Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

SEIKO "Monaco" CHRONOGRAPH ....wróciło ze SPA :)

Zegar zajebongo, uwielbiam takie, chociaż temu może by się przydało parę matowionych powierzchni. :P

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Narfas - Ljuks mi się podoba. Chciałbym mieć Doxę z cyrylicą :)

Seiko "Monaco" bardzo fajne. Faktycznie błyszczy się bardzo. Ciekawe, czy nowe też by się tak błyszczało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko przefajne. Gratulacje. Znając moją słabość do chronografów i telewizorków.... to właściwie tylko kwestia czasu :)

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie Panowie !

To moje pierwsze SEIKO, bo do tej pory same szwajcary I niemiaszki...ale musze przyznaz, ze poziom wykonania i design sa imponujace.

Co do szlifów to sam mam dylemat, zdjec w necie jest calkiem sporo, ale nie moge jednoznacznie stwierdzic, które sa w oryginale...

choc chyba Narfas ma racje, ze musze Zegarmistrza mojego poprosic o "kilka matowionych powierzchni" :)

Niemniej czasomierz naprawde godny polecenia.

Pozdrawiam

C,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni nabytek.

Nie zwracajcie uwagi na pasek. Oczywiście zegarek został przejęty przez moją ładniejszą połowę :D

PICT0002.jpg

PICT0004.jpg

PICT0005.jpg

PICT0006.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7uxv.jpgggz2s.jpgewun.jpg5xf8.jpgng5q2.jpg

brother in arms...

0gofe.jpg

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Piękny stan, ale jednak stalowy seamaster bardziej mnie estetycznie przekonuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7uxv.jpgggz2s.jpgewun.jpg5xf8.jpgng5q2.jpg

brother in arms...

0gofe.jpg

Jak mnie jakiś sultan usynowi to też będe takie pokazywał...:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to podgrzałeś atmosferę....jednak czy w złotym koronka jest napewno oryginalna? Tak, czy owak - gratuluję!

ps. Który pierwszy idzie na bazarek? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zależności co bede chciał kupic :) a koronka sygnowana jak i szkło :)

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne, ja bym je raczej nazwał "bliźniaczki". Zegarki z tamtych lat maja swój niepowtarzalny klimat, a tamte lata szczególnie przypadają mi do gustu. Klasyka garniturowca vintage.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar zajebongo, uwielbiam takie, chociaż temu może by się przydało parę matowionych powierzchni. :P

pozdrawiam

Narfas

Hmmm.... Wygląda na lata 70' ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z kalkulatorem SEIKO niby 1985 rok, ale cal. 7016 produkowali już od 1976... swoja droga to naprawde wysublimowany mechanizm, bardzo cienki, a do tego Flyback Chrono !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest świetny. Myślałem, że starszy, bo stylistyka taka właśnie z lat 70 ;). A to "ulubiony" okres Narfasa, więc się zdziwiłem, że mu się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem na ile można ufać kalkulatorowi, bo wydaje mi sie, że czasomierz moze byc nieco starszy, choc ma moim zdaniem oryginalne pudelko, I pudelko pasowaloby na lata 80'...ale ten model produkowali juz wlasnie od polowy lat 70' , takze masz dobre skojarzenia ze stylistyka...z resztą nie bez powodu ten model nazywa się potocznie " Monaco" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brother in arms...

0gofe.jpg

W mojej opinii to raczej ..... parka jest niż bracia, gratuluję zdobyczy.

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi