mmiodek 1 #5851 Napisano 17 Sierpnia 2014 Festa jest po prostu cudowna. Nic tylko nosić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5852 Napisano 17 Sierpnia 2014 W końcu coś z sensem napisałeś.Taka FestaCo ciekawe z przeszklonym deklem.W środku UROFA 55 w najwyższym standardzie wykończeniaTa Festa jest cudowna! Nic tylko nosić! Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #5853 Napisano 17 Sierpnia 2014 (...) jakiegoś rosyjskiego patka chyba Z tej najwyższej półki, to u sąsiadów tylko ocet z jabłek na kartki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #5854 Napisano 20 Sierpnia 2014 Witajcie! Bardzo sympatyczna Festa z twarzy. Dawno mnie tutaj nie było, dlatego zacznę o tych mniej oklepanych - Lunesa z lat 40tych na obojowym AS1171. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #5855 Napisano 20 Sierpnia 2014 Fajna,a jaka jest kotwica i wychwyt:stalowa czy złota? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #5856 Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Fajna,a jaka jest kotwica i wychwyt:stalowa czy złota?Dziękować, złota. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez armian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5857 Napisano 20 Sierpnia 2014 @armianCiekawy zegarek i nie tylko z powodu mechanizmu. Każdy bumper zasługuje na chwilę uwagi, a opierając się na informacjach z karty Ranfft 1935 -1945 lokuje ten zegarek w ciekawym okresie produkcji. Do tego tarcza z dużymi malowanymi indeksami, zapewne dzisiaj już nie świecącymi, ale dobrze podkreślającymi konotacje militarne. Szkoda tylko, że koperta nie jest stalowa, wtedy zapewne zachowałaby się w lepszym stanie, choć z drugiej strony większość zegarków z porównywalnej półki miała też chromowane koperty. Gratuluję nabytku. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #5858 Napisano 20 Sierpnia 2014 @armianCiekawy zegarek i nie tylko z powodu mechanizmu. Każdy bumper zasługuje na chwilę uwagi, a opierając się na informacjach z karty Ranfft 1935 -1945 lokuje ten zegarek w ciekawym okresie produkcji. Do tego tarcza z dużymi malowanymi indeksami, zapewne dzisiaj już nie świecącymi, ale dobrze podkreślającymi konotacje militarne. Szkoda tylko, że koperta nie jest stalowa, wtedy zapewne zachowałaby się w lepszym stanie, choć z drugiej strony większość zegarków z porównywalnej półki miała też chromowane koperty. Gratuluję nabytku. Zgadzam się w 100%. Z jednej strony wielka szkoda ,że nie stalówka, jednak bardzo cieszy dobrze zachowany werk. Tarcza i wskazówki oddają charakter całości. Luma nie reaguje nawet w kontakcie ze źródłem UV.Dziękuję i Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5859 Napisano 21 Sierpnia 2014 Kupiony dzięki pomocy kolegi Rafała W środku cal. 497 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5860 Napisano 21 Sierpnia 2014 I następne: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5861 Napisano 21 Sierpnia 2014 Gdzie on ma koronkę? Pokaz od strony dekielka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5862 Napisano 21 Sierpnia 2014 To jest rezerwa chodu, ta mała tarczka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #5863 Napisano 21 Sierpnia 2014 koronka od strony dekla, lewa tarcza rezerwa chodu. Btw Ładnie zachowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5864 Napisano 21 Sierpnia 2014 Dlatego prosiłem o zdjęcie od strony dekielka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #5865 Napisano 22 Sierpnia 2014 pięknie zachowany futurematic! gratulacje!Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5866 Napisano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Gdzie on ma koronkę? Pokaz od strony dekielka.Jak to się mówi - s'il vous plaît ps. Tutaj ciekawa pulbikacja nt. futurematic-ów:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/23537-jaeger-lecoultre-futurematic-cud-techniki-lat-50/ Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #5867 Napisano 22 Sierpnia 2014 Taką Genevę przytuliłem ostatnio na werku 1022.... , niestety czeka mnie naprawa datownika ( dzień tygodnia ) i oczywiście pełny serwis 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #5868 Napisano 22 Sierpnia 2014 Picowana koperta i na dekielku dorobione logo Omega, które zapewne się "zmyło" podczas szlifowania. A tak to ładna ! Gratuluje ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5869 Napisano 22 Sierpnia 2014 Picowana koperta i na dekielku dorobione logo Omega, które zapewne się "zmyło" podczas szlifowania. A tak to ładna ! Gratuluje ! wcale go tam nie było. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5870 Napisano 22 Sierpnia 2014 ODV, ta koronka nie wpija się jakoś nieprzyjemnie w nadgarstek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5871 Napisano 22 Sierpnia 2014 Jest bardzo cieńka, nie czuję jej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #5872 Napisano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Gratuluję JLC i OMEGI !!! ...a ja znacznie skromniej, ale elegancko i gustownie, jak to kiedyś bywało... Nowy nabytek - Solvil et TITUS - MOD 2000, lata 50' Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5873 Napisano 22 Sierpnia 2014 ODV, ta koronka nie wpija się jakoś nieprzyjemnie w nadgarstek? Jest bardzo cieńka, nie czuję jej. To prawda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #5874 Napisano 22 Sierpnia 2014 Gratuluję JLC i OMEGI !!! ...a ja znacznie skromniej, ale elegancko i gustownie, jak to kiedyś bywało... Nowy nabytek - Solvil et TITUS - MOD 2000, lata 50' Ładny Titusik tylko przydało by się pranko tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #5875 Napisano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Ładny Titusik tylko przydało by się pranko tarczy Dzięki ! ...mnie się właśnie taka podoba, patyna jest dość równomiernie rozłożona...dodaje mu moim zdaniem charakteru Na żywo tego nie widać tak wyraźnie, jak na zdjęciach...są zrobione w trybie makro i z bardzo bliska, na żywo tarcza jest znacznie bardziej jednolita. Ciężko trafić TITUSa z tak dobrze zachowaną tarczą, nie chcę jej ruszać...długo polowałem na ten model, a pomimo, iż lata 50te, to całkiem spora koperta. Ładnie się na ręce prezentuje, mnie od dawna podoba się taka stylistyka. Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach