Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pozostaje nic innego jak zrobić sobie jeszcze jedne wakacje w sierpniu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cuda nie wierzę. Trzymam kciuki, żeby na gwiazdkę otrzymać zegarek, jak w jeden-dwa tygodni zrobimy wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cuda nie wierzę. Trzymam kciuki, żeby na gwiazdkę otrzymać zegarek, jak w jeden-dwa tygodni zrobimy wybór.

Się zobaczy :)

Co do koronki ... nasz Tritonik będzię miał na 4 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za kolejne dobre wieści Łukaszu :)

W tym miejscu, jako że czas lekko zaczyna nas gonić, chciałem zapytać całkiem luźno naszych grafików ile czasu potrzeba Wam na zrobienie 2-3 projektów dekla na łebka? ;) Oczywiście pracę zaczniemy jak wyłonimy zwycięski model, bo musimy wiedzieć z czym motyw dekla ma korelować. Pytam teoretycznie, bo nie wiem jak zaplanować czasowo prace nad dekielkiem żeby było dobrze.

Oczywiście niezależnie od tego, który z projektów lica zegarka wygra, liczę że wszyscy weźmiecie udział w drugiej części projektowania :) Nadal będzie o co walczyć- certyfikaty, numery, może gratyfikacja rabatowa :)

Ja widzę to tak(wstępnie):

1. Tydzień na przygotowanie wizualek (2-3 na grafika biorącego udział w projekcie), każdy grafik we własnym, podwieszonym wątku. W wątkach również decyzje dot. poprawek, sugestie, itp. Da nam to sporo przejrzystości i nie przysporzy zamieszania z sugestiami użytkowników.

2. Następnie graficy wystawiają swoje projekty do głosowania (minimum 2, ale nie więcej niż 4 na osobę) w jednej, wspólnej ankiecie wybieramy 3 najmocniejsze pozycje.

3. Zaraz później, te projekty trafiają do kolejnej ankiety, mającej na celu wyłonienie jednego, zwycięskiego już, projektu dekla.

Nie przewidywałbym czasu na poprawki po pierwszej turze, lepiej ten czas poświęcić później, dla dopracowania zwycięzcy.

Co Wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankieta w połowie drogi i dlatego drobne uwagi:

1. Faktycznie część osób nie potwierdziła wpisami swoich głosów. Wydaje mi się, że brakuje 5 wpisów (25 głosów w wynikach, 20 we wpisach).

2. W wynikach -wyrównana walka pomiędzy błękitkiem i żółwikiem (po 8), ale we wpisach - 8:6 dla żólwika.

3. Jak dotąd -szkoda bardzo udanych projektów Mariusza, marudziliśmy (mea culpa) o kolorystyce, wystawił dwa projekty i jest rozdzielenie głosów (łącznie 5).

4. Na razie 20 głosów, kilka osób zrezygnuje, gdy ich projekt nie przejdzie. Powiedzmy, że jest ok. 15 potencjalnych nabywców. Trochę mało.

Wniosek: klubowicze do klawiatur i głosujcie/wpisujcie.

Czeka dekiel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu co do dekla, to ja bym zrobił to tak :

Maksymalnie dwie propozycje na łebka, od razu praca nad nimi powiedzmy tydzień, potem głosowanie już na konkretny dekiel i koniec.

Szkoda czasu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również ciągle apeluję o potwierdzanie swoich głosów wpisem, bo niektórzy tego nie zrobili. Mam nadzieję, że to jeszcze zrobią ;)

20 głosów to rzeczywiście niewiele i mam nadzieję, że ta sytuacja znacznie się polepszy do niedzieli :) Liczymy wszyscy na osoby które głosu nie oddały!

No i zostają osoby, które są mocno zaangażowane w projekt i biją się z myślami na co oddać głos :)

Mimo wszystko liczę, że 25 osób uda się zebrać, by projekt wypalił. Patrzę na to również z innej strony - dopiero po wyłonieniu zwycięskich projektów tarczy i dekla ujawnić się może grupa "cichociemnych" którzy nie udzielali się w temacie, a spodoba im się finalny projekt i dopiszą się do listy :) W końcu zapraszamy wszystkich i lista nie będzie zamknięta, aż do dnia zakończenia zapisów :)

Wiele osób w ogóle nie zagląda na podforum zegarków szwajcarskich i niemieckich i pewnie w ogóle nie wie o tej limitacji :/ Dlatego jeśli ktoś ma ochotę to może wrzucić sobie w sygnaturkę podpis z linką naprowadzającą na nasz projekt :)

Łukaszu - ok, ale nie maksymalnie dwa dekle na osobę, tylko konkretnie DWA, żeby nie było podobnej sytuacji jak w przypadku projektów tarcz. Co do reszty jestem za, ale dogrywkę bym zrobił, bo szkoda głosów osób które zagłosują na dekle spoza najsilniejszej trójki :)

Może być? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasi graficy - oprócz Mariusza chyba jeszcze nie głosowali. Do dzieła panowie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasi graficy - oprócz Mariusza chyba jeszcze nie głosowali. Do dzieła panowie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się co zrobić z sytuacją głosów nie potwierdzonych postem.

Mam trzy koncepcje:

1. wyrzucić z ankiety żeby nie robiły zamieszania;

2. liczyć jednak głosy nawet bez postów-bo i tak wiadomo kto je oddał, i właściwie post nic nie zmienia;

3. napisać PW do osób, które oddały głos, a nie dały postu, o konieczności uzupełnienia postem pod rygorem usunięcia głosów z ankiety (jestem za tym rozwiązaniem).

Moim zdaniem trzeba coś postanowić w w/w sprawie-bo głosowania na 3 zegarki są blisko remisu, a ponadto trochę narazie brakuje chętnych żeby limitacja wypaliła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ktos nie potwierdził postem głos nie powinien byc brany pod uwagę, tak ustalalismy na początku i tego sie trzymajmy. Dodatkowo wpis jest bardziej obowiązujący, co ważne w perspektywie późniejszego zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie noszę zegarków, alergia nie pozwala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie noszę zegarków, alergia nie pozwala.

Jak to ? Alergia na ... ?

To pasek jakiś antyalergiczny i będzie ok ?! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alergia na chrom czy nikiel jest dość powszechna, a większość stopów stali zawiera któryś z tych pierwiastków, a niekiedy i oba. Tytan jest chyba antyalergiczny więc zawsze jest jakieś wyjście, i jakby się uprzeć to można kupić zegarek w stali a dekiel pokryć tytanem metodą DLC ;)

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jej ! Nie wiedziałem że to potrafi uczulić !

Trochę do bani sprawa ! Przykre !

Złoto chyba nie uczula ? Jest mało reaktywne w chemii.

A jakie są objawy ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytan też już zaczyna uczulać, Platyna, to jest to! ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alergia na złoto też się zdarza - trzeba pamiętać że nawet złoto najwyższej próby, czyli 960 zawiera domieszkę innych metali (ok. 4%), a dobiera się je zależnie od koloru jaki chce się uzyskać. Białe złoto na przykład zawiera około 25% niklu, różowe z kolei zawiera miedź, a niebieskie żelazo? Uczulenie na metal objawia się zazwyczaj poprzez zaczerwienienie skóry i swędzenie, nic poważnego ale raczej mało przyjemne. Ale alergia na kilka metali jest raczej mało prawdopodobna, więc jeśli ktoś ma problemy przez kontakt ze stalą to z innymi metalami nie powinno być problemu.

Jak i tytan zaczyna powodować problemy to ja zainwestowałbym w jakąś podkładkę ;) Pewnie we własnym zakresie można coś takiego przygotować, np. Ze skóry

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chamskie ... fascynować się zegarkami i nie móc ich nosić ze względu na alergię ;)

Ja bym się pochlastał ... to jak lizanie loda przez szybę !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-32649-0-56457700-1331830027.jpg

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ale to jest pilot . ;)

Ja jednak widzę na deklu motyw zwierzątka morskiego -ale już nie śledzia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodziło mi, żeby kopiować pilota ;) wrzuciłem przykład porządnie zrobionego dekla...

z resztą Zodiac w innych modelach ma też fajne:

zodiacsale05.JPG

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie napisy maja być na deklu? Może ułatwi to (i przyspieszy) projektowanie.

Pomierzyłem i Triton jest na mnie za duży, nie wykluczam zakupu (zwłaszcza z rabatem ;) ) , ale głos zostawiam innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz Lume, jeśli przejdzie finalnie Twój, to żółw pasowałby idealnie na deklu...

pzdr

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie. Ile TRITON ma w uszach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miedzy uszami 24mm.

Lug to lug 55mm.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.