Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że jestem w stanie ugrać 22% w Katowicach.

Ugraj dla mnie! Chętnie kupię tam sztukę 22% taniej i wesprę tamtejszy biznes

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też zamówiłem tego zielonego wariata 39mm. Odbiór na czerwiec 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, zubrowsky napisał(-a):

Ja też zamówiłem tego zielonego wariata 39mm. Odbiór na czerwiec 🤗

Gratulacje! Będzie Pan zadowolony :) a gdzie zamawiałeś? Dali konkretną datę?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiałem w W. Śliwiński. Dopisali mnie do kolejki. Ten longines jak rolex 😅🤣. Nie podali daty konkretnej.

Edytowane przez zubrowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, zubrowsky napisał(-a):

Zamawiałem w W. Śliwiński. Dopisali mnie do kolejki. Ten longines jak rolex 😅🤣. Nie podali daty konkretnej.

Każdy AD dostaje alokację w innych datach :D mi w czwartek obsluga Kruka powiedziała, że na czarne i szare 39 mm terminy odbioru to wrzesień :D

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, gąssi_gąsqi napisał(-a):

Ja również, tylko Flagshipa ;)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, zubrowsky napisał(-a):

Na wrzesień to strasznie długo 😒

Nie martw się. Bardziej bym ufał temu, co powiedział Ci sprzedawca a nie randomowy pracownik Kruka :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, gąssi_gąsqi napisał(-a):

Również jestem chętny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam jeszcze jedno pytanie i jedną prośbę. Nadgarstek 17,5 - 18 cm. Która wersja wg Was będzie lepsza 39mm czy 42mm? Nie miałem okazji jeszcze przymierzyć a chciałbym zamówić w przyszłym tygodniu. To co przymierzałem dla zobrazowania i w czym dobrze się czułem: Tissot Gentleman 40mm, ZEPPELIN Mediterranee 40mm, FREDERIQUE CONSTANT Classics Quartz Chronograph 40mm. Z 10 lat temu miałem Steinhart Ocean One 42mm i wewnętrznie czułem, że powinienem zamówić ten zegarek w rozmiarze 39mm no ale sprzedałem Steinharta i zdecydowałem się na zakup Longinesa. Dziękuję z góry za odpowiedzi i może kilka zdjęć z informacją jaki nadgarstek i koperta zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Agivex napisał(-a):

Chyba pierwszy w Polsce 🙂

IMG_6405.jpeg

Oł je!  I jak wrażenia?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie mam jeszcze jedno pytanie i jedną prośbę. Nadgarstek 17,5 - 18 cm. Która wersja wg Was będzie lepsza 39mm czy 42mm? Nie miałem okazji jeszcze przymierzyć a chciałbym zamówić w przyszłym tygodniu. To co przymierzałem dla zobrazowania i w czym dobrze się czułem: Tissot Gentleman 40mm, ZEPPELIN Mediterranee 40mm, FREDERIQUE CONSTANT Classics Quartz Chronograph 40mm. Z 10 lat temu miałem Steinhart Ocean One 42mm i wewnętrznie czułem, że powinienem zamówić ten zegarek w rozmiarze 39mm no ale sprzedałem Steinharta i zdecydowałem się na zakup Longinesa. Dziękuję z góry za odpowiedzi i może kilka zdjęć z informacją jaki nadgarstek i koperta zegarka.

Ja mam 17 i wziąłem 39. Gdybym miał Twój rozmiar, też bym wziął 39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, gąssi_gąsqi napisał(-a):

imo, zdecydowanie 39mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Oł je!  I jak wrażenia?

Póki co jeszcze nie jest używany na tyle żebym go jednoznacznie określił. W ciągu doby nienoszony zrobił +5s. Tyle jeśli chodzi o werk. Natomiast wrażenia wizualne są świetne. Długo chodził mi po głowie zegarek w takim wakacyjnym wydaniu, a kolor ice blue mocno mi do tego pasuje. Miałem podejście do PRX 2 lata temu ale nie przekonał mnie- zrobił wrażenie taniej blaszki. Alternatywa to Tudor BB ale to już inny budżet. Ten sprawia wrażenie porządnie wykonanego divera z wygodną bransoletą, fajnym systemem mikroregulacji i piękna wg mnie tarcza. Jest w niej coś nieoczywistego 🙂

W porównaniu bezpośrednim do Submarinera myślę, że faktycznie Longines poszedł w dobrą stronę- to się będzie sprzedawać. Natomiast w tej wersji jest tak bardzo innym zegarkiem od Suba, że można mieć oba w kolekcji i nie będą się gryzły między sobą. No i spokój w głowie przy używaniu zegarka podczas zabaw z dzieciakami na plaży i basenie mocno na plus dla HC. Niby Submariner to typowy toolwatch, ale jakoś wolę mieć zegarek za 10tys i się nie przejmować, że mu się coś stanie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi