primabaleron 1175 #7776 Napisano 4 Kwietnia 2015 Dzisiejsze fotki Monzy w "nadgarstkach" : http://zegarkiclub.pl/forum/topic/316-jaki-zegarek-masz-dzi%C5%9B-na-r%C4%99ku/page-4215?do=findComment&comment=1435900 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #7777 Napisano 4 Kwietnia 2015 Świetna Monza-gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #7778 Napisano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) do mojego zodiaca dołączył braciszek zodiac astrographic sst 3600 Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez adam4002 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7779 Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) No, takie to ja lubię... Gratuluję! Obu Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez hrabia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7780 Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Heuer piekny!!! Ta firma ma coś w sobie szczególnie Vintage! Zodiaci tez fajne Gratuluje! Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7781 Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Nic wielkiego....ale to prezent na 10 rocznicę ślubu (1955r.) mojego Ojca, od jego Babci Zmarła Ona rok pózniej, w sędziwym wieku 98 lat. Właśnie przywróciłem ją (Doxę - nie Babcię) do życia i prezentuje się tak: Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7782 Napisano 7 Kwietnia 2015 Nowy/stary nabytek - Lemania 21 Rubis Automatic, do wymiany szkło, koronka na logowaną, może znajdzie miejsce w pudle ? http://watchguy.co.uk/guest-post-lemania-273000-the-moon-watch-caliber-321s-lesser-known-cousins/Może koledzy pomogą i ustalą ewentualny rok produkcji.No ładna ta lemania ..rzadka rzecz 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #7783 Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam, a ja kupiłem taki zegarek. Nie słyszałem o firmie Buser.Powiedzcie co zacz? Co sądzicie? Będę wdzięczny za słówko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7784 Napisano 7 Kwietnia 2015 No ładna ta lemania ..rzadka rzeczTo kupuj wisi na bazarze..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7785 Napisano 7 Kwietnia 2015 Nic wielkiego....ale to prezent na 10 rocznicę ślubu (1955r.) mojego Ojca, od jego Babci Zmarła Ona rok pózniej, w sędziwym wieku 98 lat.Właśnie przywróciłem ją (Doxę - nie Babcię) do życia i prezentuje się tak: Brawo! Te Doksy z lat '50 to absolutna klasyka i przedmiot pożądania w tamtym okresie. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7786 Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, a ja kupiłem taki zegarek. Nie słyszałem o firmie Buser.Powiedzcie co zacz? Co sądzicie? Będę wdzięczny za słówko. Bardzo porządna firma przez jakieś czas. Robili swoje własne werki, sprzedawane w zegarkach pod co najmniej kilkunastoma brandami. Moje 2 Busery wyglądają tak: Drugi to zdecydowanie budżetowa marinka:z Buserem 25 w środku: Ten Twój wygląda rewelacyjnie, świetny zegarek. pozdrawiamNarfas Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7787 Napisano 8 Kwietnia 2015 To kupuj wisi na bazarze..... Mam juz identyczna 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #7788 Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam, a ja kupiłem taki zegarek. Nie słyszałem o firmie Buser.Powiedzcie co zacz? Co sądzicie? Będę wdzięczny za słówko. Bardzo fajny vintydz, śliczny miedziany werk, czarna tarcza i piękne złote wskazówki typu "dauphine" - mój ulubiony wzór no dolna sekunda, dla mnie bomba ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #7789 Napisano 8 Kwietnia 2015 Myślałem, że w środku jest werk bregueta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7790 Napisano 8 Kwietnia 2015 Nie-e. Słabo widzę na tych zdjęciach, ale może chodziło o włos breguetowski? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7791 Napisano 8 Kwietnia 2015 Myślałem, że w środku jest werk bregueta?Werk posiada cechy charakterystyczne Buserów i jest opisany jako Buser 182, więc to Buser. Rzeczywiście, masz tam włos breguetowski i to chyba byłoby na tyle. Poza tym: o ile dobrze kojarzę, to w latach '50 nie było firmy Breguet.To piękny zegarek z pięknym i solidnie wyglądającym werkiem i to chyba będzie musiało Ci wystarczyć. Jak dla mnie - rewelacja, rzecz ciekawsza niż np. podobne Longinesy z tego okresu. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #7792 Napisano 8 Kwietnia 2015 Wystarczy to, że jest piękny :-) Mechanizm bardzo bardzo piękny.No i tarcza w fajnym stanie. Vintage... Cieszę się bo dość tanio trafiłem :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #7793 Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) IWC SCHAFFHAUSENrocznik 1893 Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez sawcio68 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7794 Napisano 8 Kwietnia 2015 Sprzątnąłeś mi go sprzed nosa :( Zasdroszczę i proszę o informację w razie chęci sprzedaży! ps. Może jakaś zamiana na Omegę vintage??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #7795 Napisano 9 Kwietnia 2015 Sprzątnąłeś mi go sprzed nosa :( Zasdroszczę i proszę o informację w razie chęci sprzedaży!ps. Może jakaś zamiana na Omegę vintage??? Ciężka sprawa , ale zapamiętam ( Trafiło się jak ślepej kurze ziarno ) 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #7796 Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Tu wrzucę jeszcze jeden kilka lat temu był opisywany na innym temacie Jest u mnie w rodzinie od 80 lat. Na drugiej kopercie także nazwa MOULINET i chyba numer seryjny N- 283447.Tak Mi go kiedyś opisano może teraz ktoś wie więcej na temat tego zegarka ?Na 100% złożono go w małej niskobudżetowej firmie(MOULINET) w Szwajcari.MOULINET = chwyt marketingowy często stosowany w takich wypadkach,przez wiele firemek składających takie cuda z gotowych podzespołow zakupywanych u podwykonawców.Daleko mu do najlepszego jak i firmie do manufaktury która go złożyla z gotowych podzespołow .Zegarek z okresu ok 1918 r.,mechanizm w tym zegarku to najpospolitszy, jeden z najtańszych werków kotwicowych w tamtym okresie i klepany taśmowo FHF2144. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez sawcio68 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7797 Napisano 9 Kwietnia 2015 Dla spostrzegawczych:dlaczego Speedsonic w nowych nabytkach?Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #7798 Napisano 9 Kwietnia 2015 Ja wiem, ale nie powiem. Bzykacz kolejny pogratulować 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #7799 Napisano 9 Kwietnia 2015 W drugim wskazówki i indeksy jakoś bardziej mnie kręcą, niemniej pogratulować bzyka. Kiedy Lobster? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7800 Napisano 9 Kwietnia 2015 no właśnie ten moim zdaniem pomimo, że indeksy i wskazówki są malowane, wygląda bardziej harmonijnie, choć na ręku optycznie wydaje się większy bo i wskazówki większe. A lobster będzie.... jak się trafi Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach