senator 6 #2226 Napisano 23 Listopada 2012 (edytowane) Tissocik miazdzy cyce poza tym zdjęcie bardzo udane - wiosennie się zrobiło Edytowane 23 Listopada 2012 przez chronofil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #2227 Napisano 24 Listopada 2012 Piękny ten GP - serdecznie gratuluję Wydaje mi się jednak, że zegarek jest młodszy - najwcześniej końcówka lat 40-tych, a prawdopodobnie wczesne 50-te.Skad wniosek?Ano, w Twoim zegarku jest taki (chyba nawet ten ) werk: Ten werk nazywany przez GP kalibrem 44AE to nic innego, jak AS-1315 , a ten był produkowany od 1948. No ale mniejsza o lata - ważne, że zegarek fajny. Dziekuję za słowa uznania i szacunek za ogromną wiedzę. Zegarek na żywo robi jeszcze leprze wrażenie no i zdecydowanie lepiej wygląda - te zdjęcia niestety, ale mu umniejszają. Chce zanieść go w tygodniu do zegarmistrza na gruntowne czyszczenie mechanizmu i smarowanko + jakiś fajny pasek. No i na pewno pyknę mu galerię. Jest to idealny kandydat na zegarek do gajera P.S. Czy nie będzie wielkich problemów z zaserwisowaniem tego werku (jak na foto)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #2228 Napisano 24 Listopada 2012 ...Zegarek na żywo robi jeszcze leprze wrażenie no i zdecydowanie lepiej wygląda - te zdjęcia niestety, ale mu umniejszają... Takie życie Co ładne to nigdy nie wyjdzie dobrze na foto. ..ale i tak nabytek na I miejsce do gabloty. 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2229 Napisano 24 Listopada 2012 Dzięki Maćku. Innym Kolegom też gratuluję nabytków, a zwłaszcza wiedzy zegarmistrzowskiej U mnie kolejny, sercem nabyty, Enicar z "moich" lat Tomku u mnie Enicary jakoś tak zawsze schodziły na drugi plan ale te, które ty wynajdujesz rozwalają mnie totalnie. nie tylko ze względu na stan zachowania ale i ciekawym wyglądem no i do tego mesh widzę, że meshe zaczynają Ci wchodzić w krew ja tez choruje na porządna bransoletkę!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2230 Napisano 24 Listopada 2012 Piękne te wasze nabytki aż pragnie się samemu coś nabyć może już coś niedługo wskoczy do kolekcji! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2231 Napisano 24 Listopada 2012 U mnie jutro gielda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2232 Napisano 24 Listopada 2012 A tylko szczujecie tymi Tissotami, więc ja coś też mam! Ale zdjęcia wkrótce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #2233 Napisano 24 Listopada 2012 Dzięki Maćku. Innym Kolegom też gratuluję nabytków, a zwłaszcza wiedzy zegarmistrzowskiej U mnie kolejny, sercem nabyty, Enicar z "moich" lat Piękny ten Enicar i bardzo fajnie pokazałeś jego smaczki na zdjęciu. Gratuluję Wszystkim nowych nabytków. 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2234 Napisano 24 Listopada 2012 A tylko szczujecie tymi Tissotami, więc ja coś też mam! Ale zdjęcia wkrótce Pochwal się, a nie buduj napięcia A mnie się taki trafił, ale więcej pokażę w dziale Tissotów: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2235 Napisano 24 Listopada 2012 Nono całkiem fajny modelik i niezle zachowany gratuluje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #2236 Napisano 25 Listopada 2012 Tomku u mnie Enicary jakoś tak zawsze schodziły na drugi plan.... I całe szczęscie.... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2237 Napisano 25 Listopada 2012 Pochwal się, a nie buduj napięcia A mnie się taki trafił, ale więcej pokażę w dziale Tissotów: Piękny Arturze widziałem i sam się zastanawiałem bo był wart moim zdaniem tych pieniążków, jednak zanim na dobre podjąłem decyzję zniknął a teraz już widzę dzięki komu 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2238 Napisano 25 Listopada 2012 No i po gieldzie..... co sadzicie??To moj pierwszy Oris......... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2239 Napisano 25 Listopada 2012 No to było warto jechać i szperac bardzo ładny miałem kiedyś Orisa tylko z centralna sekunda i 7kamieniami. Bardzo ładny gratuluje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2240 Napisano 25 Listopada 2012 Czy ktos "siedzacy" w Orisach moze cos wiecej mi powiedziec na temat tego modelu?dziekuje. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert141265 0 #2241 Napisano 26 Listopada 2012 WitamDwa nabytki. Nie wiem czy są godne uwagi ale ciekawe.Pierwszy ma ciekawą tarczę. Być może nieudana próba czyszczenia. W środku 27B-21 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert141265 0 #2242 Napisano 26 Listopada 2012 No i ten drugi. Duży jak Atlantic i nie bez powodu. Mechanizm ETA 1100 sygnowany Delbana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2243 Napisano 26 Listopada 2012 Storczyk znowu obrodził Obiecany Tisocik: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Staszek60 4 #2244 Napisano 26 Listopada 2012 WitamDwa nabytki. Nie wiem czy są godne uwagi ale ciekawe.Pierwszy ma ciekawą tarczę. Być może nieudana próba czyszczenia. W środku 27B-21 Na pewno nieudana próba czyszczenia.Ale niech Ciebie cieszy jaki jestBo to TISSOT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #2245 Napisano 26 Listopada 2012 Sideral ma klimacik... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2246 Napisano 26 Listopada 2012 Storczyk znowu obrodził Obiecany Tisocik: Fajny, Roberto A storczyka nie chcesz sprzedać? Jak takie zegarki rodzi, to może bym się skusił 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2247 Napisano 26 Listopada 2012 Storczyk jest bezcenny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2248 Napisano 26 Listopada 2012 Ojj swieci sie tissocik! Sciereczka byla chyba grana Bardzo ladny kwiatek Tylko nie podlewaj za duzo bo nie wiadomo jakie kwiatki jeszcze wyda storczyk oczywiscie Gratuluje. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2249 Napisano 27 Listopada 2012 Świeci się jak psu .... Słoneczko było 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #2250 Napisano 27 Listopada 2012 Nie wiem, czy dobry dział...Świetny Tissot, szczerze gratuluję. Takie nabytki inspirują do poszukiwań. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach