Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SphinX

SIHH/BASELWORLD 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne Zenithy...

Ciekawe czy zawiodą mnie na żywo tak jak większość Zenithów :mellow:

A.Lange, rewelacja !

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

junghansmeisterchronosc.jpg

1.500 Exemplare limitiert und glänzt mit goldfarbener PVD-Beschichtung. 40,7 Millimeter

Valjoux 7750

goldfarbener PVD-Beschichtung 1.340 Euro

Edelstahlmodell 1.290 Euro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur..jak chcesz wrzucać tu nowości (za co oczywiście słowa uznania), to chociaż zadaj sobie trud tłumaczenia opisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież są oczywiste. Mogłem ich nie wrzucać. Jak ktoś się zainteresuje to doczyta.

Czepiasz się:-)

A tak ogólnie to powinniśmy je ściągać z CHRONOSA a nie jakiś tam obcych serwisów:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

:-( - no aż ciężko mi uwierzyć

To uwierz. Breguety, które tu pokazałeś, już od dawna leżą na półkach w salonach. Co prawda nie w Polsce, ale jednak. To są zegarki z 2010 roku. Łukasz ma więc rację. A IWC Da Vinci to już prehistoria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez napisałem że się nie kłócę. Ktoś jeszcze napisze że są stare? Pierwszy koryguje, a reszta rozumiem, że to erudyci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak ogólnie to powinniśmy je ściągać z CHRONOSA a nie jakiś tam obcych serwisów:-)

Puszczam tę uszczypliwość bokiem :mellow:

Doskonale wiesz, że my nie możemy wklejać u Siebie gotowych press kitów, choćby dlatego, że nie ma takowych po Polsku.

A napisanie własnego tekstu zajmuje troszkę czasu. Oczywiście sukcesywnie wszystkie nowości pojawią się i u nas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, wiem, to nie była uszczypliwość. No może taka mała :-) ale wiesz że kibicuje Wam z Tomkiem

i to Wy będziecie się łamać na tym "niemieckim żargonie" :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni Breguet fajny, ale mogli by zrobić coś sportowego bez chrono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem na stronie IWC nowe modele i trochę jestem rozczarowany że kształt koperty pozostał taki sam.

Mierzyłem ostatnio starszy model Portofino Chrono i wg. danych on ma 41mm a wygląda na 37,strasznie mały,więc teraz pewnie nic się nie zmieni.Podoba mi się ten Dual Time,ciekaw jestem jak będzie na nadgarstku wyglądać to 45mm bo to z suchych danych jest sporo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Obejrzałem na stronie IWC nowe modele i trochę jestem rozczarowany że kształt koperty pozostał taki sam.

Mierzyłem ostatnio starszy model Portofino Chrono i wg. danych on ma 41mm a wygląda na 37,strasznie mały,więc teraz pewnie nic się nie zmieni.Podoba mi się ten Dual Time,ciekaw jestem jak będzie na nadgarstku wyglądać to 45mm bo to z suchych danych jest sporo.

A ja z kolei zastanawiam się nad Panerai 372. Fajnie byłoby mieć w kolekcji czasomierz, który tak pięknie nawiązuje do historii Panerai. Mam tylko obiekcje co do tych 47mm średnicy koperty czy to nie będzie za dużo. No i do szkiełka Plexi też trzeba mieć cierpliwość. Dobrze, że łatwo się poleruje. Fajnie by też było gdyby koperta była szczotkowana, a nie polerowana. Ale ogólnie zegarek na zdjęciach wygląda świetnie. Czekałem na taki model w wydaniu Panerai.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem fanem Panerai ale ten 372 mi się podoba bo jest prosty,bez udziwnień,taki jak o ile dobrze pamiętam 112 (?). Dla mnie to 47mm na 17,5 cm nadgarstka odpada.

Czy szkiełko Plexi dlatego że to nawiązanie do modelu z lat 50 a wtedy były tylko Plexi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
post-0-0-57977400-1331810973.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasuwa mi się nieodparte wrażenie, że ten rok i SIHH przynosi pewien przełom - a mianowicie powrót do klasyk. W kolekcja wielu marek pojawiły się klasyczne, minimalistyczne, eleganckie zegarki rodem z lat 50tych, 60tych, 70 tych. Nie ma także trendu powiększania kopert - wręcz przeciwnie.

Co ciekawe (dla mnie) taki trend i to co widzę, bardzo mi się podoba. Chyba mój zegarkowy gust dorósł do klasyki, choć sportowe cudaki nadal lubię.

O trendzie komplikacji Dual Time już pisałem.

Teraz jeszcze tajemnicza nowość JLC - Reverso Répétition Minutes ? Rideau.

Absolutne cudeńko mechaniki i designu. 4 tarcze, repetier aktywowany wysunięciem kurtyny (nie wiem, czy chodzi o jedną z tarcz).

Reverso-Repetition-Minutes-.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puszczam tę uszczypliwość bokiem ;)

Doskonale wiesz, że my nie możemy wklejać u Siebie gotowych press kitów, choćby dlatego, że nie ma takowych po Polsku.

A napisanie własnego tekstu zajmuje troszkę czasu. Oczywiście sukcesywnie wszystkie nowości pojawią się i u nas ;)

Piszecie własne teksty czy tylko tłumaczycie to co znajdziecie w anglojęzycznej części internetu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy.

Ja piszę własne teksty, ni tłumaczę press kitów,a jedynie się an nich opieram przygotowując własne opracowania.

Publikujemy jednak także tłumaczenia (jest to wyraźnie zaznaczone w stopce każdego tekstu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nasuwa mi się nieodparte wrażenie, że ten rok i SIHH przynosi pewien przełom - a mianowicie powrót do klasyk. W kolekcja wielu marek pojawiły się klasyczne, minimalistyczne, eleganckie zegarki rodem z lat 50tych, 60tych, 70 tych.

Pewnie SphinX nie skomentuje tego, co napiszę, ale dla mnie to żaden przełom. Nawiązania do historycznych modeli w ofertach producentów pojawiają się od dobrych kilku lat. Żeby nie sięgać pamięcią za bardzo wstecz, wspomnę tylko o kolekcji IWC Vintage, ubiegłorocznych zegarkach Vacherona - 1955 i 1968, a jeszcze wcześniej American 1921. Z kolei firma Panerai jest cały czas konserwatywna i trzyma się designu wypracowanego wiele lat temu. Dalej... można by odnieść się też do tradycyjnej linii Breguet i ich kieszonkowych replik. W ofercie Jaeger-LeCoultre też znajdziemy wiele historycznych nawiązań czy wręcz niemalże replik. Długo można by mnożyć takie przykłady. Tak więc dla mnie obecny rok to nie żaden przełom, a jedynie utrwalenie pewnego trendu. Oczywiście mnie ten trend bardzo się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak i nie...

Jasne, że odwoływanie do historycznych modeli to żaden przełom, ale już obecność klasycznych, minimalistycznych, eleganckich czasomierzy w ofercie każdego niemal producenta takim przełomem moim zdaniem jest - w jakimś stopniu.

Nigdy w ciągu ostatnich lat nie było tylko klasycznych zegarków, co teraz. Pokazała je prawie każda manufaktura. Nie ma jednocześnie nowości sportowych, w dużych kopertach z udziwnianym designem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny Jughans, masz może fotke w stali ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-22357-0-12309200-1331811229.jpg<

post-22357-0-73543900-1331811224.jpg

post-22357-0-93419900-1331811225.jpg

"Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,

żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."

(Kazn. 3:11)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.