mw75 36 #1876 Napisano 29 Lipca 2012 Brudas, prawie prosto z giełdy, koperta cała w syfie:Chodzi już ponad 10 godzin punktualnie. Zegarek do czyszczenia i smarowania, koperta do umycia, wskazówki do delikatnego usunięcia rdzy (masa jest), tarcza piękna. Nic więcej nie będę przy nim robił. A kupiłem bo po raz pierwszy od dawna trafił mi się miły sprzedawca, z którym dało się o starociach pogadać. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #1877 Napisano 29 Lipca 2012 Marcin byłeś na targach? Ja już od dawna nie mogę trafić, kiedy w ostatnia niedzielę będę w Lublinie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #1878 Napisano 29 Lipca 2012 (edytowane) Tak, byłem dzisiaj, z trzyletnią córką na barana . Wytrzymała 90 minut i była zainteresowana "skarbami". Najlepszy ubaw miała ze stert gruzu na boisku Unii - "Tata, czy to starocie?"Jak dla Ciebie to trochę Atlanticów było ale ceny... Za Pallasa z niebieskim ringiem, w ładnym stanie wołano 500 PLN. Za to żonie nabyłem fajną bawarską porcelanę za grosze, na Rynku para starszych sprzedawców miała ciekawe i tanie rzeczy z Niemiec - porcelana, lampy, żyrandole. Aha, coby nie robić OT:średnica CAMY: 30 mm, wymiar z koronką: 32,5 mm, ucho do ucha: 38 mm. Edytowane 29 Lipca 2012 przez mw75 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1879 Napisano 29 Lipca 2012 Wojtku, Twój zegarek bardzo zacny, gratuluję Chociaż w jego przypadku o srednicy trudno mówić (chyba, ze tarczy), to ważniejsze, że w ładnym stanie i że cieszy 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1880 Napisano 29 Lipca 2012 Tak, byłem dzisiaj, z trzyletnią córką na barana . Wytrzymała 90 minut i była zainteresowana "skarbami". Najlepszy ubaw miała ze stert gruzu na boisku Unii - "Tata, czy to starocie?"Jak dla Ciebie to trochę Atlanticów było ale ceny... Za Pallasa z niebieskim ringiem, w ładnym stanie wołano 500 PLN. Za to żonie nabyłem fajną bawarską porcelanę za grosze, na Rynku para starszych sprzedawców miała ciekawe i tanie rzeczy z Niemiec - porcelana, lampy, żyrandole. Aha, coby nie robić OT:średnica CAMY: 30 mm, wymiar z koronką: 32,5 mm, ucho do ucha: 38 mm.Widzialem tego Pallasa .Gielda spada na psy...,a upal chyba zaszkodzil sprzedawcom,za radzieckie w stanie tzw "na chodzie"nizej 200zl nic nie bylo....Widziales moze "enicara" za 3tys?pan albo leki ma nie takie,albo upal... ...tylko nerwy zszargralem przed praca... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #1881 Napisano 30 Lipca 2012 Witam . A oto mój nabytek , do tej pory zbierałem Delbany ale ten mi się spodobał i postanowiłem go mieć. Na tarczy napis SULLY SPECIAL ,21 JEWELS ,INCABLOC ,ANTIMAGNETIC. Koperta 33mm (niestety chyba dekiel tylny jest od innego). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #1882 Napisano 30 Lipca 2012 Wiem czemu Cię skusił . Jakby wydziergać mu napis Delbana i zmienić wskazówki Delbanka jak złoto . Fajna tarcza. Gratki i pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #1883 Napisano 31 Lipca 2012 Czytać potrafię Tarcza mnie swoim urokiem uwiodła , niedługo wrzucę następny nie Delbany zegareczek z mechanizmem AS1187/94 koperta 30mm na tarczy napis THIES. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1884 Napisano 31 Lipca 2012 Trafił się taki kieszonkowiec pt Zentima. Brudne to było i zaniedbane: Umyłem, zdarłem smętne resztki pozłoty, założyłem nową koronkę i mineralne szkło. Trochę odżył: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1885 Napisano 31 Lipca 2012 Muszę mu jeszcze sekundnik niebieski zafundować.A w środku ma przyzwoicie wyglądający i na bardzo dobrym chodzie 16-kamieniowy werk z mikroregulacją, którego póki co nie udało mi się zidentyfikować: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1886 Napisano 1 Sierpnia 2012 Gratulacje Arturze bardzo fajny sikor, wrażenie robi fantastyczny werk uwielbiam takie mechanizmy , jak widzę taki moduł to aż tęsknie za jakąś kieszonką A u mnie do kompletu dziś trafiłem na taki egzemplarz zakupiony od chłopaka w wieku około 30lat zaraz pod sklepem tesco "cena nie gra lori" fajnie się prezentuje idzie idealnie , koperta stal, dekielek w prawie idealnym stanie, koperta ładnie zachowana werk cal.501 w świetnym stanie, ogólnie bardzom zadowolony By stary7817 at 2012-08-01By stary7817 at 2012-08-01 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1887 Napisano 1 Sierpnia 2012 stary..jak ty to robisz....wrzuc zdjecie w kolorze! 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1888 Napisano 1 Sierpnia 2012 Pejter czysty przypadek, odbierałem Pallasa koleżanki z pracy od mojego zegarmistrza bo leciał do Łodzi na renowację i w drodze powrotnej zauważyłem gościa, który próbował sprzedać ją kolesiowi skupującemu srebro więc zaoferowałem swoją pomoc A propo renowacji Łudź się znacząco poprawiła nie ma już farby z dodatkiem płatków nadających bazarowy wygląd tarczom!!!!. Osobiście jestem zaskoczony efektami renowacji na plus !!! Fajna tarcza ze srebrnym połyskiem zbliżona faktura do tarcz Omeg z lat 50-tych i kolorytem także, więc naprawdę efekt znacznie lepszy powiedziałbym nawet niz u Głowackich, porównując Delbankę od nich A tu niestety wieczorowa porą ale kolor By stary7817 at 2012-08-01By stary7817 at 2012-08-01By stary7817 at 2012-08-01 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #1889 Napisano 2 Sierpnia 2012 Stary piękna Omega, cena pewnie też bardzo okazyjna Chronofil bardzo ładna ta kieszonka i doprowadziłeś ją do super stanu. Jak nie interesuję się kieszonkami tak mam ochotę nabyć aż kilka sztuk do odratowania. 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1890 Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Dzięki, Panowie, za miłe słowa. Kieszonki mają w sobie dużo uroku - polecam Stary, z jakiegoś powodu nie widzę fotek, ale pewien jestem, że coś fajnego wyrwałeś, farciarzu EDIT: Fotki mi się pojawiły - nie pomyliłem się. Fajna ta Omega Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #1891 Napisano 4 Sierpnia 2012 Taki Zenith 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #1892 Napisano 4 Sierpnia 2012 Taki Zenith... Czy mógłbyś zamieścić zdjęcie mechanizmu ? PS - zastanawiający jest inny kolor wskazówki sekundnika, być może nie wszystkie są oryginalne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #1893 Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Byłem z nim przed zakupem u zegarmistrza i wszystko jest ok,a zegarków z zasady nie otwieram.psMam jeszcze jednego Zenitha w którym sekundnik jest w innym kolorze. Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez buran69 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #1894 Napisano 4 Sierpnia 2012 Byłem z nim przed zakupem u zegarmistrza i wszystko jest ok,a zegarków z zasady nie otwieram.psMam jeszcze jednego Zenitha w którym sekundnik jest w innym kolorze. To nie o to chodzi czy jest w porządku, po prostu ciekawiło mnie jaki mechanizm posiada ten Zenith. A co do wskazówek, to tylko moje przypuszczenie. Ja się nie spotkałem z takim zestawieniem, co oczywiście nie znaczy, że tego nie stosowano. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1895 Napisano 4 Sierpnia 2012 Mam jeszcze jednego Zenitha w którym sekundnik jest w innym kolorze. To akurat o niczym nie swiadczy. Moim zdaniem wskazówki w Twoim zegarku nie stanowią oryginalnego kompletu.Nie wpływa to jednak na fakt, ze nabyłes fajnego, klimatycznego Zenitha. Gratulacje 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #1896 Napisano 4 Sierpnia 2012 Może tak,a może nie,przeglądałem zdjęcia i trafiają się egzemplarze w stanie NOS w których w których wskazówki różnią się kolorem,np.Mój odnośnik swoją drogą ten Zenith to moje największe zegarkowe marzenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #1897 Napisano 5 Sierpnia 2012 Taki żonce kupiłem i troszkę przeczyściłem . Nic o marce nie wiem ,werk to As 1187/94 ale na werku jest wygrawerowane MELLROSE WATCH CORP. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
don-venditore 18 #1898 Napisano 12 Sierpnia 2012 Dzisiejsze nabytki zdjęcie 1 - budzik niemiecki sygnowany polskim zegarmistrzem (najprawdopodobniej) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
don-venditore 18 #1899 Napisano 12 Sierpnia 2012 zdjęcie 2 - budzik FG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
don-venditore 18 #1900 Napisano 12 Sierpnia 2012 zdjęcie 3 - slava kwarc, kirowskie, sicura chronographe, delbana, poljot, i koperta z dekielkiem wodoszczelny Co prawda niektóre niesprawne, ale wydaje mi się że zakup ok, zresztą za niedługo jak nacieszę oko, to sprzedam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach