Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MAria Wiosna

Hindenberg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie użytkowników,

Jestem tu nowa ale wydaje mi się, że na tym forum znajdę odpowiedź, która mnie usatysfakcjonuje.

Od jakiegoś czasu robię zakupy na portalu Stilago.pl. Kupowałam tam do tej pory raczej ubrania i byłam zawsze zadowolona.

Dziś znalazłam tam ofertę na zegarki marki Hindenberg.Stilago to portal z przecenami i te zegarki też maja tam bardzo duże rabaty. Podobają mi się, natomiast nie znam zupełnie tej firmy. Czy jest ona godna polecenia? Czy warto wydać ok. 1300 zł na zegarek tej firmy.

Będę wdzięczna za rzetelne informacje.

Pozdrawiam,

Maria

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma wygląda na twór wirtualny, bez podania jakiejkolwiek siedziby na własnej stronie internetowej. Zapewne są to wyroby chińskie. Nie musi to a priori znaczyć coś złego, niemniej w takim wariancie - zwykle tak. Ceny podane na stronie to abstrakcja (rzędu 1200 USD), ale 1200 złotych to też dużo za dużo...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma wygląda na twór wirtualny, bez podania jakiejkolwiek siedziby na własnej stronie internetowej. Zapewne są to wyroby chińskie. Nie musi to a priori znaczyć coś złego, niemniej w takim wariancie - zwykle tak. Ceny podane na stronie to abstrakcja (rzędu 1200 USD), ale 1200 złotych to też dużo za dużo...

To jest na pewno marka niemiecka, nie żadna chińska, bo już sprawdziłam. Z drugiej strony przy cenach Tag Heuera 1300 zł nie wydaje się dużo za dobrej jakości niemiecki zegarek, który posłuży przez lata. Kupiłam ten zegarek. jak tylko dostane przesyłkę podzielę się wrażeniami:)

Pozdrawiam

Maria

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

delikatnie mówiąc, to nie był mądry zakup Pani Mario.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię u siebie tego cynizmu i podejrzliwości... Ale czy to aby nie krypciocha?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię u siebie tego cynizmu i podejrzliwości... Ale czy to aby nie krypciocha?

Też mam takie wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacytuję jednego z forumowiczów z CW Forum, w wolnym tłumaczeniu z angielskiego:

"W większości zegarków Hindenberg układ tarcz jest tak chiński, że powinny one być sprzedawane razem z pałeczkami." :)

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest na pewno marka niemiecka, nie żadna chińska, bo już sprawdziłam. Z drugiej strony przy cenach Tag Heuera 1300 zł nie wydaje się dużo za dobrej jakości niemiecki zegarek, który posłuży przez lata. Kupiłam ten zegarek. jak tylko dostane przesyłkę podzielę się wrażeniami:)

Pozdrawiam

Maria

Tak niemiecka, jak niemiecki jest ten samolot w tle głównej strony producenta :)

7e41dde3ce808329.jpg

A tak przy okazji Hindenberg - stary kawał, także z Chińczykiem:

Żyd i Chińczyk siedzą przy stole. Nagle Żyd zrywa się i z całej siły wali Chińczyka pięścią w twarz.

Chińczyk spada z krzesła, podnosi się i "lekko" zdziwiony pyta:

- Za co to było ?!!!

Żyd odpowiada:

- Za Pearl Harbour !

Chińczyk:

- Czyś ty zgłupiał ?! Przecież to byli Japończycy, a ja jestem Chińczykiem !

Żyd:

- Japończyk, czy Chińczyk - mnie tam wszystko jedno !

Po chwili Chińczyk zbliża się do Żyda i wali go równie mocno. Żyd pada, podnosi się równie

zdziwiony i pyta:

- A to za co ?!

Chińczyk:

- Za Titanica !

Żyd zbaraniał:

- A co ja mam z tym wspólnego ?!

Chińczyk:

- Iceberg, Spielberg, Goldberg ... - mnie tam wszystko jedno !

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry cynizm nie jest zły :) , ale żeby tak od razu kobietę o niecne intencje podejrzewać...? :)

Jak już zegarek dotrze, poprosimy o zdjęcia... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu śmierdzi kiepską kryptą - na szczęście nie pamiętam nazwy tego portalu :)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu śmierdzi kiepską kryptą - na szczęście nie pamiętam nazwy tego portalu :)

Tutaj wyszło raczej na antykrypte. Zapamietaj nazwe portalu, coby przypadkowo nigdy z niego nie skorzystać :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.