szwed 1069 #2276 Napisano 1 Grudnia 2012 On nie tyle co jest pęknięty co brakuje jego kawałka. Jesli brakuje to nie wydaje mi sie zeby to bylo przyczyna nie pokrywania sie indeksow pierscienia a tarczy. Nie widac jakis duzych szczelin miedzy pierscieniem a koperta. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #2277 Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Zobacz pod 6-kę na peknięciu i policz podziałki na ringu a zauważysz ile brakuje. To jest tylko ring plastikowy , który to raczej nie jest od tego zegarka.Wiesz ile mam takich ringów ktore to w najgorszym wypadku po przecieciu mogę dopasowywać sobie do koperty jakiej chce? Edytowane 1 Grudnia 2012 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2278 Napisano 1 Grudnia 2012 Zobacz pod 6-kę na peknięciu i policz podziałki na ringu a zauważysz ile brakuje. To jest tylko ring plastikowy , który to raczej nie jest od tego zegarka.Wiesz ile mam takich ringów ktore to w najgorszym wypadku po przecieciu mogę dopasowywać sobie do koperty jakiej chce?No wlasnie i to moze wskazywac na to ze jest cos z nim nakombinowane. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #2279 Napisano 1 Grudnia 2012 Zobacz pod 6-kę na peknięciu i policz podziałki na ringu a zauważysz ile brakuje. To jest tylko ring plastikowy , który to raczej nie jest od tego zegarka.Wiesz ile mam takich ringów ktore to w najgorszym wypadku po przecieciu mogę dopasowywać sobie do koperty jakiej chce? Witaj znowu kaido2 :-)Oczywiście, masz rację. Ten ring jest od zegarka mającego większą tarczę. Jedna działka na ringu ma większy wymiar liniowy niż jedna działka na tarczy zegarka. Gratuluję spostrzegawczości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #2280 Napisano 1 Grudnia 2012 Czesć ! Mnie wystarczyło to co zobaczyłem pod 6-ką aby stwierdzić że ring jest dobierany poprzez skrócenie gdzie dalej już jak szeroka jest podziałka ringu względem podziałki minutowej tarczy nie sprawdzałem bo nie było po co.Na poicieszenie mogę napisać że ktoś dobrał nawet ładnie kolorystycznie ten ring , bo nieraz to takie frankeny na klej spotykanełem że głowa boli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2281 Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) I za to mozna cie podziwaiac ze wystarczy ze spojrzysz na cos i wiesz juz prawie wszystko!!! Nie mowiac o tym jak sie czemus przyjrzysz!!! Edytowane 1 Grudnia 2012 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #2282 Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) To i ja dołączę się ze swoim wczorajszym nabytkiem - w temacie Titoni Watches - Airmaster 21 jewelsI 2 rzut w HDR Edytowane 2 Grudnia 2012 przez armian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2283 Napisano 2 Grudnia 2012 bardzo fajnygratki 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2284 Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Ladny ten titoni! A u mnie pojawily sie takie nowe nabytki: Kieszonka wojskowa szwedzka! I taka chyba tez wojskowa Alpina: Srodka nie jestem w stanie pokazac gdyz nie da sie odkrecic Edytowane 2 Grudnia 2012 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #2285 Napisano 2 Grudnia 2012 Alpina niestety cywilna i powojenna za to produkcji szwajcarskiej. Kieszonka oczywiście dla armii szwedzkiej na AS-iku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2286 Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) A juz myslalem ze mam jakiegos wojaka narecznego. Ciekawe czemu ma nr. miedzy uszami i na deklu? Dzieki za identyfikacje! Edytowane 2 Grudnia 2012 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #2287 Napisano 2 Grudnia 2012 Bardzo ładna para, szczególnie Alpinka - zazdraszczam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #2288 Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Wiele zegarków w zależności od modelu miało numery miedzy uszami( Helvetia,Glycine, Omega, Longiines.....) i to nieważne czy cywilne czy wojskowe. Edytowane 2 Grudnia 2012 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2289 Napisano 3 Grudnia 2012 (edytowane) ostatnio zakupiona, dziś doszła Lemania - zagadała do mnie swoją prostotą. Władnym stanie.Szczerze mówiąc więcej nic nie powiem na temat tej marki czy mechanizmu - Wasyl masz rację że pewnie bez czyszczenia mechanizmu się nie obejdzie Edytowane 3 Grudnia 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2290 Napisano 3 Grudnia 2012 Bardzo ładna lemania i według mnie maja bardzo ładne mechanizmy. Gratuluje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2291 Napisano 3 Grudnia 2012 Pejter ładna Lemania a werk miodzio hmmm prześliczna jak byś nie reflektował na mesha to daj znać Szwed Alpinka rewelacyjna z piękną tarcza uwielbiam to wzornictwo tarcz mam chyba ze dwie Omegi z takimi tarczami coś pięknego Armian Titoni też niczym nie odbiega gratulacje chłopaki fajne sikory !!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #2292 Napisano 4 Grudnia 2012 WitajcieJakoś do tej pory tutaj nie gościłem i chyba czas zacząć. Oto moje dwa ostatnie nabytki Lanco i Anker w automacie na 25 kamykach. Może nic wielkiego, a cieszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2293 Napisano 4 Grudnia 2012 Na szczęście nie tylko "wielkie" zakupy cieszą Ostatnio pokazywane tutaj to właśnie niby "nic wielkiego", a jakie fajne - ta Alpinka, Lemania, Titoni, Twoje Lanco, czy Anker.I o to chodzi 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2294 Napisano 4 Grudnia 2012 Panowiepowiecie mi może coś wiecej o latach i mechaniżmie tej lemani...? ni diabła nie mogę znaleźć nic podobnego...dzieki z góry 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #2295 Napisano 4 Grudnia 2012 Idąc za ciosem wcześniej też trafiło się parę zabawek na których widok sama paszcza mi się otwiera Junghans, Luxor, Sigma i ze styranym licem MilusDla mnie bajka i dobra zabawa jest wtedy, gdy coś wychodzę, gdzieś wyszperam w różnych dziwnych miejscach zapomniane cykające zabawki. One są po prostu urocze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2296 Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Panowiepowiecie mi może coś wiecej o latach i mechaniżmie tej lemani...? ni diabła nie mogę znaleźć nic podobnego...dzieki z góry To jest Lemania 3060, tylko u Ranffta jest zdjecie 3050 (starsza wersja werku 3000 z centralna sekundą). Zerknij sobie TUTAJ Edytowane 4 Grudnia 2012 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2297 Napisano 4 Grudnia 2012 Dzieki Arturze! Czyli lata '60Pozdrawiam 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Staszek60 4 #2298 Napisano 5 Grudnia 2012 Gotowe "Polaki" do prezentacji: Super Błonie Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us WARS Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us oraz Atlas - czyszczenie tarczy, nowy chrom, szkiełko i wizyta u zegarmistrza Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
finger 0 #2299 Napisano 5 Grudnia 2012 (edytowane) Skromny ale cieszy Edytowane 5 Grudnia 2012 przez finger 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 375 #2300 Napisano 5 Grudnia 2012 No nie taki skromny .Fajna delikatna tarcza i mechanizm w bardzo ładnym stanie zachowania.Przesmarować i może brykać!Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach