choć zdjęcia zrobiłeś kiepskie ;) 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yenjay 660 #1207 Napisano 16 Października 2011 Od jakiegos czasu w kolekcji, teraz nadszedl czas sie pochwalic 0 Pozdrawiam. Jedrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1208 Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Ja też dorosłem do tego etapu! Obecnie robię kopertę i naprawiam Helvetię którą możesz zobaczyć stronę wcześniej. Również wskazówki i tarcza w ładnym oryginale. Jak skończę to też się pochwalę. I postaram się olepsze zdjątka ! Pozdrawiam i do zobaczyska w sieci!!!!!!!!!!!A w międzyczasie - ty kolego z tym mechanizmem w Fortisie to już przegiąłeś ! Zajefajny!!!!!!!!!!!! Edytowane 16 Października 2011 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #1209 Napisano 19 Października 2011 powoli dojrzewam do zakupów poza Sowieckich Caravelle - lata 70' , werk Citizena 17 jewels z naciągiem manualnym (0241), urzekła mnie linia, indeksy i magiczne 666 stóp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1210 Napisano 19 Października 2011 Sam zegarek jest ciekawy jednak bransoleta musi zniknąć ja bym mu zafundował jakiś fajny pach 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #1211 Napisano 19 Października 2011 Czarne Nato 20mm - recepta na charakter tej Caravelle . W szoku byłem po otwarciu- ładnie wykonany, prosty i niezawodny Stary Citizen w niby tańszej wer. Bulovy - Nic wspólnego z aktualnymi wyrobami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1385 #1212 Napisano 20 Października 2011 Dzis dotarl. P.S.Moze wypowiecie sie na temat tarcazy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1385 #1213 Napisano 20 Października 2011 Zegarek jest zloty.Mechanizm LANDERON 248. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1385 #1214 Napisano 20 Października 2011 Spod. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1385 #1215 Napisano 20 Października 2011 2. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1216 Napisano 20 Października 2011 Tarcza po renowacji. I albo mi się wydaje albo nazwa zegarka jest krzywo umiejscowiona. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yenjay 660 #1217 Napisano 20 Października 2011 Kupiony 20 minut temu z dowozem do domu Omega kaliber 280 (koperta 2504-6) z okresu 1947-50, dokladnie z ktorego roku niewiem. 0 Pozdrawiam. Jedrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr_n 0 #1218 Napisano 21 Października 2011 Tak bylo przed renowacja koperty: Teraz jest po renowacji, i tak zostanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kulbi 0 #1219 Napisano 21 Października 2011 Wygląda miodzio, zazdroszczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #1220 Napisano 21 Października 2011 Gdzie dawales do renowacji? I ile placiles? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1221 Napisano 21 Października 2011 A u mnie taki Nosek się pojawił jeszcze z folia oryginalna na dekielku I w komplecie na podusi bliźniaki 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #1222 Napisano 21 Października 2011 Ech!Już można zamknąć "Pokażcie swoje Worldmastery". Nic więcej nie ma do oglądania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr_n 0 #1223 Napisano 21 Października 2011 (edytowane) Stary, az niewiarygodne i folia na dekielku... piekne sa! Edytowane 21 Października 2011 przez piotr_n 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr_n 0 #1224 Napisano 21 Października 2011 Gdzie dawales do renowacji? I ile placiles? Chronostar Lodz, aukcja z Allego 95zl + koszty wysylki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1225 Napisano 22 Października 2011 Stary, az niewiarygodne i folia na dekielku... piekne sa!Dzięki srebrny jest już u mnie jakiś czas a czarnego nabyłem w drodze okazji z lombardu za bardzo przyzwoitą kwotę więc nie było nawet mowy o zastanawianiu się a stan jest celujący ob są bez jakichkolwiek rysek i prezentują się rewelacyjnie. A co do koperty którą odnawiałeś sam też bym skorzystał z Chronostara, ta usługa jest naprawdę dobrze wykonywana ale cóż 95zł trzeb wyłożyć jednak efekt jest tego wart 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach