zasadas 5084 #4926 Napisano 30 Marca 2014 Obie Omegi piękne, tylko pogratulować. Pokazalibyście również mechanizmy? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4927 Napisano 30 Marca 2014 Obie Omegi piękne, tylko pogratulować. Pokazalibyście również mechanizmy?U mnie przez szkło jest dojście... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4928 Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) U mnie przez szkło jest dojście...no to pająk i pokaż ,zaraz powiesz ze jest pózno i Ci się nie chce....hihi Edytowane 30 Marca 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4929 Napisano 31 Marca 2014 no to pająk i pokaż ,zaraz powiesz ze jest pózno i Ci się nie chce....hihi Z pająkiem to jeszcze bym sobie poradził..ale z łamanym wałkiem pewnie nie 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4930 Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) żółtko 14k z pudłem i papierami... Edytowane 31 Marca 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #4931 Napisano 31 Marca 2014 Piotrek, Certina wygląda jak Twoja Omega Geneve, tylko z datą. W pierwszej chwili myślałem, że to jakiś fotoszop 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4932 Napisano 31 Marca 2014 Fajny komplecik, super stan, jak zwykle w Twoim wykonaniu. Gratulacje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4933 Napisano 31 Marca 2014 Gratuluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #4934 Napisano 1 Kwietnia 2014 Podejrzewam lata '20 lub '30.Zawsze możesz zadać pytanie w "Pytaniach o stary zegarek", ale zawsze najważniejsza jest wyraźna fota werku. pozdrawiamNarfas Teraz w końcu przy kompie, więc troszke lepiej wyglądają... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4935 Napisano 1 Kwietnia 2014 Kupilem jako bezuzyteczny zlom, bo byla wylana bateria i caly mechanizm wokol zalepiony rozpusczona usczelka. Po umyciu w zmywaczu do paznokci i wymianie baterii zadzialala . No to juz teraz jej nie wyrzuce 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4936 Napisano 1 Kwietnia 2014 Ładna....taka codzienna,do skorzanej kurtki jak "znalazł" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4937 Napisano 1 Kwietnia 2014 No i tak dzis bylo i jeszcze "filety" Nalepka omegi niestety pod wplywem srodka myjacego bezpowrotnie sie odkleila Swoja droga nigdy nie spotkalem sie z tym, zeby uszczelka zamienila sie w czarna, lepka maz. Wygladalo to jakby ten zegarek ktos rozgrzal, tyle ze po ostygnieciu powinno powrocic to do stanu stalego. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4938 Napisano 1 Kwietnia 2014 albo wyciekająca bateria zniszczyla uszczelke.....? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #4939 Napisano 1 Kwietnia 2014 Swoja droga nigdy nie spotkalem sie z tym, zeby uszczelka zamienila sie w czarna, lepka maz. Wygladalo to jakby ten zegarek ktos rozgrzal, tyle ze po ostygnieciu powinno powrocic to do stanu stalego. Kolekcjonerzy zegarków radzieckich mają z tą masą bitumiczną dość regularnie do czynienia. Tak się po prostu starzeją niektóre uszczelki. A Omega bardzo ładna i estetycznie w moim stylu, więc gratuluję. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorzN 0 #4940 Napisano 1 Kwietnia 2014 Na początku chciałbym przywitać wszystkich bardzo serdecznie.Jestem tutaj nowy... Dostałem od Małżonki na urodziny taki oto zegarek zakupiony na aukcji. Nie wiem na ile jest to oryginał... Jak oglądałem swego czasu modele Seamaster De Ville to nie udało mi się znaleźć wersji z grubszym oznaczeniem godziny 12 tak jak w tym modelu. Co sądzicie? Zdjęcia są robione przez sprzedającego, nie bardzo chce się zabierać za rozbieranie aby zrobić lepsze zdjęcie mechanizmu. Pozdrawiam serdecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4941 Napisano 1 Kwietnia 2014 Na zdjęciach wygląda dobrze,fajną masz żonę..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorzN 0 #4942 Napisano 1 Kwietnia 2014 Na zdjęciach wygląda dobrze,fajną masz żonę..... Oj tak, jest Przekochana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #4943 Napisano 1 Kwietnia 2014 Ładniutka omega Zegarek można sprawdzić sobie na stronie omegi wpisując numerki z dekla tutaj http://www.omegawatches.com/planet-omega/heritage/vintage-omegas/vintage-watches-databaseoryginał napewno trzeba tylko sprawdzić czy nie składana np z 3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorzN 0 #4944 Napisano 1 Kwietnia 2014 Ładniutka omega Zegarek można sprawdzić sobie na stronie omegi wpisując numerki z dekla tutaj http://www.omegawatches.com/planet-omega/heritage/vintage-omegas/vintage-watches-databaseoryginał napewno trzeba tylko sprawdzić czy nie składana np z 3 Chyba to składak bo na dekielku jest 14725 (Tak wynika ze zdjęcia - nie otwierałem jej). Ale mimo wszystko niesamowicie mi się podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4945 Napisano 1 Kwietnia 2014 Oj tak, jest Przekochana.siedzi obok? :D potrzebny jest numer z wewnetrznej strony dekielka i zdjecie mechanizmu by ocenic oryginalnosc.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorzN 0 #4946 Napisano 1 Kwietnia 2014 siedzi obok? :D potrzebny jest numer z wewnetrznej strony dekielka i zdjecie mechanizmu by ocenic oryginalnosc.... Mam jedynie zdjęcie od sprzedającego. Nie bardzo chcę ją otwierać (bo na pewno zepsuję) może znajdę dobrego fachowca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4947 Napisano 1 Kwietnia 2014 Mam jedynie zdjęcie od sprzedającego. Nie bardzo chcę ją otwierać (bo na pewno zepsuję) może znajdę dobrego fachowca.Post Your 1st Vintage Omega ! | Page 4 | Omega Watch Forums 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #4948 Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) A więc taka moja morska klacz Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez lamhub 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4949 Napisano 2 Kwietnia 2014 Trzeba przyznać, że rasowa ta klacz! Gratki nabytku. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #4950 Napisano 2 Kwietnia 2014 A dziękuje już długo polowałem na ten model i jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach