Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie - nie zróbmy kolejnego projektu, o co prosiłem już poprzednio! Zmiany mają być delikatne i skupmy się lepiej na deklu. Tamten temat niech biegnie swoim torem, bo wykiełkuje nam kolejna wersja. Wtedy do realizacji pójdzie projekt, który wygrał ankietę, bez zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
albo wykorzystać wzór wskazówek z Seawolfa, o ile Mariuszu nie masz nic przeciwko ?

Nie mam nic przeciwko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja zapomnialem calkiem o tym ze glosowanie konczy sie dzisiaj i nawet swojego glosu nie zdazylem oddac.

Ale dla sweietego spokoju powiem ze zaglosowalbym za Caeruleus 02 GMT jak rowniez to w pierwszym glosowaniu uczynilem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to powinieneś być zadowolony, bo niebieski wygrał :) Dzięki za głos, choć nieco spóźniony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel zostawiam wam, tu trzeba artysty :) Mariusz na pewno coś wymyśli, rekin byłby fajny, a może jakiś zwierz z naszego morza? Co dacie to będzie, nazwę się wymyśli jak kwestia dekla zostanie zamknięta, a tymczasem niczego nie narzucam

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwa powinna być integralną częścią projektu więc jestem za tym aby została ta, którą nadałeś. Przyzwyczaiłem się już do "Caeruleusa" i niech ta nazwa pozostanie na tarczy. W innym przypadku trzeba będzie robić kolejne głosowanie co oddali nas od finału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dogrywce nie głosowałem bo żaden z finalistów mnie nie przekonał, jak Seawolf. Jestem pewien, że gdyby Mariusz zaprezentował Seawolfa w bardziej ostrej wersji kolorystycznej, zyskałby łatwo brakujące głosy. Co do zwyciężcy dogrywki, Gunter oczewiście nie odmówi wykonania takich indeksów, ale z doświadczenia z hiszpańską limitką ODISEA, jakość naniesienia luminowy na takich kształtach poniżej krytyki, bo to są oganiczenia technologiczne. Żeby się nie rozczarować za siedem-osiem miesięcy, po otrzymaniu zegarków, sugerowałbym ucięcie ostrych zakończeń indeksów i przeforsowanie metalowych indeksów nakładanych z wypełnieniem luminową. Wskazówka godzinowa woła o większą ilość luminowy. Tak samo jak indeks godz. szóstej pod datą.

Im więcej patrzę na projekty klubowe, tym bardziej mi się podoba wyjściowy STEINHART "TRITON 30ATM"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to niech zostanie Caeruleus, co do motywu dekla to może kilka propozycji

deep-sea-creature.jpg

deepsea1.jpg

Rybka z przezroczystą głową

deep-sea-fish-macropinna-microstoma.png

482px-Destruction_of_Leviathan.png

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszek, nie przejmuj się - po wypowiedzi Lume chyba dodatkowo cieszę się, że wygrał Vcore... :)

Sirluke +1 - kolorki i wskazówki... :)

Indeksy z "metalowymi podkładkami" jak Eugene mówi - gitarrra...;-)

No i coś z indeksem na "6" trza zaradzic bo jakoś pusto tam czy nie?

A mi sie zaczal podobac Triton 100ATM wiec jak sie pokłócicie całkowicie nie bezie źle do końca... :)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel zostawiam wam, tu trzeba artysty :) Mariusz na pewno coś wymyśli, rekin byłby fajny, a może jakiś zwierz z naszego morza? Co dacie to będzie, nazwę się wymyśli jak kwestia dekla zostanie zamknięta, a tymczasem niczego nie narzucam

Meduza, rekin (choć to nie z Bałtyku) lub jakaś rybka - tylko proszę nie Caeruleus... Już widzę jak chwalicie się tym zegarkiem - "Co to za zegar?" - "Klubowy Caarealaueaueaus..."

Nazwa powinna być integralną częścią projektu więc jestem za tym aby została ta, którą nadałeś. Przyzwyczaiłem się już do "Caeruleusa" i niech ta nazwa pozostanie na tarczy. W innym przypadku trzeba będzie robić kolejne głosowanie co oddali nas od finału.

Przepraszam lechu ale czy Ty jesteś organizatorem czy po prostu decydujesz za ogół? Nie zrozum mnie źle, doceniam Twoją pracę włożoną w ten projekt ale na Boga proszę, zachowajmy jakąś demokrację! Już raz sam zadecydowałeś o powtórnym głosowaniu i do tego nie będę wracał. Teraz znów próbujesz coś odgórnie narzucić... Jeżeli w taki sposób zamierzasz dalej ten wózek ciągnąć to rzeczywiście zastanów się nad tym na poważnie.

