Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość

IWC, IWC, IWC, IWC, iWC .....

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
mod mode: kolejna offtopowa dyskusja przeniesiona z wątku

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?p=69212#69212

piotrek 8)

Jędrek38,

to pokaż mi to IWC w co drugim sklepie. Skończcie ludzie z wypisywaniem takich niestworzonych rzeczy. Tissot, IWC, Certina - wszystko wrzuciłeś do jednego wora. Wobec tego, podaję listę salonów, które w Polsce sprzedają czasomierze IWC:

Hermitage Boutique Sp z o.o.

Jubiler APART, Galeria Arkadia

Jubiler APART, Galeria Mokotów

Jubiler W. KRUK Warszawa

Jubiler W. Kruk Poznań

Ornament Zegarki i Bizuteria

Zegarmistrz Teresa i Wojciech Strojny

Jubiler APART, ECE Łódź

Jubiler Marek Plucinski Poznań

Jubiler W. Kruk Warszawa

Jubiler APART, Galeria Dominikanska

Przypominam, że zagęszczenie Jaegera, Zenitha na terenie Polski jest podobne. O firmie Omega nawet nie ma co wspominać. Poza tym, pisząc o modzie na Panerai miałem na myśli nie tylko nasz rodzimy rynek. Szkoda, że w dyskusji ze mną jako argumentu często używane jest IWC i to w zestawieniach wręcz absurdalnych :!:, a nie sięgacie do innych marek. No cóż, widać nadal nic się zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAVERICK, pokazana przez Ciebie lista salonów sprzedających IWC nie jest kompletna :twisted:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
MAVERICK, pokazana przez Ciebie lista salonów sprzedających IWC nie jest kompletna :twisted:

Nieprawda. Przedstawiłem autoryzowaną listę salonów, które mogą sprzedawać zegarki IWC. Lista ta dostępna jest na stronie internetowej producenta. Od reszty IWC się odcina.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MasterFan, jeżeli tak zacząłeś to musisz skończyć. Podaj gdzie jeszce można kupić w Polsce nowe IWC.

Dla jasności: nie popieram żadnej strony dyskusji, chcę wiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariuszku, nie mów mi, że nieprawda skoro prawda. Zapomniałeś chociażby o dwóch salonach W. Krzysia, gdzie choć w jednym, na pewno, aktualnie sprzedawane jest IWC / Silesia City Center, Katowice/ :lol:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz patrzę Mariusz na Twój komentarz i widzę, że umiejętnie starasz się obronić, bo wczesniej mówiłeś o salonach, teraz mówisz o salonach autoryzowanych i o ich liscie ze strony producenta- to lekka różnica, ale salon, o którym mówię niczym nie różni się od tych, o których Ty piszesz.

Dla mnie EOD, bo wiem, że ta dyskusja i tak nie będzie sie mogła normalnie skończyć :lol: :twisted:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Borys,

powtarzam kolejny raz - zarówno IWC, Jaegera, Zenitha jak i zegarki innych firm z wyższej półki, można kupić w wielu sklepach (również tych internetowych), ale producenci się od tych punktów sprzedaży odcinają. Skończcie wreszcie dyskusję na poziomie, bo IWC to, bo IWC tamto. Poprzez takie posty tworzycie atmosferę jakby wszystko co negatywne odnosiło się tylko jednej marki. I to się właśnie nazywa brak obiektywizmu. Są punkty autoryzowane z którymi producent poprzez ich autoryzację się utożsamia, a reszta dla firmy nie istnieje. Wszystko na ten temat. A co do Panerai, to ich dostępność w Polsce jest taka jaka jest, bo nikt nie zajął się ich dystrybucją. Jak jakaś duża sieć salonów zacznie sprowadzać te zegarki do Polski, to i one będą dostępne w wielu sklepach. W końcu zaczną się też w większych ilościach pojawiać na rynku wtórnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Marcin,

tak naprawdę to każdy może prowadzić sprzedaż zegarków jaką chcę. Przykładowo możesz sobie sprowadzić z dużym upustem kilkanaście zegarków Jaeger-LeCoultre, zrobić jakąś budkę osiedlową i tam je sprzedawać. Obok zegarków mogą jeszcze leżeć ogórki i pomidory na wagę. Później ktoś napisze - "E tam, ten Jaeger to cienka firma. Już zegarki tej marki można kupić na budkach osiedlowych". Oczywiście taki pogląd będzie tak debilny, że aż szkoda czasu na komentowanie tego. Bądźmy więc poważni w ocenie pewnych faktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mav, to nie do końca tak z Panerai... po prostu zegarków już nie starcza dla obecnych autoryzowanych dealerów, i z tego co wiem raczej nie nalezy się spodziewać zmian w tym temacie. Po prostu, mimo wszystko Panerai to w obliczu głównych firm zegarmistrzowskich (mówię o tych wyższych półkach) firma bardzo mała, z produkcja roczną rzędu 30-35 tysięcy sztuk. A więc kilka procent tego, co taki Rolex czy Omega. Panerai to mała niszowa firma, i może stąd ten "fenomen Panerai", że tak nazwę to ciekawe zjawisko...

Panerai... so much more than just a watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marcin,

tak naprawdę to każdy może prowadzić sprzedaż zegarków jaką chcę. Przykładowo możesz sobie sprowadzić z dużym upustem kilkanaście zegarków Jaeger-LeCoultre, zrobić jakąś budkę osiedlową i tam je sprzedawać

Tak naprawdę, to chyba wiesz, że dzwonią, ale nie za bardzo gdzie... :lol:

...a dyskusję:

... na poziomie, bo IWC to, bo IWC tamto.

rozpocząłeś jakis czas temu Ty sam, więc się teraz nie dziw temu, co się dzieje wokół tej marki :idea:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Mav, to nie do końca tak z Panerai... po prostu zegarków już nie starcza dla obecnych autoryzowanych dealerów, i z tego co wiem raczej nie nalezy się spodziewać zmian w tym temacie. Po prostu, mimo wszystko Panerai to w obliczu głównych firm zegarmistrzowskich (mówię o tych wyższych półkach) firma bardzo mała, z produkcja roczną rzędu 30-35 tysięcy sztuk. A więc kilka procent tego, co taki Rolex czy Omega. Panerai to mała niszowa firma, i może stąd ten "fenomen Panerai", że tak nazwę to ciekawe zjawisko...

Roczna produkcja IWC to około 40.000 zegarków, a więc niewiele więcej. Ostatnie nowe modele, które pojawiły się w kolekcji są przeważnie limitowane. Z tego co wiem, profil firmy będzie ulegał zmianie. Zegarków będzie mniej za to zostaną wyposażone w mechanizmy własne IWC.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Tak naprawdę, to chyba wiesz, że dzwonią, ale nie za bardzo gdzie... :lol:

Czy mógłbyś rozwinąć tą myśl :?:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy mógłbyś rozwinąć tą myśl :?: .

Oczywiście, bardzo proszę.

Chodzio mi o to, że generalnie w stwierdzeniu, że każdy sobie może sprzedawać zegarki jakie chce, czy jak chce, nie ma ani troche prawdy, jedyną prawdą jest, że teoretycznie faktycznie każdy może to robić, ale po pierwsze teoretycznie, a po drugie nie w taki sposób jak to opisałeś, tyle.

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Kurna znowu o IWC..

No kurna znowu... Ale skoro pojawiają się porównania do tej marki, to ja się do nich odnoszę. Jak nie będzie porównań, to nie będzie tematu. Szczerze mówiąc to i mnie już dawno temu przestało bawić przekonywanie, że negatywne opinie dotyczące producenta z Schaffhausen w większości na tym Forum są nieuzasadnione. Ale jeszcze Wam szczęki opadną. W firmie zachodzą istotne zmiany (zapoczątkował je niezapomniany Gy2nźnter Bly2nźmlein). W przeciągu najbliższych 2-3 lat wiele się zmieni. Tymczasem wróćmy do wspaniałej firmy jaką niewątpliwie jest Blancpain.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kurna znowu o IWC..

No kurna znowu...

Właśnie zacytuję "No kurna znowu..."

Mariusz jesteś niereformowalny, nie dość, że z każdej wzmianki o IWC robisz kolosalne off-topy, to teraz masz pretensje jak komuś podoba się coś innego niż IWC.

Stary, jesteś modem, chićby dlatego postaraj się chociaż pisać na temat(temat wątku, a nie IWC).

Doprowadzi to do kolejnego spięcia, znowu napiszes, że z ... nie będziesz rozmawiał, potem przez tydzień w ukryciu obeserowanie Forum i znowu. Ot taki cykl.

Może po prosty przujmiemy w regulamienie Forum, że ... najlepszą firmą jest i będzie można bez problemu o innych markach rozmawiać.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Tosz to leprze nirz kabaret :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość walczy

Skoro temat sie zrobił tak skrajnie offtopowy, to i ja się wtrącę.

W środę odbierałem kilka zegarków od zegarmistrza (podobno jeden z lepszych w Poznaniu, jego zakład to przykład zegarmistrzostwa "starej daty")od renowacji i małych napraw. Nie były jeszcze gotowe a ja sobie czekałem (było juz po godzinach zamknięcia) i ucięliśmy sobie z zegarmistrzem miłą pogawędkę na tematy zegarkowe i zeszło także na temat naszego forum, ludzi tu piszących a także m.in marek IWC i Panerai.

Facet docenia Paneraia ale stawia IWC dwie klasy wyżej. Cytuję "wie Pan to mechanicznie dobry zegarek ale jego główną zaletą jest design: rozpoznawalny, męski i mocny. Teraz są modne takie masywne, duże zegarki. Ale gdzie tam Paneraiowi to tradycji, rozpoznawalności i do własnych mechanizmów IWC. Wie Pan......Panerai moze ciągle być modny, ale może także przestać być modny z dnia na dzień. IWC zawsze było, jest i będzie na zegarkowym Olimpie i jestem tego pewny"

Tak rzekł stary poznański zegarmistrz. Oczywiście jestem świadomy subiektywizmu sądów ale......chyba coś w tym jest.

BTW Paneraie bardzo, ale to bardzo mi się podobają ale póki co muszą pozostać w sferze marzeń. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Mariusz jesteś niereformowalny, nie dość, że z każdej wzmianki o IWC robisz kolosalne off-topy, to teraz masz pretensje jak komuś podoba się coś innego niż IWC.

Nie mam do nikogo pretensji o to, że nie podobają się komuś zegarki IWC. Mam pretensję o brak obiektywizmu i celowe nawiązywanie do tej marki tylko po to, aby mnie sprowokować. Mało tego, Wasze opinie skutecznie potrafią rozpieprzyć w drobny mak radość z posiadania zegarka tej firmy. Nie widziałem, aby ktoś na Forum pisał, że na przykład Jaeger dużo produkuje i dużo sprzedaje, a w odniesieniu do IWC padają takie słowa. A przecież roczna produkcja JLC jest wyższa niż IWC. Padają stwierdzenia, że zegarki IWC można kupić w co drugim sklepie - co to kur.. jest, marchew :?:. I na koniec, to nie ja pierwszy nawiązałem w tym wątku do IWC tak więc najpierw czytaj a później wyciągaj wnioski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pretensję o brak obiektywizmu i celowe nawiązywanie do tej marki tylko po to, aby mnie sprowokować.

Mariusz, po pierwsze przeczytaj definicję obiektywizmu i zastanów się czy Ty go masz w stosunku do innych marek.

Raczej nikt celowo nie nawiązuje do IWC, żeby Ciebie sprowokować. Ty przecież nie piszesz na forum, pamiętasz ? Jeszcze tego nie odwołałeś :)

Sorry, że się uniosłem,

Ale po raz kolejny widzę,że ktoś zakłada wątek, pyta/pokazuje jakiś zegarek, a zamieniasz to w standardową dysputę o wiadomej firmie.

Jak choćby było z Minerwą Piotra. Polował na nią miesiącami, kupił swój wymarzony zegarek, niezmiernie rzadki - pokazuje go nam i co - robisz z tego dyskusję o IWC.

Teraz Blancpain.

I tak w kółko.

Jak ktoś pisze o IWC, to może pisze o IWC a nie z myślą żeby Cię sprowokować.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
Paneraia zywo reaguje. Wynika to pewnie z trudnosci ogladniecia na zywo. Adriatice, Certine, IWC, Tissota, znajdziesz w co drugim sklepie, a Paneraia nie. Trudno tu raczej mowic o modzie.

Zaczęło się od tego, odebrałeś to jako atak na IWC :roll: To przecież święta prawda, zegarek IWC bez problemu mogę obejrzeć w Polsce, Panerai już nie... Tak czy nie ? W wątku "Marzenia" został wklejony zegarek firmy z Schafhausen, co krok ktoś powtarza, że Portugalczyk jest cudowny... ( też tak uważam ) Wyluzuj, że chłopie w końcu !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
[...]jak kroś pisze o IWC, to może pisze o IWC a nie z myślą żeby Cię sprowokować.

W odniesieniu do tego Forum, wątpię. Poza tym, powtarzam jeszcze raz - to nie ja zacząłem pierwszy w tym wątku na temat IWC. Zaczęło się od bredni Jędrka, do których się odniosłem. A dalej, to wszystko wygląda standardowo. Klubowicze ciągną temat więc ja odpowiadam.

Wróćmy wreszcie do Blancpaina :!:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Zaczęło się od tego, odebrałeś to jako atak na IWC :roll: To przecież święta prawda, zegarek IWC bez problemu mogę obejrzeć w Polsce, Panerai już nie... Tak czy nie ? W wątku "Marzenia" został wklejony zegarek firmy z Schafhausen, co krok ktoś powtarza, że Portugalczyk jest cudowny... ( też tak uważam ) Wyluzuj, że chłopie w końcu !

Dlaczego akurat IWC, a nie Zenith, Jaeger czy Omega :?:. Przypomnij sobie jak wyglądały do tej pory dyskuje na temat tej firmy, a zrozumiesz taką, a nie inną moją rekację. Poza tym, kolekcja IWC na Portuguese się nie kończy.

EOD - OD TEGO MOMENTU TYLKO BLANCPAIN

Mam dość tej kretyńskiej dyskusji na temat IWC :!:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
Dlaczego akurat IWC, a nie Zenith, Jaeger czy Omega

Nie wiem dlaczego, bo nie ja napisałem tego posta. Obojętne jest dla mnie jaką markę tam wstawisz zamiast IWC.

Poza tym, kolekcja IWC na Portuguese się nie kończy.

Nie kończy się, ale nie każdy musi zachwycać się jej resztą.

Koniec o IWC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Koniec o IWC.

Uff, nareszcie. Mam nadzieję, że koniec i to na bardzo długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.