Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość

IWC, IWC, IWC, IWC, iWC .....

Rekomendowane odpowiedzi

Ale sobie PiterM pogawędził o Blancpainie w swoim wątku :?

Czasami zastanawiam się czy ja zwariowałem, ale jakoś nie sądzę...

To juz zaczyna wyglądać jak Żydzi, masoni, Opus Dei i facet z czarną brodą, który czai się za każdym rogiem :?

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam dość tej kretyńskiej dyskusji na temat IWC :!:.

Sorry, ale to są owoce Twoich długotrwałych i konsekwentnych działań. Lub inaczej pijesz piwo, które sam naważyłeś i co nie smakuje ?

Chłopie zafundowałeś wszystkim na Forum alergię na trzyliterową markę.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No i po co ten post Klaudiusz :?:. Dalej chcecie jechać off topic :?:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak naprawdę to każdy może prowadzić sprzedaż zegarków jaką chcę. Przykładowo możesz sobie sprowadzić z dużym upustem kilkanaście zegarków Jaeger-LeCoultre, zrobić jakąś budkę osiedlową i tam je sprzedawać. Obok zegarków mogą jeszcze leżeć ogórki i pomidory na wagę.

..

To ja wchodzę w ten biznes. Koło mnie jest taki nieduży bazarek z ogórkami, pomidorami i innymi takimi.

Mam na początek dwa pytanie:

1. Gdzie mogę kupić z dużym upustem te Jaegery (w ostateczności mogą być IWC)?

2. Myślicie, że ten biznes ma szanse powodzenia? Dodam, że często widuje róznych ludzi handlujących jakimiś zegarkami tuż obok tych pomidorów, więc jakaś szansa na klientów jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz spróbować , ale prostsze modele - nie radzę zaczynać z superkomplikacjami - bo jak się wieczny kalendarz klientowi przekręci to będzie problem - firmy nie uznają takiej formy sprzedaży i gwarancyjnie tego nie naprawią. 8) :wink: :twisted:

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nie wiecie co to ironia :?:.

Piotrek,

a tak w ogóle to świetny pomysł z tym filtrem. Proponuję żeby "trzy literki" (IWC) były taktowane na tym Forum jak spam. Jak ktoś będzie chciał umieścić w swojej wiadomości nazwę tego producenta, serwer zablokuje wysłanie takiego posta. I raz na zawsze będzie spokój :twisted:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to wtedy bys nic pisac nie mogl.

:wink: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Spoko, możemy pogadać na temat innych firm zegarkowych. IWC jest jedną z moich ulubionych firm. Ale są też inne marki, które wyjątkowo sobie cenię :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

soft,

myślę, że jesteś ostatnią osobą, która mogłaby oceniać moje postępowanie. Zajmij się lepiej sobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Borys,

powtarzam kolejny raz - zarówno IWC, Jaegera, Zenitha jak i zegarki innych firm z wyższej półki, można kupić w wielu sklepach (również tych internetowych), ale producenci się od tych punktów sprzedaży odcinają. Skończcie wreszcie dyskusję na poziomie, bo IWC to, bo IWC tamto. Poprzez takie posty tworzycie atmosferę jakby wszystko co negatywne odnosiło się tylko jednej marki. I to się właśnie nazywa brak obiektywizmu. Są punkty autoryzowane z którymi producent poprzez ich autoryzację się utożsamia, a reszta dla firmy nie istnieje. Wszystko na ten temat. A co do Panerai, to ich dostępność w Polsce jest taka jaka jest, bo nikt nie zajął się ich dystrybucją. Jak jakaś duża sieć salonów zacznie sprowadzać te zegarki do Polski, to i one będą dostępne w wielu sklepach. W końcu zaczną się też w większych ilościach pojawiać na rynku wtórnym.

Coz jestem tylko kretynem, jak juz to kiedys laskawie zauwazyles ale dlaczego mnie cytujesz skoro nie przeniosles mojego postu do tego watku? Skad sie niby wzialem?

W wielu sklepach sprzedaje sie rozne rzeczy, nie wiem czy producenci sie odcinaja, czy nie jesli tak to skad gwarancje, serwis i oczywiscie same zegarki na polkach? Mysle, ze jednak od legalnych dystrybutorow.

Tak wiec IWC mozna kupic w kazdym wiekszym miescie- powiatowym, w kilku sklepach. Dla mnie to produkt masowy- chociaz nie powiem ekskluzywny. Cos jak Mercedes. Klasy S ?!?

A Panerai to Bentley. Rzecz rzadsza od potwora z Loch Ness. Robi to na mnie wrazenie. Coz, jestem tylko kretynem.

Pozdrawiam. Borys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[...]jak kroś pisze o IWC, to może pisze o IWC a nie z myślą żeby Cię sprowokować.

W odniesieniu do tego Forum, wątpię. Poza tym, powtarzam jeszcze raz - to nie ja zacząłem pierwszy w tym wątku na temat IWC. Zaczęło się od bredni Jędrka, do których się odniosłem. A dalej, to wszystko wygląda standardowo. Klubowicze ciągną temat więc ja odpowiadam.

Wróćmy wreszcie do Blancpaina :!:.

Czlowieku przeciez zalozyles nowy watek o IWC a chcesz wracac do Blancpaina? Cos tu nie gra?

Pozdrawiam. Borys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie podejmowalem na tym forum zadnych potyczek. Z zasady i wychowania jestem milym facetem. Niestety teraz nie wytrzymalem.

Oswiadczam Ci Maverick ze jestes dla mnie chory gosc. Powinienes czym predzej leczyc sie ze swojego zboczenia. Niedlugo bedziesz stal z karabinem przed sklepem ktory sprzedaje IWC i podsluchiwal czy ktos nie skrytykowal jakiegos modelu. Wymienialem z Toba kiedys privy, bo uwazam ze duzo wiesz o zegarkach IWC. Natomiast pewnie juz nigdy nie kupie zegarka tej firmy, zeby mnie ktos z Toba nie pomylil. Napisalem w watku ze zegarki kilku firm ktore przyszly mi do glowy, mozna kupic o wiele latwiej niz Paneraia. I to tyle. Ale Twoj chory umysl odczytal to jako atak na Twojego Boga. To tak jakbym napisal ze w Warszawie sa salony Mercedesa, Fiata i Kia, a jakis wariat powiedzial mi ze nie mozna tych marek stawiac kolo siebie. Zrozum biedaku ze nie kazdy uwaza dostepnosc jakiegos towaru jako wade. Nie wiem ile masz lat, ale wg. mnie jestes dzieciuchem ktorego grabki sa zawsze lepsze. Fige mnie obchodzi co napiszesz w odpowiedzi na moj post, bo nie mam zamiaru NIGDY wchodzic z Toba w dyskusje. Taliba tez nie przekonasz ze inni tez moga miec racje. Dla mnie IWC to taki normalny producent dobrych zegarkow, podobnie jak dziesiatki innych.A skoro Ty masz oltarzyk przystrojony swoim Portugalczykiem to Twoj problem. Powinienes sie chlopie leczyc. Teraz mozesz mi nawymyslac.

Pozdrawiam.

PS. A skoro salonow sprzedazy IWC jest "tylko tyle" co w Twoim poscie, to zeby sie odgryzc wymien te w ktorych sprzedaja Paneraia. Jak bedzie ich wiecej,wyjde na idiote.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Borys

[...]jak kroś pisze o IWC, to może pisze o IWC a nie z myślą żeby Cię sprowokować.

W odniesieniu do tego Forum, wątpię. Poza tym, powtarzam jeszcze raz - to nie ja zacząłem pierwszy w tym wątku na temat IWC. Zaczęło się od bredni Jędrka, do których się odniosłem. A dalej, to wszystko wygląda standardowo. Klubowicze ciągną temat więc ja odpowiadam.

Wróćmy wreszcie do Blancpaina :!:.

Czlowieku przeciez zalozyles nowy watek o IWC a chcesz wracac do Blancpaina? Cos tu nie gra?

Pozdrawiam. Borys.

polecam pierwszy post w tym wątku

Cytat:

mod mode: kolejna offtopowa dyskusja przeniesiona z wątku

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?p=69212#69212

piotrek Cool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rend

Ja sie wtrace troche z innej beczki.

Pada juz u Was?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

U mnie nie, ale siedzę w bunkrze, bo miasto umarło... i wprowadzili prohibicje :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Tak wiec IWC mozna kupic w kazdym wiekszym miescie- powiatowym, w kilku sklepach. Dla mnie to produkt masowy- chociaz nie powiem ekskluzywny. Cos jak Mercedes. Klasy S ?!?

Borys,

a jakie to jest dla Ciebie większe miasto powiatowe :?:. Ja mieszkam w miejscowości, która liczy sobie około 50.000 mieszkańców. Do Warszawy mam 40 km, po drodze mijam kilka miejscowości porównywalnych wielkością do miasta, w którym mieszkami i w żadnej z nich nie kupisz zegarka firmy IWC. Trzeba jechać do Warszawy. Tak więc to co napisałeś jest trochę absurdalne.

Wymienialem z Toba kiedys privy, bo uwazam ze duzo wiesz o zegarkach IWC. Natomiast pewnie juz nigdy nie kupie zegarka tej firmy, zeby mnie ktos z Toba nie pomylil.

Wiesz co, podczas rozmowy ze mną na czacie klubowym, jeden z Klubowiczów napisał, że nie lubi IWC, a mimo to dyskusja wyglądała zupełnie normalnie, a rozmówca określił ją nawet jako sympatyczną. Może więc to nie we mnie tkwi problem :?:. Ale okay, możemy przyjąć, że ta dyskusja toczy się z mojej winy, ale Twojego argumentu jakoś pojąć nie mogę. Jeżeli kupię sobie zegarek Omegi, to Ty swoją Omegę sprzedaż żeby Ciebie ktoś ze mną nie pomylił :?:. Przymierzam się też powoli do zakupu zegarka Vacheron Constantin. Rozumiem, że nikt z Klubowiczów nie kupi zegarka tej firmy, bo Maverick go będzie miał, tak :?:. Przecież to bez sensu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rend

Tessio bo jest koncert "Majkela". :)

A on tak przeciez gra ze nozki same chodza bez popijania.

Tekst i muzyka boskie.

Na trzezwo indoktrynowac towarzystwo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tessio, mogłeś chociaż na Rynek się przejść, żeby zobaczyć...

...

...

...Hanię Smoktunowicz. :)

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie nie, ale siedzę w bunkrze, bo miasto umarło... i wprowadzili prohibicje :twisted:

Nie dam się zwariować - mam zapasy: Absolut, Black&White i 12 piw :twisted:

Do poniedziałku pewnie starczy :wink:

Więc nawet papież mi nie straszny (a ciekawe jaki zegarek nosi B16?).

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeniosa nas do watku " Anonimowi alkoholicy ofiarowuja dla Benedykta XVI trzy dni trzezwosci".

Ogladam moje corki na Bloniach Krakowskich.

Pozdrawiam. Borys.

P.S. powiatowe wieksze miasto to Tarnow ( ponad 100 tys. mieszkancow) i Walbrzych i Jelenia Gora i Gliwice i Zabrze i Przemysl, Mavericku jeden.

Nawet Radom to stolica powiatu. Wymienie jeszcze 30 takich miast powiatowych- Torun-, w ktorych IWC mozna kupic na wage a Paneraja nie ma ani jednego. Mysle, ze to dlatego iz Paneraj to jest wyjatkowy zegaek. Inaczej lezalby na polce i czekal na kupcow jak jakis IWC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rend

Raz bylem na koncercie Majkela.

W celach oczywiscie naukowych.

Taka socjotechnike z osob swieckich ma tylko Micheal Jackson. No i prezydent usa.

Lubie Micheal muzyke nie smieje sie z niego.

Ale tego ze mi dzwonili kazdego wieczora i jakas psychoze w spoleczenstwie zasieli to komus tego nie daruje. Nawet wymysliem jedno zdanie ale grozili mi za to milosierni chrzescijanie.

Tam gdzie nie ma kosciolow ludzie zyja lepiej.

Polecam teledysk i muzyke Kazik - Pan Pancerny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Nawet Radom to stolica powiatu. Wymienie jeszcze 30 takich miast powiatowych- Torun-, w ktorych IWC mozna kupic na wage a Paneraja nie ma ani jednego. Mysle, ze to dlatego iz Paneraj to jest wyjatkowy zegaek. Inaczej lezalby na polce i czekal na kupcow jak jakis IWC.

To źle myślisz. Nie ma Panerai, bo nie ma dystrybutora na Polskę. Ot i cała tajemnica. Jak znajdzie się dystrybutor, to i zegarki Panerai będą leżały na półkach. Poza tym...

Skoro temat sie zrobił tak skrajnie offtopowy, to i ja się wtrącę.

W środę odbierałem kilka zegarków od zegarmistrza (podobno jeden z lepszych w Poznaniu, jego zakład to przykład zegarmistrzostwa "starej daty")od renowacji i małych napraw. Nie były jeszcze gotowe a ja sobie czekałem (było juz po godzinach zamknięcia) i ucięliśmy sobie z zegarmistrzem miłą pogawędkę na tematy zegarkowe i zeszło także na temat naszego forum, ludzi tu piszących a także m.in marek IWC i Panerai.

Facet docenia Paneraia ale stawia IWC dwie klasy wyżej. Cytuję "wie Pan to mechanicznie dobry zegarek ale jego główną zaletą jest design: rozpoznawalny, męski i mocny. Teraz są modne takie masywne, duże zegarki. Ale gdzie tam Paneraiowi to tradycji, rozpoznawalności i do własnych mechanizmów IWC. Wie Pan......Panerai moze ciągle być modny, ale może także przestać być modny z dnia na dzień. IWC zawsze było, jest i będzie na zegarkowym Olimpie i jestem tego pewny"

Tak rzekł stary poznański zegarmistrz. Oczywiście jestem świadomy subiektywizmu sądów ale......chyba coś w tym jest.

BTW Paneraie bardzo, ale to bardzo mi się podobają ale póki co muszą pozostać w sferze marzeń. :)

Dziękuję Ci Borys za kolejną "ciekawą" dyskusję. Na kolejne nie mam już ani siły ani chęci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.