wojteksend 0 #1476 Napisano 22 Lutego 2012 ja dziś odebrałem swój zegarek najbardziej podoba mi się w nim tarcza soczyście niebieska 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1477 Napisano 22 Lutego 2012 tarcza chyba malowanka małymi indyjskimi rączkami. Mam bardzo podobną Leubę, tyle, że bardziej granatową - żonie kupiłem bo to maleństwo, właśnie siedzi w SPA (zegarek, nie żona). dwa bębny, fajny werk I kolorki zarąbiste, choć jednak to chyba niewiele ma wspólnego z oryginalnym kolorem i faktura tarczy. A może...W każdym razie fajniutka!Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteksend 0 #1478 Napisano 22 Lutego 2012 tarcza chyba malowanka małymi indyjskimi rączkami. Mam bardzo podobną Leubę, tyle, że bardziej granatową - żonie kupiłem bo to maleństwo, właśnie siedzi w SPA (zegarek, nie żona). dwa bębny, fajny werk I kolorki zarąbiste, choć jednak to chyba niewiele ma wspólnego z oryginalnym kolorem i faktura tarczy. A może...W każdym razie fajniutka!Pozdrawiam, to pewnie te tez nie mają http://www.todocoleccion.net/reloj-favre-leuba-sea-king-carga-manual-funciona-perfectamente~x25363297 http://bijoux-montres.vivastreet.fr/bagues-colliers+st-hilaire-du-harcouet-50600/ancienne-montre-favre-leuba-suisse-de-collection/40997474 http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-VINTAGE-FAVRE-LEUBA-GENEVE-SEA-KING-WINDING-SWISS-WRIST-WATCH-/130652000827?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item1e6b77523b&x=51&y=7 chyba zony leuba nie jest z byt oryginalna choć może i sie myle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #1479 Napisano 22 Lutego 2012 Wasyl- w 99% racja co do renowacji India Style - blaty bywają mocno przekoloryzowane, reszta daje radę. Minusem jest też to ,że w ofercie często miewają wersje kolorystyczne ,o których panowie z Favre nawet nie śnili.. Werk - poezja - udana konstrukcja, żywotna i dobrze wykonana. Zegarek w tym kształcie i za ten fundusz - good deal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1480 Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) Ta z Ebaya ma wyraźnie napisane, że jest "REFINISH DIAL WITH BLUE", czyli malowanka. Co do pozostałych to się nie wypowiem - i nie odbierz mnie źle - wcale nie krytykuję, bo to przefajny zegarek jest i warto go mieć bo to jednak kawał historii zegarmistrzostwa, tylko trudno znaleźć absolutne oryginały...a żoniny wygląda tak:zdjęcia jeszcze nie moje, ale się poprawię jak odzyskam zegarek.I nawet koronka się uchowała oryginalnaAle pod lupą widać, że to nie jest fabryczna robota. Żonie się podoba Pozdrawiam i gratuluję nabytku Edytowane 22 Lutego 2012 przez Wasyl 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1481 Napisano 22 Lutego 2012 Mam i ja Ta ma tarczę oryginalną: A ta chyba też wymalowaną, choć co do jakosci trudno się przyczepić: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #1482 Napisano 22 Lutego 2012 Ładnie wyglądają te Favre, jednak ilość ich na zatoce * India Style = koszmar- Dlatego oryginały są naprawdę smakowite - bo to ładna linia + bardzo dobre werki.Tu się nie ma co gniewać tylko warto wiedzieć co się kupuje aby uniknąć rozczarowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteksend 0 #1483 Napisano 22 Lutego 2012 dzięki wielkie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1484 Napisano 23 Lutego 2012 No to, żeby nie było, F-L po powrocie od mistrza, w pełnej krasie swoich 30mm:Malowanka oczywiście, ale pięknie świeci w ciemności Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #1485 Napisano 23 Lutego 2012 Fajna Tomek. Gratuluję. I co najważniesze: wilk syty, a i owca cała... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #1486 Napisano 1 Marca 2012 u mnie od wczoraj:) ostatni werk chrono z cetralną kolumną w wersji Longinesa z feralnej olimpiady Gratuluję wszytskim ich nowych perełek:) pozdr Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1487 Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) Fajny stan mechanizmu tego longina. Edytowane 3 Marca 2012 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1488 Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) A do mnie wróciła dzisiaj omesia. Wreszcie można się nią chwalić! 37,5 mm bez koronki robi swoje! Tarcza po malowaniu , wyszła nadzwyczaj zadawalająco ( jak dla mnie). Jerszcze muszę pomyśleć nad lepszym paskiem , boten jakoś mi nie pasi . W środku czyściutka biała trzydziestka , koperta stalowa - poza malowaniem tarczy ( była masakra ) full oryginał . Dostała tylko nową oryginalną sprężynę i spa ( starą ktoś nieudolnie skracał). Teraz cieszy oko i właściciela . Edytowane 3 Marca 2012 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IceColdDi 0 #1489 Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) Fajny zegarek ! Edytowane 3 Marca 2012 przez IceColdDi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin666 0 #1490 Napisano 3 Marca 2012 no ten longines bardzo mi się podoba. Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #1491 Napisano 3 Marca 2012 Dzięki za komentarze co do longina ale z werkiem bedę jeszcze musial powalczyć, czysty jest ale wysokość kół jest żle ustawiona i chrono potrawi się zatrzymać - wymaga tam lekkiej regulacjiOmega bardzo fajnie wyszła - tarcza bardzo stonowana - gartuluje pozdrawiamRafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek Grzeszczak 0 #1492 Napisano 3 Marca 2012 Niby nic.... Uploaded with ImageShack.us....., ale "wojak" Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us No i..... Uploaded with ImageShack.us Rafał gratuluję Longinesa.... świetny, czekam na oględziny w realu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #1493 Napisano 3 Marca 2012 Jacku tez obejrze - gratuluje bo walka była sroga:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1494 Napisano 3 Marca 2012 To ja myślałem , że błysnę omegą a tu mi jakieś memowoxy zapodają ! Zajefajny ten budzik . Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek Grzeszczak 0 #1495 Napisano 3 Marca 2012 To ja myślałem , że błysnę omegą a tu mi jakieś memowoxy zapodają ! Zajefajny ten budzik . Pozdrawiam Oj... wiem, dziękuję. W rzeczywistościu dużo lepiej wygląda. Wymaga nieco pracy jeszcze, ale i tak już jest nieźle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1496 Napisano 3 Marca 2012 Oj... wiem, dziękuję. W rzeczywistościu dużo lepiej wygląda. Wymaga nieco pracy jeszcze, ale i tak już jest nieźle. Gratulacje< Jacku!Więcej fotek by sie przydało - zawsze miło nacieszyć oko 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1497 Napisano 5 Marca 2012 Jaca zgadzam się z chłopkami wrzuć więcej fotek jak go dopieścisz bo dawno nikt nie pokazywał JLC a ten za iście ładnie się prezentuje,,,,, gratulacje 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek Grzeszczak 0 #1498 Napisano 6 Marca 2012 Gratulacje< Jacku!Więcej fotek by sie przydało - zawsze miło nacieszyć oko W weekend obfocę i oczywiście wrzucę . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #1499 Napisano 6 Marca 2012 Rodzinka się powiększa 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1500 Napisano 6 Marca 2012 Rodzinka się powiększa No wreszcie! właśnie zrozumiałem czego brakuje mojemu JLC... Merca SLC, irchowych rękawiczek i okularów p-słonecznych typu "bosfor"Gratulacje i witamy w rodzinie dwukoronkowców Pozdrawiam 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach