Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

cij

Koszt standardowego serwisu Omegi seamaster w SGP

Rekomendowane odpowiedzi

dzwoniłem w zeszłym tygodniu zeby sie o koszt przegladu dowiedziec w SGP i okaząło sie ze za omege seamaster automat ze stalową branzoletą wychodzi 1180 zł Jestem w lekkim szoku bo jak sie kiedyś pytałem ile trwa cały serwis to mi powiedzieli, ze na rozłożenie, wyczyszczenie, złożenie, naoliwienie plus wyczyszczenie branzolety ok 2 godziny pracy, pozniej tydzien w rotomacie i korekty chodu i gotowe. Rozumiem, ze polska jest w UE ale jakoś dziwne jest dla mnie zrównywanie cennika dla wszystkich krajów bez spojrzenia na realia. Omega nie jest Patkiem(choć też trzeba przyznać, że w patku to się ludziom od przybytku popier... w głowach ale to juz zasługuje na osobne opowiadanie) a mimo to za przegląd liczy niewiele mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysyłają pewnie na przegląd do producenta (?)... :)

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Potaniało chyba. W poprzedniej firmie, ale już tak z 8-9 miesięcy temu wysyłałem tam Speedmastera damskiego na pasku i wyszło coś koło 1300zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potaniało chyba. W poprzedniej firmie, ale już tak z 8-9 miesięcy temu wysyłałem tam Speedmastera damskiego na pasku i wyszło coś koło 1300zł.

Ale ja pisałem o seamasterze który ma najprostszy mechanizm stosowany obecnie w omegach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za model z chronografem może być wyższa cena.

Jak by nie patrzeć moim zdaniem to za dużo. Wydaje mi się, że wychodzą z założenia, że jak ktoś zapłacił za zegarek około 10 tys. zł, to stać go na serwis za ponad 1000 zł. To "wada" firmowych zegarków, podobnie jak np. firmowych aut. Też mam seamastera i teraz się będę zastanawiać, czy nie lepiej sprzedać zegarek przed pierwszym serwisem (chociaż to jeszcze nieprędko) i kupić nowy.

A wie ktoś może ile za taki sam serwis zażyczyłby sobie nieautoryzowany (ale porządny) zegarmistrz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega automat bez komplikacji:

Przegląd ok 300 zł+ części w zależności od potrzeby, regeneracja koperty i bransu ok. 100-150 w zależności od stanu.

Generalnie jak chcesz usługę w standardzie serwisowym tzn. nowe uszczelki, koronka (oczywiście oryginalne części), odświerzenie bransu i koperty to ja bym wziął koło 50% ceny serwisowej.

Pozdrawiam

Ps. 1180 zł to aktualna cena z cennika usług SGP grudzień 2010.

Oczywiście w styczniu wzrośnie VAT o 1% ;)

Zegarki kwarcowe to maszynki do odmierzannia czasu a nie prawdziwe zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze polska jest w UE ale jakoś dziwne jest dla mnie zrównywanie cennika dla wszystkich krajów bez spojrzenia na realia. Omega nie jest Patkiem(choć też trzeba przyznać, że w patku to się ludziom od przybytku popier... w głowach ale to juz zasługuje na osobne opowiadanie) a mimo to za przegląd liczy niewiele mniej.

;)

1. Samochody powinny być u nas tańsze dwa razy niż w krajach w których pensja jest dwa razy wyższa.

2. Ile kosztuje przegląd Patka w autoryzowanym serwisie?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw to ceny aut muszą zejść w polsce do cen aut jakie obowiązuja za granicą.

Co do ceny przeglądu Patka to w pażdzierniku 2010 za calatrave z data i naciagiem automatycznym w serwisie autoryzowanym wzieli 640 chf.

Był to kolejny przegląd także pewnie też jakiś rabat wchodził w grę tym bardziej, ze cena była niższa od podanej na stronie Patka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw to ceny aut muszą zejść w polsce do cen aut jakie obowiązuja za granicą.

Mozesz rozwinac te mysl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.