A poza tym rzecz którą właśnie zauważyłem, a która jest bardzo ważna i być może wypacza wynik głosowania.

Mianowicie, jednym z ostatnich głosujących był użytkownik o nazwie "rojowski", który zarejestrował się ledwie 25 marca 2011, nie udzielał się na żadnym etapie projektowania (siłą rzeczy nie mógł), ma ledwie 3 posty i tuż przed końcem głosowania wali tekst: "Projekt Caeruleus 02 GMT - zwycięzca jest jeden". I ten projekt wygrywa różnicą jednego głosu. Dla mnie to granda i zastanawiam się dlaczego nie pomyśleliśmy o odpowiedniej liczbie postów kwalifikujących do oddania głosu? Naprawdę nie chcę robić awantury, bo Caeruleus również bardzo mi się podoba ale chciałbym żeby wszystko odbywało się fair, a niestety wygląda to w tej chwili inaczej.

Powiem tyle, będe miał na oku kolegę "rojowski". Bardzo jestem ciekaw jak będzie się udzielał na dalszym etapie projektu i napewno sprawdzę czy zegarek kupił. Pozdrawiam. Dobrej nocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@stfraw: Przedtem było, że zbyt demokratycznie, teraz znowu niedemokratycznie...

Kiedyś już pisałem, że wybór nazwy powinien być przywilejem projektanta. Vcore niejako z tego przywileju zrezygnował, ale mimo wszystko na tarczy z jakiś pobudek zamieścił taką, a nie inną nazwę, która ma bezpośredni związek z projektem ("caeruleus", czyt. "ceruleus", to bodajże "niebieski" z łaciny).

Mi jest ona szczerze obojętna więc jeśli koniecznie chcecie również nad nią się zastanawiać to wrzucajcie swoje propozycje nazw, postaram się je zebrać do jednej ankiety i poddać pod głosowanie, to najmniejszy problem i pamiętaj, że co jak co ale ja nie mam parcia na prowadzenie tego projektu twardą ręką tyrana. Zrobienie ankiety to żaden problem, ale wiesz sam jak stoimy z czasem :)

Poza tym kiedy w końcu pojawią się różne wersje kolorystyczne projektu Vcore'a nazwa "niebieski" nie będzie miała sensu.

Co do usera rojowski to nic nie mogę poradzić na takie głosy. W jaki sposób miałoby się odbyć ustalenie minimalnej ilości postów? Znowu przez ankietę? Czy może ja miałbym to zrobić, a później zebrać za to, że wprowadzam niepotrzebne obostrzenia i nowi, ale napaleni użytkownicy nie mogą się wypowiedzieć. Nie popadajmy w obłęd, bo musielibyśmy stworzyć regulamin tej zabawy na kilkadziesiąt stron. Ze swojej strony zapewniam, że robię wszystko żeby zabawa była fair, ale zachowuję przy tym trochę zimnej krwi i zdrowego rozsądku.

Dziś w wolnej chwili postaram się opracować plan działania (szczegółowy) na tym ostatnim etapie projektu. W planie chcę zawrzeć wszystkie kroki, łącznie z datami (wstępnymi), rodzajami ankiet i tematów, które przybliżą nas do realizacji. Będzie trochę czasu na przedyskutowanie tego planu, a w niedzielę plan wchodzi w życie i jedziemy wg niego. Pewnie nie zadowoli wszystkich, ale nic na to nie poradzę. Innego sposobu na doprowadzenie tego do końca nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie (chyba żadna Pani nie brała udziału w dyskusji)!

Wysiadam z tego projektu. Konsekwentnie opowiadałem się, że interesuje mnie tylko zakup zegarka zaprojektowanego przez Lume, a i chętnie przygarnąłbym Seawolfa. Oba nie były z gatunku oczowstrząsowych, ale podobały mi się bardzo. O błęktiku się nie wypowiadałem. Po prostu mi nie pasi.

Cóż żółwik wygrał w pierwszym głosowaniu, miał potencjał na świetny dekiel, ale szanuję głos większości.

Ciekawe tylko, czy przy takim rozkładzie głosów projekt zostanie zrealizowany.Zanim projektanci się namęczą nad deklem, to już chyba można zebrać poważne i wiążące deklaracje. Jeśli nie znajdzie się grupa na błękitka, to może zebrałaby się grupa na żółwika. W związku z okresem realizacji zamówienia warto to już teraz rozstrzygnąć, by niepotrzebnie się na napracować.

Wszystkim projektantom raz jeszcze dziękuję za poświęcony czas i kreatywność.

Dziękuję także Leszkowi i Łukaszowi, za czas poświęcony na organizację.

Leszek, uprzedzałem, że będą kwasy po dogrywce. Ale nie martw się, to naturalne. Nie ma szansy, by zrobić to w sposób wolny od kontrowersji.

Sam mam wątpliwości analogiczne do Stfraw-a, bardzo nie podobał mi się styl ataku na projekt Lume, jak zaprezentował Kenobi (wiem, wiem, przeprosił, ale efekt niesprawiedliwej i bezpośredniej deprecjacji projektu żółwika osiągnął, a ogólnikowy zarzut plagiatu był niesmaczny) Czy miało to wpływ na wynik?. Nie ma co się nad tym zastanawiać, jest jak jest.

Ciekawie było uczestniczyć w tym projekcie i bardzo sobie cenię to doświadczenie, ale wobec braku woli zakupu nie mogę dalej się w sprawie projektu wypowiadać, bo byłoby to nieuczciwe.

Czas wrócić do pierwotnego planu i na lato kupić sobie pomarańczowego potworka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@LAIK: Szkoda, że pasujesz :/ Może po finalnej wizualizacji jeszcze zmienisz zdanie, bo planujemy "podkręcenie" Caereuleusa (trochę intensywniejszy kolor + czytelniejsze wskazówki).

Co do poważnych deklaracji obawiam się, że na nie za wcześnie. Musi być projekt, trzeba chętnym pokazać coś konkretnego. Wtedy poznamy realną liczbę chętnych. Teraz szacuję, że projekt zakupi 20, może trochę więcej użytkowników więc nie jest źle.

Dzięki za współpracę i wciąż liczę, że zainteresujesz się finalnym projektem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli do zwycięskiego projektu zostanie dodany żywy letni kolor to i ja wrócę do gry :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem krótko i zwięźle:

DALEJ OBRZUCAMY SIĘ GNOJEM, CZY REALIZUJEMY PROJEKT ?

Bawmy się dalej, pewnie jeszcze kwasy będą, ale olejmy to i róbmy swoje. Pamiętajmy co przyświecało temu pomysłowi, zrobienie zegarka dla STEINHARTOWA w oparciu o Napoleona

Pomysła na limitację był mój, ogarnia to w zasadzie Leszek, któremu bardzo dziękuję, przymusu uczestniczenia w projekcie nie ma, obrażać na siebie też się nie ma o co.

Szukanie swego rodzaju intryg - poza krytyką :)

Lechu kręć dalej tą karuzelę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał no to gnaj do wątku projektanta i wrzucaj pomysły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plan działania jest taki:

1. Od 01.03.2011 do 10.03.2011 pracujemy równocześnie nad projektem dekla i podkręceniem projektu tarczy Vcore'a.

Dekiel:

W projektowaniu dekla wziąć udział może każdy chętny grafik, motywem przewodnim ma być zwierz wodny (ale jeśli ktoś na coś genialnego trafi to również projekt wejdzie do ankiety).

"Podkręcenie tarczy":

Jak zaznaczałem w ankiecie dot. tarczy głosujemy na ogólny projekt, wersję kolorystyczną i szczegóły(w tym kolor) zostawiamy do przedyskutowania.

a) w grę wchodzi przeprojektowanie wskazówek, ich koloru i kształtu,

b ) nasycenia koloru niebieskiego lub dodania go na innych elementach tarczy lub bezela

c) zaproponowanie innej wersji kolorystycznej tarczy (ale ma to być integralny projekt, bez zmiany kształtu elementów)

d) NIE RUSZAMY KSZTAŁTU ELEMENTÓW TARCZY, INDEKSÓW, ZNACZNIKÓW NA BEZELU - OGÓLNY DESIGN MA POZOSTAĆ NIENARUSZONY.

Propozycje zmian wrzucamy do wątku projektowego Vcore'a.

2. Po zamknięciu projektów wszystkie trafiają do ankiet (10.04.2011). Jedna ankieta dla wyboru "podkręconej tarczy", druga dla wyboru dekla.

Dekle do ankiety wybierają ich twórcy, mają to być wersje ostateczne, w których nie będziemy już nic modyfikować(w tym wielkości napisów, ich treści, itp.). Czas i miejsce na to jest w wątku deklowym.

Ilość projektów w ankiecie zależy od zainteresowania i nadesłanych mi na PM projektów.

Tarcze do ankiety wybiera Vcore (również jeśli nie są w pełni jego autorstwa) i nadsyła mi je na PM. Nie więcej jednak niż 3.

Wyniki ankiet są wiążące i nie podlegają dyskusji. Dogrywki na tym etapie nie będzie, chyba głosy rozłożą się idealnie równo.

Ankieta nie odbędzie się jeśli żaden projekt nie trafi na moją skrzynkę PM. Wtedy do realizacji pójdzie projekt wyjściowy.

Ankiety potrwają równo tydzień, czyli do 16.04.2011.

3. 17.04.2011, już po wyborze finalnego projektu zastanowimy się nad nazwą jeśli Vcore nie będzie chciał nadać jej sam (a takie prawo przysługuje mu jako projektantowi).

Nazwa "Caeruleus" (niebieski) może nie mieć sensu jeśli wygra projekt bardziej wakacyjny, np. z dodatkiem pomarańczy. Podacie swoje propozycje w osobnym wątku, zrobię szybką ankietę, bez dogrywek i wyłonimy nazwę dla zwycięzcy.

4. Zaraz po wyłonieniu projektu ostatecznego, Łukasz wyśle materiały do Steinharta i zapyta o wycenę, czas realizacji, sposoby i terminy płatności, formy wysyłki, itd.

5. Kiedy otrzymamy te informacje, założę "wątek deklaracyjny" i będę prosił o jasne deklaracje i zapisy na zegarek osób, które są zdecydowane na zakup.

Zapoznajcie się, na chłodno.

Macie jakieś sugestie? Walcie śmiało, do niedzieli będę modyfikował plan, później wchodzi w życie i nie odchodzimy od niego ani na krok.

PS. Zapomniałem jeszcze o kwestii numeracji w limitacji. Ankieta również się pojawi. Osobiście jestem za numeracją modeli, ale powinny one być losowane, aby uniknąć przepychanek i dodatkowej roboty. Vcore i projektant dekla będą mieli prawo rezerwacji numerów (może pierwszy i ostatni?), mam nadzieję że się nie pobiją :) Chciałbym żeby były bite na boku zegarka. Taka moja sugestia, ale ankieta będzie również, a w niej opcje:

1. Ogólna liczba zegarków w limitacji

2. Ogólna liczba zegarków w limitacji + numer indywidualny wybrany losowaniem

3. Ogólna liczba zegarków w limitacji + numer indywidualny w drodze zapisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał no to gnaj do wątku projektanta i wrzucaj pomysły ;)

Po pracy :)

ps z tymi ankietami to nawet mnie przebijacie :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A podobno straszny ze mnie autokrata :)

Przenieśmy się już może z dyskusjami nt. dekla do wątku deklowego, bo robi się zamieszanie i trudno wyłapać wszystkie Wasze propozycje, a są bardzo ciekawe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich- mój ulubieniec kapitan nie przeszedł....zdarza się. nie udzielałem się przy zmianach projektów z jednego powodu. mianowicie nie chciałem "mieszać" w projekcie, którego ostaecznie bym nie zakupił ( mieszanie dla mieszania mnie nie bawi).

następna kwestia ( do malkontentów)- trzeba było samemu wziąć się do roboty/ ankiet/ ustalania zasad itp. a nie teraz krytykować

user rojowski- sprawdzić IP i obserwować.....( mi też to trochę dziwnie wygląda)

i ostatnie: WIELKIE DZIĘKI DLA WSZYSTKICH GRAFIKÓW, KTÓRZY BRALI UDZIAŁ W TYM PROJEKCIE!!!NAPRAWDĘ JESTEŚCIE SUPER!!!

Organizatorom również się należy słowo dziękuję.

Naprawdę miło było w tym projekkcie uczestniczyć.

p.s. Może jeszcze się skuszę na któregoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - Leszka znam osobiście nie od dziś i jakiekolwiek posadzanie go o prywatę/matactwa/zamordyzm są w 100% niezgodne z rzeczywistością... ;) Stara się ogarnąć trudny temat gdzie , jak to w Polsce bywa, jest więcej pomysłów niż chetnych... :) Wiec proszę Was - bawmy się tym projektem i zróbmy fajny "zajebongo-wakacyjny" diver dla Steihartowa a nie krytykujmy bez sensu... :):)

Carlito, toż to może być dla Ciebie świetny zegar! Rozmiarowo i koncepcyjnie... :)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za długo pisałem i w świetle poprzedzających mni postów mój stał się bez sensu ;)

Merytorykę wprowadzę do właściwych wątków dyskusyjnych

Łoś.

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za kilka dobrych słów i wsparcie - cieszę się, że dalej jesteśmy na pokładzie i kręcimy ten wózek :)

@Pawle- zaglądaj czasami do wątku, może finalny projekt Ci podejdzie ;) Dzięki za zaangażowanie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tyle, będe miał na oku kolegę "rojowski". Bardzo jestem ciekaw jak będzie się udzielał na dalszym etapie projektu i napewno sprawdzę czy zegarek kupił. Pozdrawiam. Dobrej nocy.

Kolegę Rojewskiego zweryfikuje zakup. Jak nie kupi to ma przerąbane na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito, toż to może być dla Ciebie świetny zegar! Rozmiarowo i koncepcyjnie... :)

Nie mówie nie ;)

Aczkolwiek mój faworyt już dawno odpadł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.