Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

gdyby nie te ości... ;) trójząb na 12 wygląda super :)

Hmm, ości jako wskazówki wbrew pozorom z daleka (albo jak się zmruży oczy) są całkiem czytelne. Giną poprzeczne ości.

Zobaczę co da się zrobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume - jak już ma być śledź to najlepszy ten niebieski - żółty jest "za zgniły" a czerwony tak trochę wg mnie nie pasuje ;)

Z żółtym celowałem w "przybrudzony żółty" (bez cienia zielonego), trochę nie trafiłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sphinx, mógłbyś pogrubić czcionke indeksów?

6 jest tez nieproporcjonalnie mała do 3 i 9

Jeżeli to nie problem to zrób też pomaranczowy trojkacik na bezelku.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sphinx, mógłbyś pogrubić czcionke indeksów?

6 jest tez nieproporcjonalnie mała do 3 i 9

Jeżeli to nie problem to zrób też pomaranczowy trojkacik na bezelku.

wielkość indeksu 6 jest dopasowana do miejsca..tak, aby nie zachodził na napisy...

trójkącik jest z szarą luminową dla utrzymania stylistyki all-black

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NUREK3.jpg

7UfCr.jpg

Według mnie dwa zdecydowanie najlepsze projekty do tej pory. Rzeczywiście, gdyby pokombinować z kolorami wskazówek i dać tan sam kolor na obszyciu paska byłby świetnie.

Jeśli chodzi o śledzia to mimo iż projekt jest bardzo dobry to dalej mam wątpliowści czy ktoś nam te "śledziowe" wskazówki zrobi ;)

A Pilota sobie darujmy, skupmy się na jednym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc każdy z nas ma normalny zegarek o srebrnym kolorze stali, nie każdy natomiast ma zegarek "all black" więc może dobrym pomysłem jest przygarnięcie czegoś takiego? ;)

Nigdy nie miałem takiego zegarka, może własnie nadszedł ten czas... :)

Panowie, wrzućcie jakieś projkety czarnuchów z domieszką bieli i czerwieni lub pomarańczu który przecież świetnie pasuje do czarnego koloru.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SphinX,

fajny projekt ;)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śledź wcześniej szalony był bardziej i to mu dobrze robiło:)

fajny, niedrogi allblack to świetny kierunek. jak dla mnie może być totalnie black ;)

po przymiarce b@r phantoma ciągle mam ochotę na taki zegar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o śledzia to mimo iż projekt jest bardzo dobry to dalej mam wątpliowści czy ktoś nam te "śledziowe" wskazówki zrobi :)

Może zrobią? Ile ma być poprzecznych ości i jakiej mają być grubości - tu myślę, że można się dostosować do możliwości technicznych.

A tymczasem wersja bez ości:

QaT5I.jpg

Poprawiony odcień żółtego:

fFsVv.jpg

Czarny pasek (nie żeby mi się czerwony nie podobał ;) ):

Sox0R.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-33445200-1331823216.jpg<

post-27475-0-07824000-1331823215.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume niebieski śledź jest genialny.

Szczególnie motyw mapy Bałtyku na tarczy strasznie mi się podoba.

Edit.

Chociaż zmieniłbym trochę te wskazówki. Może spróbuj z trójzębem.

Życzę wszystkim miłego dnia. Kornel, syn Mirosława

Miłośnik zegarków i fotografii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume niebieski śledź jest genialny.

Szczególnie motyw mapy Bałtyku na tarczy strasznie mi się podoba.

Edit.

Chociaż zmieniłbym trochę te wskazówki. Może spróbuj z trójzębem.

"Long live the śledź!" ;)

Jeszcze jeden trójząb?

Pomsyły na wskazówki by się przydały, te najnowsze mimo że bez ości, wciąż zakończone są tylną płetwą i czubek wygląda trochę jak rybia główka z oczkiem.

Spróbuję zrobić przyciemnianą wersję stealth a'la SphinX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wątpliwości co do czarnych projektów. Przecież to zupełnie zmienia naszą koncepcję, prawda? Nie taki chyba ma być ten zegarek.

@Carlito - najpierw chciałeś Oceana, jak przegrał to pilota, a teraz wyskakujesz z czarnym, wręcz stealthowym pomysłem... zauważ, że jednak większość optuje za czymś zupełnie innym. Może ten zegarek po prostu nie będzie dla Ciebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume- genialne te Twoje projekty! Przed ogłoszeniem fazy głosowania na zwycięski projekt dowiemy się w Steinharcie czy możliwe będzie nadrukowanie na tarczy tej mapy i zrobienie wskazówek-ości. Jeśli nie to wizualizacje podda się drobnym modyfikacjom i też powinien wyjść mega projekt.

Dmn- dzięki za fale ;) Wyszło bardzo ciekawie i to pewnie będzie jeden z faworytów.

Jeśli chodzi o zegarki all black to rzeczywiście nie idźmy w tym kierunku. Projekty mroczne jak najbardziej, ale przełamane jakimś bardzo mocnym akcentem. Oczywiście wszystkie wezmą udział w ankiecie i ona pokaże ile osób jest takimi zegarkami zainteresowanych.

Mimo wszystko apeluję o DOBRĄ ZABAWĘ :) I tutaj, przy tworzeniu tej edycji i później jak już zegarki będą na Waszych rękach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zegarek miał być odważny, prawie oczojebny a inspiracją był rosyjski Napoleon ;)

Trudno mi sobie wyobrazić, że taka mroczna wersja all black wpisze się w powyższą koncepcję...

Ja osobiście jestem za "wesołym" projektem, dosyć mam ponurych watch'y :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn, czy mógłbyś wrzucić jeszcze fale na całej tarczy tak jak to zrobił w swojej propozycji Mariusz888 oraz zrobić w kontrastowym kolorze podziałkę sekundową lub w innym odcieniu niebieskiego?

Z góry dzięki,

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Carlito - najpierw chciałeś Oceana, jak przegrał to pilota, a teraz wyskakujesz z czarnym, wręcz stealthowym pomysłem... zauważ, że jednak większość optuje za czymś zupełnie innym. Może ten zegarek po prostu nie będzie dla Ciebie?

Ale o co Ci chodzi? Przecież narazie tylko rozmawiamy i proponujemy, coś w tym złego? Przeczytaj kolego jak brzmi temat tego wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NUREK4.jpg

Poprzednia wersja imo lepsza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak macie jeszcze jakieś sugestie, albo macie jakąś wizje to śmiało piszcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QaT5I.jpg

Takie wskazówki wg mnie totalnie odpadają - po prostu są za małe do tak masywnego zegarka i wyglądają śmiesznie :) te z ościami jak już - dużo lepsze - niemniej powątpiewam czy ktoś nam to wykona... - jednak to będą bardzo cienkie elementy...

Co do DLC/PVD - wspominałem że nie wiem jak będzie z trwałością to raz, dwa że to miał być odważny diver a koncepcja "stealth" idzie dokładnie w odwrotnym kierunku... :) Po za tym w kwestii stylistyki - nie wiem czy tak masywny zegarek w DLC nie będzie wyglądał na jeszcze większy z uwagi na ciemny kolor...

Koledzy - skoro zaczęliśmy już pisać o tym że będzie GMT to APELUJĘ o uwzględnienie tego w projekcie - SphinX to zrobił. Jeśli to pominiecie w sensie bezel będzie zwykły oraz nie będzie 1 wskazówki to sama idea wymiany nie ma większego sensu... ;) w ogóle przecież jeśli ma być GMT to te projekty będą wyglądały inaczej...

Poprzednia wersja imo lepsza :)

Zgadza się :) poprzednio było dużo bardziej przejrzyście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednia wersja imo lepsza :)

Dziękuję Dmn:) Poprzednia faktycznie lepsza :) teraz trochę za dużo tych fal ;)

Jeśli chodzi o podziałkę sekundową to miałem na myśli tło (wewnętrzny kołnierz na którym są indeksy) a nie same indeksy. Kontrastowe dla tarczy jak w projekcie "śledziowym" Kolegi Lume. Jeśli to nie kłopot to pokaż nam proszę wersję z "małą" falą ze zmienionym tłem indeksów sekundowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Propozycje - czarne zegarki również i mnie nie zachwycają. Generalnie chyba, niepewni co do jakości S., nie powinniśmy zmierzać w kierunku koloru (dlc/pvd). Po wtóre to odwrót od korzeni. Tertio - założeniem był zegarek oczowstrząsowy, a last but not least - czarny nurek jakoś mi nie pasuje. Wiem, wiem, że nurek nie służą do nurkowania i bywajączarne, ale dbajmy o pozory. Nie mam dużego doświadczenia w tej materii (zdany egzamin na OWD, kilka nurkowań do 18m), ale w praktyce wolałbym bardziej czytelny sikor.

Generalnie możemy się tylko cieszyć, że prace nabrały ostrego tempa (szacun panowie "projektanci"). Jeśli nie osłabimy zapału i zbytnio nie utkniemy w dyskusjach to może zamkniemy temat projektu do k. marca ;) Wówczas dostawa mogłaby być jeszcze przed wakacjami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do DLC/PVD - wspominałem że nie wiem jak będzie z trwałością to raz, dwa że to miał być odważny diver a koncepcja "stealth" idzie dokładnie w odwrotnym kierunku... ;) Po za tym w kwestii stylistyki - nie wiem czy tak masywny zegarek w DLC nie będzie wyglądał na jeszcze większy z uwagi na ciemny kolor...

czarny wyszczupla :)

i nie zawsze jest nudny:

max-1-b-47-big-black-watch-fortis.jpg

a póki są fajne projekty to czemu ich nie brać pod uwagę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle, że nie o to chodzi żeby zegarek był jak najszybciej. Co nagle, to po diable.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.