Doczu 4 #401 Napisano 30 Listopada 2016 Miło mi że natknąłem sie na taki wątek Chciałbym pochwalić się moim nabytkiem. Niestety zdjęcia robione w kiepskich warunkach oświetleniowych i kompaktem Generalnie w GUBie zakochałem się od pierwszego wrażenia.W sumie stan jest nienajgorszy, Wszystko działa bez zarzutu (łącznie z przyciskiem zmiany daty) tylko koło indeksu 5 jest maleńki otworek. Poprzedni właściciel nie znał genezy jego powstania.Fotki werku są poprzedniego właściciela. Ja nie mam czym otworzyć. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #402 Napisano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Panowie służę pomocą jeśli ktoś będzie chciał zmienić wskazówki na nowe . Mam trochę nowych zestawów. W sumie chyba 4rodzaje . Jak cos zapraszam na pw Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Grudnia 2016 przez MWATCH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doczu 4 #403 Napisano 9 Grudnia 2016 O kurcze ! Ale rarytasik. Szkoda że akurat do mojego nie ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrewMD 8 #404 Napisano 9 Grudnia 2016 A byłoby do 75? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #405 Napisano 10 Grudnia 2016 A oto mój : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #406 Napisano 10 Grudnia 2016 O żesz... piękny!!! 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #407 Napisano 10 Grudnia 2016 (edytowane) A byłoby do 75?Wszystkie które mam są na zdjęciach, dodatkowo sekundniki tez jakieś mamPanowie służę pomocą jeśli ktoś będzie chciał zmienić wskazówki na nowe . Mam trochę nowych zestawów. W sumie chyba 4rodzaje . Jak cos zapraszam na pw Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Grudnia 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Datecs 0 #408 Napisano 22 Grudnia 2016 Mój zegarek. Szkoda że w takim stanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20411 #409 Napisano 6 Stycznia 2017 Zdjęcie słabe.Na żywo wygląda zdecydowanie lepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mawis 537 #410 Napisano 16 Stycznia 2018 Mój pierwszy Glashutte:) Czy dobrze odczytałem z mechanizmu ze został wyprodukowany w drugim kwartale 66 roku? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Many70 46 #411 Napisano 19 Stycznia 2018 A to mój 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26778 #412 Napisano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Od dłuższego czasu poluje na Glashutte i jak wreszcie cos sie trafilo - bo zegarek wygrzebal znajomy - to okazalo sie ze ma nieoryginalny dekielek :-/ Boje sie nawet sprawdzic chód bo wachnik wydaje sie haczyć o dekielek. Przynajmniej takie mam wrazenie, bo gdy po wielkich trudach zdjeliśmy dekiel to zrobiło sie cichutko podczas pracy rotoru. Jakie sa szanse zdobycia oryginalnego dekla? Moze ktoś poratować może? Czy jest sens szukac innego "zamiennika"? (Bo ten wydaje sie byc zbyt płaski na krancu i ma kontakt z wachnikiem - pewnie dlatego ze nie trzyma calego mechanizmu jak oryginal i wszystko w srodku lata) Z góry dziekuje za porady :-) Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Pit83 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekkrzysztof 1 #413 Napisano 21 Maja 2018 witamszukam jakiś informacji odnośnie tego zegarka, jest na chodzie ale się spóźnia czyli coś go bolikonkretnie interesuje mnie jego wartość w takim stanie jaki jest 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #414 Napisano 21 Maja 2018 Tutaj nie wycenia się zegarków, vide regulamin forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekkrzysztof 1 #415 Napisano 21 Maja 2018 Tutaj nie wycenia się zegarków, vide regulamin forum. no a jakąś informację o tym zegarku tj. rok produkcji , materiały z jakich wykonany , czy warto go dać np do renowacji czy po prostu wywalić do śmietnika. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #416 Napisano 17 Czerwca 2018 Nie GUB - wcześniej Urofa z lat trzydziestych Piękny zegareczek kupiony niedrogo na allegro, natomiast co się namordowałem z mechanizmem to "moje".Przeglądając zdjęcia widzę, ze śrubka była już nadpęknięta - i dobrze, bo miałem strasznego "kaca" po tej naprawie. Dodam, że widoczna demolka to końcowy etap wielu, coraz bardziej agresywnych, technik, jakie zastosowałem, żeby pozbyć się śrubki.Najpierw usiłowałem naciąć i wykręcić gwint, ale ani drgnął (ani w lewo ani w prawo). Potem odpuściłem metal i nawierciłem śrubkę, łamiąc zresztą kilka wierteł. Okazuje się, ze nawet udane nawiercenie śrubki nie oznacza, że uda się ją wyciągnąć.Używałem coraz to innych wierteł, żeby wybrać kawałki, ale one bardziej demolowały gwint niż resztki śrubki.W efekcie - mamy kompletnie zdemolowany wałek, z połową śrubki wciąż w środku. Koniec końców - znalazłem w miarę pasujący wałek, który wymagał tylko zwężenia jednego otworu w bębnie.Reszta pasowała - łożyska, wysokość, kwadrat - wszystko. Pierścień zwężający otwór zrobiłem z mosiężnej tulejki koła wskazówki godzinowej.Znalazłem jakieś stare koło, którego tulejka idealnie pasowała do wałka, a potem oszlifowałem ją, by pasowała do otworu w bębnie i odciąłem potrzebny pierścień.Składanie zacząłem od mechanizmu remontuaru: Potem druga strona - przekładnia chodu, wychwyt...Miło zobaczyć, że bęben znalazł się na idealnej wysokości! Testy przeszedł na "szóstkę z plusem", po częściowym naciągnięciu sprężyny przekładnia pracuje równiutko, po czym następuje całkiem spora ilość obrotów koła wychwytowego do tyłu. Czyli bez oporów czy luzów w bębnie - dokładnie tak to ma wyglądać. Mechanizm chodzi i zegarek można poskładać... Koperta i tarcza mają ślady zużycia, ale ogólnei zegarek prezentuje się dobrze.Farba na wskazówkach jeszcze troszkę świeci po naświetleniu. Słabiutko, ale świeci Nie mój rozmiar? Co tam - noszę go sobie po domu i bardzo go lubię. Maleństwo ma swój urok 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #417 Napisano 7 Lipca 2018 Super ten UFAG,strasznie mi się podoba i pasował by do mojej kolekcji przedwojennych glasitów,tak że ten tego jak by Ci się znudził to jestem pierwszy w kolejce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #418 Napisano 7 Lipca 2018 Zapamiętam, ale póki co za bardzo go lubię. Nawet go czasem noszę, taki jest piękny 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #419 Napisano 7 Lipca 2018 Po ośmiu miesiącach wracam do biznesu jak bym wcześniej wiedział że szukasz części to może bym coś znalazł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #420 Napisano 6 Sierpnia 2018 kupiony a właściwie wypatrzony w kupie złomu (allegro) już jakiś czas temu ale dzisiaj dostał wałek z koronką i nowe szkiełko czyli trzeba się pochwalić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #421 Napisano 6 Sierpnia 2018 Cudo 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #422 Napisano 9 Sierpnia 2018 właśnie listonosz przyniósł alpinę na urofie (przedwojenny gub) 55 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZAX 1 #423 Napisano 10 Sierpnia 2018 Witam Kolegów.Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem to zapraszamhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/165448-27-zegark%C3%B3w-glashutte/. Pozdrawiam ZAX. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4574 #424 Napisano 24 Sierpnia 2018 A to mój nowy nabytek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #425 Napisano 25 Sierpnia 2018 fajny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach