krywoj75 413 #12101 Napisano 31 Grudnia 2018 Wreszcie przyszeep czas gdy mogę pochwalić się swoim nabytkiem. Zegarek swój wiek ma jak widzimy . Mechanizm po generalnym przeglądzie, smarowaniu, tarcza porcelana piękna wskazówki oryginalne. Koperta znana Wam na pewno 49mm stalowa. Prześlicznie pracuje. Teraz czas na uszycie paska... Z przerwami robiłem go od sierpnia... Skończony ostatniego dnia roku... Taki prezencik ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #12102 Napisano 4 Stycznia 2019 Pierwszy tegoroczny zakup 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39821 #12103 Napisano 4 Stycznia 2019 Piękny Roamer Ci się trafił! Dobra prognoza na cały rok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #12104 Napisano 4 Stycznia 2019 Piękny Roamer Ci się trafił! Dobra prognoza na cały rok Serdeczne dzięki mam szczerą nadzieję, że Twoje słowa będą prorocze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #12105 Napisano 9 Stycznia 2019 Dzisiejszy nabytek Mała rzecz, a cieszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12106 Napisano 9 Stycznia 2019 Gratki kozackiego Atlantica 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jubiler1 22 #12107 Napisano 9 Stycznia 2019 Bardzo ładny stan. Odnawiany? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #12108 Napisano 9 Stycznia 2019 Dzięki Stan w oryginale, jedynie oryginalny pasek wyrzuciłem bo styrany był. Szkiełko lekka polerka i przedmuchanie tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jubiler1 22 #12109 Napisano 9 Stycznia 2019 Jaka to średnica tarczy? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #12110 Napisano 9 Stycznia 2019 Jaka to średnica tarczy? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalkaszerokość koperty bez koronki to 36,5, od ucha do ucha 37,5. Sama tarcza to co widać przez szkiełko to jakiś 32 szerokości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #12111 Napisano 9 Stycznia 2019 Czerwona wskazówka i indeksy nadają smaczku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
superp 0 #12112 Napisano 9 Stycznia 2019 Dwie omegi na dobry początek vintage od kolegów z forum. Dzięki panowie za fajne zegarki ????Bakcyl wszczepiony ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12113 Napisano 9 Stycznia 2019 Gratki tych Omeg :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1804 #12114 Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Gratulacje.O złapanie bakcyla w przypadku vintage nietrudno. Sam się o tym przekonałem. Przestałem szukać pomysłów na nowe zegarki i tylko wertuję strony z vintage'ami. A przy okazji człowiek sobie zdaje sprawę ile jeszcze musi się dokształcić. @Tajtek Fikuśny ten Atlantik. Edytowane 9 Stycznia 2019 przez PistolPete 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12115 Napisano 9 Stycznia 2019 To ja tak pół bakcyla złapałem, bo ostatnio, jak szukam zegarków, to mocno inspirowanych vintage właśnie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1804 #12116 Napisano 9 Stycznia 2019 To ja tak pół bakcyla złapałem, bo ostatnio, jak szukam zegarków, to mocno inspirowanych vintage właśnie ;-) Właśnie od tego się u mnie zaczęło... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12117 Napisano 9 Stycznia 2019 Właśnie od tego się u mnie zaczęło...Jakiś tam typowy vintage się u mnie znajdzie, tylko na razie jest u majstra :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1804 #12118 Napisano 9 Stycznia 2019 Jakiś tam typowy vintage się u mnie znajdzie, tylko na razie jest u majstra :-)No to czekamy. ;-)Z samymi tylko vintage'ami ciężko. Coś do pływania na basen albo nad morze trzeba mieć. ;-) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12119 Napisano 9 Stycznia 2019 No to czekamy. ;-)Z samymi tylko vintage'ami ciężko. Coś do pływania na basen albo nad morze trzeba mieć. ;-)Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaJuż ją kiedyś pokazywałem, taka Omega Seamaster na bransolecie, chyba początek lat 80tych :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1804 #12120 Napisano 10 Stycznia 2019 Seiko 6139. :-)Więcej fotek jutro bo jak dotarł to za ciemno już było na fotki komórką. Nawet przy oknie. :-( Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12121 Napisano 10 Stycznia 2019 Fajne to Seiko, gratki :-) Bardzo mi się podoba zestawienie kolorów :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1804 #12122 Napisano 10 Stycznia 2019 Fajne to Seiko, gratki :-) Bardzo mi się podoba zestawienie kolorów :-) Dzięki. Kolory rzeczywiscie ciekawe. Także koperta i mocowanie bransolety. Dziś już za ciemno na lepsze zdjecia. Teraz jak znajdą sie środki- bo w drodze inny vintage- trzba poszukać niebieskiego lub szarego Kakume i może Monaco. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12123 Napisano 10 Stycznia 2019 Dzięki. Kolory rzeczywiscie ciekawe. Także koperta i mocowanie bransolety. Dziś już za ciemno na lepsze zdjecia. Teraz jak znajdą sie środki- bo w drodze inny vintage- trzba poszukać niebieskiego lub szarego Kakume i może Monaco. Fajne cele, więc powodzenia życzę :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #12124 Napisano 10 Stycznia 2019 Seiko 6139. :-)Więcej fotek jutro bo jak dotarł to za ciemno już było na fotki komórką. Nawet przy oknie. :-(Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka[/quote Gratuluje pogue, nawet bransa oryginalna, miałem kiedyś taki egzemplarz i sprzedałem na forum, ciekawe czy to czasem nie mój ? 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #12125 Napisano 10 Stycznia 2019 Śliczny kolos, przynajmniej na takiego wygląda. Jak wielki on jest? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach