Stary 78 #1776 Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Dzięki Jacku dziś odebrałem taką popołudnie spędziłem przy niej i znacznie przejrzała, nie jestem aż tak zadowolony z efektów jak przy poprzedniej ale już taka do mnie dotarła więc myślę, że i tak sporo odzyskała Niestety sekundnik jest nie oryginalny ale jutro coś dobiorę u zegarmistrza i myślę, że będzie jeszcze odrobinę lepiej By stary7817 at 2012-05-30 I na rączce efekt końcowy po lekkiej polerce koperty, szkiełka oraz koronki, na nowym paseczki prezentuje się tak By stary7817 at 2012-05-30 By stary7817 at 2012-05-30 By stary7817 at 2012-05-30 Edytowane 30 Maja 2012 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1777 Napisano 30 Maja 2012 Stary będę pamiętał mam nadzieje ze nie podraznie za bardzo powierzchni bede się starał a noi muszę nabyć takie aplikatory bo polowica nie posiada takowych a co do drugiej omesi to tez ładnie wyszła pogratulować zdolności czyszczacych 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1778 Napisano 30 Maja 2012 Ta też całkiem, całkiem. Gratulacje 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1779 Napisano 31 Maja 2012 Moja kolejna kieszonka z polskim akcentem. Tym razem tissot sygnowany W. Grabau Warszawa. Stan taki sobie i werk trzeba solidnie wyczyścić, ale chodzi całkiem dokładnie w każdej pozycji: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kicha 6 #1780 Napisano 7 Czerwca 2012 Piękne zdjęcia pięknych zegarków.Gratuluje wszystkim. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1781 Napisano 7 Czerwca 2012 Lubię szpindlaki. Podobają mi się regulatory. Lubie też datownik typu pointer.Pomyślałem, ze może po prostu połączyć to w jednym, no i jest: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1782 Napisano 7 Czerwca 2012 No i jeszcze : 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1783 Napisano 7 Czerwca 2012 Lubię szpindlaki. Podobają mi się regulatory. Lubie też datownik typu pointer.Pomyślałem, ze może po prostu połączyć to w jednym, no i jest:Piękny. Kupiłeś w takim stanie, czy doprowadziłeś sam? 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1784 Napisano 8 Czerwca 2012 Piękny!!!!Masakra... dawniej to jednak robili zegarki. Gratuluję.Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1785 Napisano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Piękny. Kupiłeś w takim stanie, czy doprowadziłeś sam? Dzięki Taki już był. Moim zdaniem ktoś poszedł o krok za daleko i wyglansował kopertę. Myślę o jakimś domowym sposobem jej postarzenia, bo jak na szpindlaka to za bardzo błyszczy. Jak znasz jakieś sposoby na przyciemnienie, to będę wdzieczny za podpowiedź Piękny!!!!Masakra... dawniej to jednak robili zegarki. Gratuluję.Pozdrawiam, Dzięki, widziałem, że Ty też fajnego chrono kupiłeś, tylko mój trochę starszy A poniżej fotka, na której lepiej widać "dyjament" w koku: i niebieską poświatę wskazówek: Edytowane 8 Czerwca 2012 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #1786 Napisano 8 Czerwca 2012 przyznam, że kopara opadła!Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1787 Napisano 8 Czerwca 2012 Dzięki Taki już był. Moim zdaniem ktoś poszedł o krok za daleko i wyglansował kopertę. Myślę o jakimś domowym sposobem jej postarzenia, bo jak na szpindlaka to za bardzo błyszczy. Jak znasz jakieś sposoby na przyciemnienie, to będę wdzieczny za podpowiedź Udaj się do jakiejś hurtowni jubilersko zegarmistrzowskiej (najlepiej osobiscie, bo można pogadać ze sprzedawcą), maja tam wszelkiego rodzaju płyny i postarzające i odmładzające metale szlachetne i mniej szlachetne. Sprzedawca powinien coś polecić. