Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kaczor76

Kołyska do brzuszkow

Rekomendowane odpowiedzi

Macie jakieś doświadczenie z tego typu sprzętami ? Co kupić ?

Są różne, ceny różne ale czy warte są coś te z allegro

np. takie

klik

klik 1

Nie specjalnie widzę różnicę między tymi za 150-200 a tymi w odnośnikach poza jakimiś dodatkowymi bajerami (licznikami itp)

Pozdrawiam

Są ludzie, którzy przez całe życie spoglądają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

odpuść, wg mnie w niczym to nie pomoże, a jak się upierasz to kup najtańszą i sam się o tym przekonaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzuszki dobrze robi Nagib. Jego zapytaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie nie trzeba mnie zachęcać ale ostatnio coraz częściej szyja, kark się odzywa i chciałbym coś sobie pomóc - tylko wiecie kupić i wyrzucić nie sztuka

Są ludzie, którzy przez całe życie spoglądają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na brzuszki polecam poniższy zestaw:

Na początku jest ciężko, później jednak daje radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem tę KLIK bo tak była na siłowni i tam od lat się nie rozleciała <_<

Ja ręce trzymam głownie nad głową, czyli na środku drążka, ewentualnie po bokach, więc tak z Twojego linku bez poprzeczki by mi nie podpasowała.

Spacelovematic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja robilem aerobiczna 6 weidera i moge pochwalic. Latwo zaczac i obciazenie jest dobrze dozowane.

Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje dziewczę sobie dokładnie tą kołyskę kupiło i jest spoko:

Nieźle wykonane, a jak za tą kasę, to wręcz perfekcyjnie, sam czasem na tym ćwiczę- niezłe, tylko jak przy wszystkich ćwiczeniach- trzeba mieć chęci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Ja robilem aerobiczna 6 weidera i moge pochwalic. Latwo zaczac i obciazenie jest dobrze dozowane.

I skończyłeś?? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też polecam A6W / aerobowa szóstka weidera/ .tylko warunek, trzeba to robic dokładnie.efekt widoczny juz po dwóch tygodniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robienie mnóstwa brzuszków nie spowoduje, że pojawi się pożądany sześciopak. Dajcie spokój z kołyskami i innym badziewiem. Jak coś boli od robienia brzuszków to oznacza, że są źle robione. Ja górną część robię najczęściej odrywając tylko ramiona od podłoża powodując napięcie mięśni (ramiona cały czas nad podłożem, dłonie skrzyżowane na klatce piersiowej), dół - podciągając nogi w zwisie. Wystarczy 5-6 serii po każdym treningu siłowym. Fajny brzuch osiągamy dzięki diecie i aerobom a ćwiczenia mięśni brzucha tylko je uwypuklają. Strongman ma duże i silne mięśnie brzucha ale niestety ich przeważnie nie widać bo przykrywa je ogromna warstwa tłuszczu. Zamiast kołyski lepiej kupić drążek, worek, hantle itd.

Co do 6 Weidera i podobnych ćwiczeń to naprawdę nie ma sensu przy amatorce, wystarczą zwykłe brzuszki. Bez diety i aerobów nie da się zrobić rzeźby żadnej części ciała a zaawansowane ćwiczenia mogą tylko zniechęcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do 6 Weidera i podobnych ćwiczeń to naprawdę nie ma sensu przy amatorce, wystarczą zwykłe brzuszki. Bez diety i aerobów nie da się zrobić rzeźby żadnej części ciała a zaawansowane ćwiczenia mogą tylko zniechęcić.

Ale 6 nie jest zaawansowanym ćwiczeniem. Ja jestem amatorem i spokojnie mogę polecić to ćwiczenie innym. Można ukończyć je bez problemu, jedyny problem, tak jak przy wszystkim, trzeba chcieć :rolleyes:

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko wielu ludzi myśli, że trening mięśni brzucha powoduje spalanie tłuszczu z brzucha, a niestety tak fajnie nie ma :rolleyes: A jak odzywa się szyja i kark to same brzuchy nie załatwią sprawy, zapisać się na siłkę, poprosić trenera o program i ćwiczyć B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale 6 nie jest zaawansowanym ćwiczeniem. Ja jestem amatorem i spokojnie mogę polecić to ćwiczenie innym. Można ukończyć je bez problemu, jedyny problem, tak jak przy wszystkim, trzeba chcieć B)

Nie wiem jaką 6 robiłeś ale to na pewno zaawansowane ćwiczenie i bardzo duża ilość powtórzeń. Oczywiście, że jest do zrobienia ale pytanie po co??? Trzeba zacząć od diety i ruchu. Przy ćwiczeniach złożonych pracuje niemal całe ciało i nie ma potrzeby skupiania się w 100% na brzuchu. Nie będę wklejał swoich zdjęć z okresu dobrej formy :rolleyes: ale moja praktyka pokazuje, że katowanie brzucha nie ma najmniejszego sensu. Poniżej film z 6. W ostanich dniach 432 brzuszki przy tak dużym napięciu mięśni to na pewno nie jest prosta sprawa.

http://www.kfd.pl/aerobiczna-szostka-weidera-profesjonalne-opracowanie-a6w-46308.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brabus, dokładnie tą 6 robiłem i jeszcze pomiędzy seriami robiłem ćwiczenia na boczne mięśnie brzucha ale to mniej więcej do 30 dnia ćwiczeń ponieważ później brakuje już czasu. Całe ćwiczenia nie powinny przekraczać około 40min. Od 9 dni znowu ją ćwiczę :rolleyes:

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boczne mięśnie odpuść jeżeli nie jesteś kulturystą :( bo poszerzają niepotrzebnie talię:)A i tak namawiam na ćwiczenia siłowe plus np. bieganie a 4-5 serii zwykłych brzuszków po treningu na pewno wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boczne mięśnie odpuść jeżeli nie jesteś kulturystą :) bo poszerzają niepotrzebnie talię:(

To dlatego mam taka dużą d..pę :) Nie jestem kulturystą a ćwiczę mięśnie brzucha ze względu na lichy kręgosłup. Rehabilitant powiedział mi, że mięśnie brzucha podtrzymują cały kręgosłup i że powinienem je wzmocnić. Dlatego padło na a6w i ja jestem zadowolony.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.