Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Terminus

białe plamy po alkoholu na meblach

Rekomendowane odpowiedzi

czy znacie może jakieś środki chemiczne lub domowe sposoby na usunięcie odparzeń po alkoholu na drewnianym lakierowanym meblu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego jeszcze nie było... ;)

Ale w odpowiedzi na pytanie- ja nie znam niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nie był nam znany alkohol ;) .... zmień dostawcę alkoholu albo zaprzyjaźnij się z dostawcą stołów :)

tak sobie myślę...skoro wyżarł mebel to co musiał zrobić z żołądkiem i wątrobą? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nie był nam znany alkohol ;) ....

7.77 w lidlu - zimowy do spryskiwaczy za 5 litrów.

Nie ma bata KOPA mieć musi - to i fornir wypala.

Rada - nie pić z niepewnych źródeł alkoholu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam, przerabiałem ale obawiam się, że Cie to nie ucieszy. Trzeba zdrapać cały lakier cykliną, wyszlifować drewno coraz drobniejszym papierem ściernym, zabejcować na właściwy kolor, przetrzeć papierem (delikatnie), połozyć cienko lakier, zmatować, cienko lakier, zmatować, cienko lakier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam, przerabiałem ale obawiam się, że Cie to nie ucieszy. Trzeba zdrapać cały lakier cykliną, wyszlifować drewno coraz drobniejszym papierem ściernym, zabejcować na właściwy kolor, przetrzeć papierem (delikatnie), połozyć cienko lakier, zmatować, cienko lakier, zmatować, cienko lakier.

Tak na poważnie...teraz, kolega ma rację....podobne rzeczy niekiedy dzieją się na delikatnych powłokach jak postawisz gorący garnek albo szklankę. Dobry lakier i mebel to przetrwa...ale niestety nie każdy.

Trzeba przetrzeć drobnym papierem i prysnąć lakierem nie ma innej rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tego typu plamy schodziły same po jakimś czasie. Spróbuj przetrzeć mebel czymś tłustym, najlepiej olejem jadalnym.

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Białe plamy po alkoholu na stole to pikuś! Bywaja znacznie gorsze białe plamy.... Ich obecność strasznie trudno wytłumaczyć żonie ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Białe plamy po alkoholu na stole to pikuś! Bywaja znacznie gorsze białe plamy.... Ich obecność strasznie trudno wytłumaczyć żonie :)

Ale na szczęście łatwo się ich pozbyć ;):).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

połozyć cienko lakier, zmatować, cienko lakier, zmatować, cienko lakier.

potem polać następną kolejkę i modlić się żeby ów mebel nie był fornirowany..... ;)

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.