OmegaDeVille 59 #7151 Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Taka Omega z 1978 r. do mnie zawitała NOS z prawdziwego zdarzenia - pudełko, pasek, klamerka w komplecie. Dam jej trochę czasu na zaprzyjaźnienie, a jeśli się nam nie uda - to idzie do ludzi Edytowane 28 Stycznia 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7152 Napisano 28 Stycznia 2015 Stan świetny, a cóż w środku? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7153 Napisano 28 Stycznia 2015 Stan świetny, a cóż w środku? cal.620? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7154 Napisano 28 Stycznia 2015 Dokładnie cal. 625. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7155 Napisano 28 Stycznia 2015 Ładny mechanizm, choć 620 moim skromnym zdaniem była chyba ładniejsza. Lata siedemdziesiąte, trzeba było oszczędzać by konkurować z kwarcami . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #7156 Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Miałem okazję ja kupić jeszcze zanim Marcin wszedł w jej posiadanie - bardzo ładna - zakup to chyba z przed kilku miesięcy??Oczywiście nie ma to znaczenia tak tylko pytam czy to ten sam ?? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7157 Napisano 28 Stycznia 2015 Kupiłem go od Marcina jakiś miesiąc temu, ale cieżko nam (z Omegą) znaleźć wspólny język. Choć jest to zegareczek, moim zdaniem, całkiem urodziwy, to nie wszystkim taka stylistyka odpowiada - prawda Piotrek (@sneer)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7158 Napisano 28 Stycznia 2015 625 szybsza:-) Ale zegareczek Filipa "firmowy...w koncu DeVille:-) :-) -) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7159 Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) 625 szybsza:-) Ale zegareczek Filipa "firmowy...w koncu DeVille:-) :-) -)Dokładnie...z klasą! ps. Co oznacza w języku angielskim "DeVille"? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #7160 Napisano 28 Stycznia 2015 Dokładnie...z klasą! ps. Co oznacza w języku angielskim "DeVille"? to nie angielski, de ville po francusku znaczy "z miasta" lub "miejski" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7161 Napisano 28 Stycznia 2015 Dziękuję za wytłumaczenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #7162 Napisano 28 Stycznia 2015 Dziękuję za wytłumaczenie to ja dziękuję - za pytanie - przynajmnie raz mogłem napisać coś "merytorycznego" w temacie omegi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7163 Napisano 28 Stycznia 2015 to ja dziękuję - za pytanie - przynajmnie raz mogłem napisać coś "merytorycznego" w temacie omegi. Dobrze ze nie village...:-) Teraz ja napisałem coś 'merytorycznego" i nie o Omedze....:-) :-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #7164 Napisano 28 Stycznia 2015 Czyli kolega forumowy P. Filip to "Omega z miasta " Mało to merytoryczne ale niech też mam swój udział w tej dyskusji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6419 #7165 Napisano 28 Stycznia 2015 Nie no, sorry - z całym szacunkiem, ale czy Wy na serio z tym znaczeniem nazwy De Ville?Jeśli kogoś uraziłem, to z góry przepraszam, ale... dobra, koniec. P.S. Podobną Omegę posiada mój dziadek (niestety w kwarcu). Mimo to bardzo fajny (a Twój fajniejszy) zegarek. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7166 Napisano 29 Stycznia 2015 A kogo miałeś urazić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #7167 Napisano 29 Stycznia 2015 Szczerze nie znam się na Atlantikach ale ten wpadł mi kilka dni temu w ręcę... jest nieużywany ...nigdy nie noszony ...nic o nim nie wiem jak możecie to pomóżcie to chyba jedyny Atlantic którego sobie zostawię w kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #7168 Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Szczerze nie znam się na Atlantikach ale ten wpadł mi kilka dni temu w ręcę... jest nieużywany ...nigdy nie noszony ...nic o nim nie wiem jak możecie to pomóżcie to chyba jedyny Atlantic którego sobie zostawię w kolekcji Nie chciałbym Cię wkurzać, ale niestety, koperta i dekielek były odnawiane, co do tarczy mam wątpliwości, ale prawdopodobnie również była odnawiana. Edytowane 2 Lutego 2015 przez chronofil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #7169 Napisano 29 Stycznia 2015 Koperta odnawiana, ale całkiem nieźle. Dekiel stalowy, więc to nie grzech , ale polerowany.Tarcza chyba też, ale tu niech się kolega Mwatch wypowie, chyba ma największe z nas doświadczenie.Fajna koronka, kształtem zbliżona do oryginalnej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #7170 Napisano 29 Stycznia 2015 no i koronka jakby nie taka, więc raczej było grzebane z każdej strony. A serio pisałeś z tym nienoszeniem? Czy może tylko ironizowałeś? Jeśli nie, to zdradzisz skąd zakup? Ciekaw jestem, kto ewentualnie sprzedał jako "nigdy nienoszony". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #7171 Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Jaki by nie był - czy w całości robiony czy częściowo nie zmienia to faktu że zegarek wyszedł idealnie skoro w dużym powiększeniu trudno rozpoznać co było robione - na żywo mało który poznałby że koperta była polerowana na zdjęciach jest mocno powiększona a polerka bardziej widoczna Niech się nosi - naprawdę piękne cacko EDIT: Koperta nie jest czasem stalowa?? Edytowane 29 Stycznia 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #7172 Napisano 29 Stycznia 2015 Koperty były mosiężne, ta jest chromowana, widać to po lekko zaokrąglonych krawędziach. Ale, powtarzam, jest zrobiona całkiem nieźle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #7173 Napisano 29 Stycznia 2015 Paweł, masz rację, że zrobiony ładnie. Choć możnaby przyczepić się do kilku spraw. Np. do takiego odnowionego egzemplarza możnaby wstawić odnowioną oryginalną koronkę (koszt relatywnie niewielki), wyczyścić zagłębienia w deklu, dekiel spolerować jeszcze koncentrycznie, itp.Ale jeśli Kolega pisał poważnie z "nienoszonym", to znaczy, że ktoś wprowadził go w błąd, a to już jest niefajne. Taki atlantik w stanie NOS, to byłby rarytas jak mało który, i jak mało który mogłby pójść za niezłą sumkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7174 Napisano 29 Stycznia 2015 No i ten zielonkawy nalot pomiędzy kopertą a deklem. To pasta, czy resztki człowieka? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #7175 Napisano 29 Stycznia 2015 Moim zdaniem , koperta w 100 % odnawiana , dekiel polerowany z miernym efektem , co do tarczy to obstawiam na oryginał , Indeksy godzinowe ( luma ) mają na sobie ślad czasu , 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach