Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Goral35

FESTINA

Rekomendowane odpowiedzi

witam

koledzy macie zapewne większą wiedzę i potraficie określić czy ta Festina ze zdjęć to oryginał czy fake ??

dzięki za pomoc

darek

post-34697-0-26146300-1297150453_thumb.jpg

post-34697-0-49465800-1297150464_thumb.jpg

post-34697-0-98336100-1297150470_thumb.jpg

post-34697-0-17708000-1297150479_thumb.jpg

post-34697-0-21037100-1297150486_thumb.jpg

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurde, a ktoś to w ogóle podrabiał? Wyaje mi się, że Festina to przeciętny cenowo Japończyk... W dodatku ten chyba był gratisem w gazecie Przegląd Sportowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratisem w Przeglądzie...?

W moim domu "od zawsze" prenumerowało się PS, jednak pierwsze słyszę o takim zegarku.. Więc chyba nie było go nawet dla prenumeratorów. Więc raczej gift okazjonalny - może w konkursach, albo na rocznicę pisma? ;)

Na 99% oryginał. NIe mam pojęcia co to za mechanizm, ale takie Festiny wciąż można zamiawiać: http://www.festina.pl/download/zegarki%20reklamowe.pdf

edit:

PS - ale kompozycja kolorystyczno-materiałowo-estetyczna wyjątkowo obrzydliwa ;)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratisem w Przeglądzie...?

W moim domu "od zawsze" prenumerowało się PS, jednak pierwsze słyszę o takim zegarku.. Więc chyba nie było go nawet dla prenumeratorów. Więc raczej gift okazjonalny - może w konkursach, albo na rocznicę pisma? :D

Potwierdzam. Raczej jest to nagroda w konkursie albo dar dla pracowników/przyjaciół gazety ;) Przeciętny czytelnik niestety nie dostawał takiego.

Więc dla fanów "Przeglądu..." może to być wyjątkowo cenny rarytas B)

PS - ale kompozycja kolorystyczno-materiałowo-estetyczna wyjątkowo obrzydliwa ;)

Potwierdzam ponownie ;)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciętny czytelnik niestety nie dostawał takiego.

O-RLY-OWL.jpg

O Ł R I L Y ?

:D

Ja naprawdę bardzo, ale to bardzo nie chciałby dostać zegarka w kolorze ciepłego moczu :D

NAWET FESTINY :)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc może wysyłali je za karę tym czytelnikom, którzy spóźniali się z opłatami za prenumeratę?

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja naprawdę bardzo, ale to bardzo nie chciałby dostać zegarka w kolorze ciepłego moczu :D

Nie obrażasz mojego Seikacza przypadkiem? :D

post-29749-0-48568300-1331819750.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALEŻ KTO BY ŚMIAŁ MÓWIĆ TAKIE RZECZY O KINETYCZNYM JAPOŃCZYKU?!

oni mocno biją...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Na 99% oryginał. NIe mam pojęcia co to za mechanizm, (...)

Jak to nie wiesz, widać na zdjęciu: Miyota OS 60 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALEŻ KTO BY ŚMIAŁ MÓWIĆ TAKIE RZECZY O KINETYCZNYM JAPOŃCZYKU?!

oni mocno biją...

Jak ktoś źle cos powie o mojej cytrynce to tego pana naślę :D

takeshis-03.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ślepego albinosa, z dwoma plastykowymi gnatami??? Wow.. :D

edit:

Jak to nie wiesz, widać na zdjęciu: Miyota OS 60 :D

whb, tak - moja wtopa

Żółć tak mi się Żóciła na oczy, że w pierwszym oglądaniu nawet nie zauważyłem napisu Miyota :)

Ale czym jest OS60, zabij - nie wiem :D

edit2:

DZIĘKI WHB!

:)

Dopiero się uczę mechaników, bateryjki to dla mnie czarny ląd :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z panem Takeshi nie ma żartów? Śliczna cytrynka :D

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Ale czym jest OS60, zabij - nie wiem :D

chronograf OS 60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurde, a ktoś to w ogóle podrabiał? Wyaje mi się, że Festina to przeciętny cenowo Japończyk... W dodatku ten chyba był gratisem w gazecie Przegląd Sportowy...

Ta Festina wydaje się mieć zastosowany japoński mechanizm ale Festina chyba nigdy nie była i raczej nie będzie "skośnookim" tak jak np. prezentowane wyżej Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!festina to firma hiszpańska,choć kiedyś była szwajcarską ale padła i ktoś z hiszpanii wykupił prawo do znaku firmowego-a miyota to tanie japońskie mechanizmy które często można znalezć w chińskich podróbkach.ale nie słyszałem o podrabianych festinach,to marna marka której nie opłaca się podrabiać!za to jest mnóstwo replik casio,seiko, citizena nie wspominając szwajcarskich marek..

Pozdrawiam wszystkich -Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!festina to firma hiszpańska,choć kiedyś była szwajcarską ale padła i ktoś z hiszpanii wykupił prawo do znaku firmowego-a miyota to tanie japońskie mechanizmy które często można znalezć w chińskich podróbkach.ale nie słyszałem o podrabianych festinach,to marna marka której nie opłaca się podrabiać!za to jest mnóstwo replik casio,seiko, citizena nie wspominając szwajcarskich marek..

są tanie, są drogie są i bardzo drogie mechanizmy Miyota

są również podróby Festiny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiscie znalazłem repliki festiny ale skapy wybór tylko 4-5 modeli,sam osobiscie nie dażę tej marki szczególną sympatią,przerost formy nad treścią,za duże -pasują do dresiarzy .w tej cenie dużo lepsze są seiko lub citizeny albo tańsze szwajcary(jakiś tissot,atlantic lub certinka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)za duże -pasują do dresiarzy (...)

Aż boję się pytać dla kogo zegarki produkuje Breitling.

...A tańsze Tissoty i Certinki to te, które na Allegro chodzą po trzy stówki?

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tańsze czyli takie w granicach 1200zl,ja na allegro kupiłem używanego tissota moto gp 2008 w super stanie(oczywiście oryginał z dokumentacją) za 900zł.a co do breitlingów to moim zdaniem świetne zegarki(no i drogie)ale nie dla każdego(mało dyskretna stylistyka)-raczej dla koghoś kto chce sie pochwalić zasobnym portfelem,ja osobiście wole omegi(seamaster planet ocean) lub tag heuery(grand carrera caliber 36rs) no i doceniam klasę i prostotę rolexów(daytona) a z breitlingów wybrałbym model professional skyracer raven z czarną tarczą :) jeżeli miałbym kupić breitlinga(na którego mnie niestety nie stać)na razie mój dorobek to 1 accurist,3citizeny(1 ecodrive i 1 automatic) 2 casio(g-shock i edifice) tissot moto gp2008,certina ds action Robert Kubica i ostatni to tag heuer formula 1.Zadnej festiny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy to oryginalny zegarek, zdjęcia są nierealne, ale sprzedawca dał mi zdjęcia autentyczne na poczte, niby jest do niego pudełko, ale nie dowodu zakupu. Oprócz tego sprzedawca ma sporo takich zegarków w ofercie daje link do allegro. http://allegro.pl/show_item.php?item=3440123885

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kij w mrowisko, osobiście posiadam trzy Festiny oraz żona ma jedną (najstarsza kupiona w 2000r. najmłodsza 2012r.), w mojej najbliższej rodzinie jest ich jeszcze u 5-ciu osób co najmniej 10 sztuk. Bracia i bratowe od 2000r. używają je i są zadowoloni. Żadna z nich się nie zepsuła. U mojego brata jedna wygląda faktycznie kiepsko, przezyła sporo, dwa dni temu o niej rozmawialiśmy z bratem. Z ręką na sercu polecam każdemu kto nie ma za dużo w kieszeni a chciałby dobry zegarek. Są gusta i guściki więc nie dyskutuje w tym zakresie, ale doświadczenia moje są jak najbardziej z tą marką pozytywne!

Z zegarkami jak z samochodami za przysłowiową "kupkę grosza" kupujemy "tańszą" markę z większą liczbą funkcji, większym wyborem wzoru lub typu albo "droższą" markę ale biedniej wyposażoną. Wybór pozostawiam zawsze ludziom.

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona sobie wybrała Festinę bo jej się podobała. Ot taki kwarcowy mały zegareczek za kilka stówek. Dziecko wzięło rzuciło nim o podłoge i szybka sie rozsypała. A teraz niespodzianka, nowa szybka mineralna z serwisu producenta kosztuje 30 zł i tylko 3 miesiące trzeba czekac.

Tek więc i ja złego słowa nie powiem choć sam Festiny bym sobie nie kupił bo to nie moja bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy to oryginalny zegarek, zdjęcia są nierealne, ale sprzedawca dał mi zdjęcia autentyczne na poczte, niby jest do niego pudełko, ale nie dowodu zakupu. Oprócz tego sprzedawca ma sporo takich zegarków w ofercie daje link do allegro. http://allegro.pl/sh...item=3440123885

Zdjęcia od sprzedawcy:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9ba991f2c5dfa61.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b04447d5d29654d5.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy to oryginalny zegarek, zdjęcia są nierealne, ale sprzedawca dał mi zdjęcia autentyczne na poczte, niby jest do niego pudełko, ale nie dowodu zakupu. Oprócz tego sprzedawca ma sporo takich zegarków w ofercie daje link do allegro. http://allegro.pl/sh...item=3440123885

Zdjęcia od sprzedawcy:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9ba991f2c5dfa61.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b04447d5d29654d5.html

po zdjęciach wyglada na oryginalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.