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1788 Napisano 8 Czerwca 2012 Udaj się do jakiejś hurtowni jubilersko zegarmistrzowskiej (najlepiej osobiscie, bo można pogadać ze sprzedawcą), maja tam wszelkiego rodzaju płyny i postarzające i odmładzające metale szlachetne i mniej szlachetne. Sprzedawca powinien coś polecić. Muszę tak zrobić i przeprowadzić trochę eksperymentów, żeby efekt był "inteligentny", czyli jak najbardziej naturalny. Mam trochę różnych oksyd na zimno, ale tworzone przez nie powłoki trochę tandetnie wyglądają. Albo trzeba poczekać ze sto lat i samo ładnie sciemnieje 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1789 Napisano 10 Czerwca 2012 wreszcie automatyczna stoweczka dotarła, jest w pięknym stanie 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1790 Napisano 10 Czerwca 2012 Rzeczywiście ładny stan i zegarek po prostu klasyczny w każdym calu. Gratulejszyn 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1791 Napisano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Rzeczywiście ładny stan i zegarek po prostu klasyczny w każdym calu. Gratulejszyn coz ,jesli chcesz postarzyc domowym sposobem to {srebro samo z siebie pokrywa sie patyna,a by nie czekac 100lat,proponuje jak piotr wizyte u jubilera,lub co sprawdzilem posmarowac zmiksowanym zoltkiem jajka,zawiera sporo siarki ktore powoduje utlenianie srebra.....odczekac kilka godzin i polerka flanela......p.s.nie kojarzyc zoltka z moim zawodem :)sorry za pomylke to nie tu zawarlem odpowiedz Edytowane 11 Czerwca 2012 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #1792 Napisano 12 Czerwca 2012 coz ,jesli chcesz postarzyc domowym sposobem to {srebro samo z siebie pokrywa sie patyna,a by nie czekac 100lat,proponuje jak piotr wizyte u jubilera,lub co sprawdzilem posmarowac zmiksowanym zoltkiem jajka,zawiera sporo siarki ktore powoduje utlenianie srebra.....odczekac kilka godzin i polerka flanela......p.s.nie kojarzyc zoltka z moim zawodem :)sorry za pomylke to nie tu zawarlem odpowiedz Wez sama koperte do konskiej stajni i poloz na noc, lub kilka godzin przy wymianie lajna i sciemnieje.Amoniak dziala. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1793 Napisano 12 Czerwca 2012 Fajne chrono. Bardzo ciekawa bransoleta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #1794 Napisano 18 Czerwca 2012 Bardzo fajna delbana z nietypową tarczą i przepięknymi wskazówkami,pierwszy zegarek tej marki który mi się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1795 Napisano 18 Czerwca 2012 Fajna ta Delbanka A u mnie zegarek, który mnie ucieszył, ze względu na stan. Po drobnym SPA Marvin na własnym werku Kaliber 560 wygląda niemal jak NOS. Zabiegi kosmetyczne ograniczały się do przetarcia koperty magiczna ściereczką i przepolerowania szkiełka (jak sądzę - oryginalnego) plus oczywiście zwykłe umycie. Werk wyglada jak nowy i pięknie chodzi, a 37mm średnicy robi bardzo miłe wrażenie 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1796 Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) a to jeszcze dorzucę dzisiejszy nabytek.. Panowie czy to mechanizm Cymy czy też Cyma kupowała mechanizmy od kogoś? bardzo ładny stan tego Marvinka - gratki! Edytowane 19 Czerwca 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #1797 Napisano 19 Czerwca 2012 Panowie czy to mechanizm Cymy czy też Cyma kupowała mechanizmy od kogoś? Własne mechanizmy z własnym rozwiązaniem przeciwwstrząsowym CymaFlex 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1798 Napisano 19 Czerwca 2012 A to własne rozwiązanie przeciwwstrząsowe było w prawie niezmienionej formie stosowane przez innych producentów. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1799 Napisano 20 Czerwca 2012 Nic szczególnego, bo to tylko Tissot, ale (pewnie też tak czasem czujecie) gdy go zobaczyłem, to poczułem, ze muszę mieć Cóż, tanio nie było, ale cieszy... 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1800 Napisano 20 Czerwca 2012 Sypiesz jak z rękawa nowymi nabytkami ladny 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach