Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SphinX

SIHH/BASELWORLD 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Mariusz, są gusta i guściki - nie zapominaj :mellow:

Mnie sie poprostu nie podoba.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mariusz, są gusta i guściki - nie zapominaj :mellow:

Mnie sie poprostu nie podoba.

Spoko, nie ma problemu. Byłoby strasznie nudno gdyby nam wszystkim podobały się te same zegarki :). Ja akurat bardzo lubię stylistykę Breguet, a historia tej firmy to już w ogóle mistrzostwo świata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Breguet moze i klasa ale dla mnie wyglądaja koszmarnie. Chętnie zobaczyłbym go na żywo, pewnie wygląda jak małe dzieło sztuki zegarmistrzowskiej, ale na rękę i tak bym nie założył, nie mój styl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jeszcze tylko kilka godzin i producenci wyłożą karty na stół. Ciekaw jestem nowości AP i Panerai. Trochę mnie rozczarował nowy WT Vacherona. Myślałem, że zrobią replikę historycznego modelu, a tu lipa :mellow:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rownież jestem bardzo ciekaw nowości Panerai... :mellow:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breguet super! Już nie mogę się doczekać nowości...

szczególnie A.Lange & Soehne oraz MontBlanc (dwa lata temu

nawet nie myślałem, że ta firma aż tak się rozwinie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie zobaczyłbym go na żywo, pewnie wygląda jak małe dzieło sztuki zegarmistrzowskiej,

Dokładnie tak jest

Rok temu nawet nie poświęcałem 5 sekund żeby przyjrzeć sie BREGUET-om. Nie podobały mi się. Określałem je mianem "stylistyka dziadkowa"

W ciągu 2010 roku udało mi się przymierzyć z 10-ec modeli tej firmy. Zgłębiłem historię, poznałem smaczki produkcji tych zegarków, wyróżniające je od reszty konkurencji i dzisiaj jestem wielkim fanem BREGUET-a

Dla mnie to TOP TOPów a stylistyka jest tak oryginalna i moim zdaniem "uzasadniona" u tego producenta że innej sobie nie wyobrażam!! Zakładając na rękę Bregueta masz wrażenie posiadania małego dzieła sztuki i o to chodzi.

Na te zegarki trzeba patrzeć właśnie przez pryzmat sztuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
post-0-0-48211800-1331810873.jpg<

post-0-0-27892200-1331810869.jpg

post-0-0-67368800-1331810870.jpg

post-0-0-03125700-1331810872.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i szczęka mi opadła

PAM 243 to zegarek który ma 44m, wykonany ze stali - waży tyle że gdyby nie design i jego wielka uroda to nie wiem czy chciałoby mi sie go nosić. Kawał ciężkiej stali - super - ale na granicy rozsądku!

Teraz zobaczyłem LUMINOR SUBMERSIBLE 1950 3 DAYS AUTOMATIC BRONZO - 47 MM no i nic nie rozumiem!

47 mm wykonane z brązu? - śmiem twierdzić że waży z 400 gram jak nie z pól kilo. W opisie powinni podawać nie tylko rozmiar ale też wagę! Szczotkowany brąz - hmm - normalny facet nie da rady nosić tego zegara. Model dla Pudziana bo dla nurka tez nie bardzo - chyba że zamiast pasa balastowego. Z takim zegarkiem można założyć jeden ciężarek mniej.

Moim zdaniem szaleństwo i fanaberia - chyba zrobili go dla żartu bo na sukces rynkowy bym nie liczył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Fajnie, że firma wraca do charakterystycznych wypukłych szkiełek, które tak lubię tylko dlaczego poszli w Plexi ?. Widziałem zegarki IWC z takim szkłem i nie wyglądało to zbyt dobrze. Jednak wolę szafir. Wreszcie też pojawił się prawdziwie historyczny model - 372, na własnym mechanizmie Panerai. Jednak szkło no i ogólna średnica koperty - 47 mm, mogą na pierwszy rzut oka trochę zniechęcać. Muszę ten zegarek zobaczyć na żywo. Pewnie fani Panerai czekali na taki model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz podoba mi się kolekcja VC..o dziwo...

Nowe AP rewelacyjne...o ile ROO takie sobie, o tyle Jules Audemars w wersjach Automatic, Ultra Thin i pozostałych genialne !!!

No i na koniec smaczek - absolutna nowość od HUBLOT. Jednak JCB i firma zdecydowali się na coś zupełnie nowego. Pierwszy HUBLOT w prostokątnej (beczułkowatej) kopercie. Wiem, że wielu z Was się nie spodoba, ale ja jestem zachwycony, tym bardziej mocno czekam na Basel.

4154_masterpiece-collection-mp-01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zobaczcie na nową stronę IWC wszystkie PORTOFINO...

www.iwc.com

Hand-Wound w różowym złocie, Automatic, Dual Time - cudowne zegarki :mellow:

Uwielbiam ten czas w roku..siadam do pisania z wielkim bananem na twarzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie się zaczął ten dzien, same nowe rarytasy :mellow:

Beda kolejne dylematy... ehhh te zegarki mnie kiedys do grobu wpedza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEN HUBLOT jest super! Taki RM dla "uboższych" :-):-)

a nowy DA VINCI - mistrzostwo świata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEN HUBLOT jest super! Taki RM dla uboższych :-):-)

czułem że tak napiszesz :mellow:....

oczywiście teraz każdy sportowy zegarek w takiej kopercie będzie kojarzony z RM...ale cóż...mnie się podobają oba :)

P.S> Wbij na MSN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Portofino z czarną tarczą, w stali, bez złotych dodatków i chrono - jak dla mnie przepyszne... :mellow:

Hublot świetny, lubię taką stylistykę.

PAM - lekkie zaskoczenie i konsternacja, chętnie poczytam o wrażeniach z użytkowania LUMINORA SUBMERSIBLE 1950 3 DAYS AUTOMATIC BRONZO, czy ten zegar nadaje się w ogóle do noszenia? :)

Ehh...Aż szkoda, że człowiek musi iść do pracy, tyle zegarkowych wrażeń...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Type XXII flyback chronograph 10 Hz in steel with seconds hands on a 30-second basis at the centre. Half-minute totaliser at the centre. High-frequency escapement in silicon. Breguet balance wheel in silicon with timing screws and balance spring in silicon. First and only series-made mechanical chronograph movement with a silicon escapement and balance spring whose frequency has been raised to 10 Hertz (i.e. 72,000 vibrations per hour).

W skrócie "serce bije mu z prędkością 72 tys uderzeń. Znowu BREGUET poszedł o krok do przodu

Zdjęcie zegarka i opis tutaj http://www.breguet.com/en/3880ST-H2-3XV

Nie podoba mi sie ale cóz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arturze drogie..ale i to Breguet i DaVinci to są zegarki z ubiegłego roku..także nie nowości :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak? Da vinci ceramiczno tytanowy nie jest nowy? Nówka sztuka nie śmigana :-)

Breguet 10 HZ - kiedy się pojawił? Wiadomość na stronie jest z 2 stycznia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oba zegarki to nowości z ubiegłego roku...

DaVinci z SIHH 2010

Breguet z Basel 2010 :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-( - no aż ciężko mi uwierzyć

BREGUET - gryzie po oczach na HOME w info z 2 stycznia TEGO roku a IWC rowniez na home pośród nowości na tegoroczne SIHH - ale ok nie kłócę się!

Dla mnie nie ma to znaczenia. Ciekawe, a IWC piekne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiało można powiedzieć, że w tym roku tematem przewodnim jest "Druga Strefa".

Modele Dual Time pokazało

AP, LANGE, Zenith, IWC

LANGE Saxonia Dual Time

RTEmagicC_11_0116_ALS_DualTime_032.jpg.jpg

ZENITH Dual Time

RTEmagicC_11_0115_Zenith_ElPrimero_Captain_Dualtime-Fblanc_02.jpg.jpg

RTEmagicC_11_0115_Zenith_ElPrimero_Captain_Dualtime-FNoir_02.jpg.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.