Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Do ankiety trafi na pewno Aquarius, Blue Shark w wersji angry + to co nadeśle mi vcore spośród swoich projektów, może coś dorobi, nie mam pojęcia. Ostatnie chwile poświęca również na dopracowanie wariantów tarczy (wg sugestii), żeby można było zrobić choć krótką ankietkę. Jeśli nie uda się zdążyć do rana wówczas sam wybiorę 3 projekty dekla do ankiety, a tarcza zostanie bez zmian ;)

Do rana zatem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ankiet zapraszam, to już finały, a w przyszłym tygodniu dowiemy się co i jak od strony Steinharta ;)

Po poznaniu ceny zegarka, zbiorę wszystkie informacje w jeden wątek razem z wizualizacją ostatecznego projektu i ruszą zapisy. Kiedy poznamy liczbę chętnych ruszą zapisy na konkretny numer w limitacji, bo wczesniej jej znać nie będziemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii promowania idei - jest już trochę późnawo, bo zamyka się powoli ostateczny projekt, więc ewentualni "nowi" będą mieli mniejszy wpływ na kształt ostateczny - ale proponuję:

- wątek na forum głównym z linką i krótkim opisem (może by go Admin podwiesił na chwilę?)

- wykorzystać shoutboxa! regularnie reklamując wątek

@Robi One: W kwestii ażurowanych wskazówek - no moment, przeca oryginalny Triton też ma ażurowane, Triton 100ATM, dla którego myślisz porzucić projekt - też... Gdzie ten "błąd w sztuce"?

@Lechu - chwała ci.

Inicjatywę i chęć robienia czegoś naprawdę trzeba pochwalić. To jest trudne, angażować się "ehrenamtlich" i dostawać za to po łbie.

Szacun Łosia.

Nie chcę tu wychodzić przed szereg, ale skoro wszyscy zgodziliśmy się, że będzie jakaś forma uhonorowania projektantów, to zdecydowanie opowiadam się za jakąś formą uhonorowania organizatora/ów. Samo się to wszystko nie zrobiło, więc uważam, że powinniśmy.

Co Państwo na to?

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem organizatorzy mogą być dołączeni do grupy osób (projektanci zwycięskich projektów) uprzywilejowanych przy wyborze numeru w limitacji...

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za dobre słowo :D

Kwestia promocji - o boxie nie pomyślałem, a to dobry plan. Codziennie będę starał się informować o naszym zegarku i kierować ludzi do wątku z ostatecznym projektem. Nie będą mieli wpływu na kształt, ale przecież wyjdzie świetna rzecz więc kupić nikt nie zabroni :)

Co do promocji na forum głównym - jest to ostateczność i wydaje mi się, że byłoby nietaktem odciąganie chętnych na "forumiaka" naszym Steinhartem. Ew. jeśli forumowiec nie wypali, muszę się zorientować do kiedy jego temat jest aktualny, wtedy zapytam organizatorów czy nasz podforumowiec nie mógłby wskoczyć w jego miejsce. Oczywiście nie nosiłby cech Klubu jak to ustaliliśmy na początku. Po prostu więcej osób dowiedziałoby się że można go u nas nabyć. Takie rozwiązanie wyłącznie w przypadku nieudanego projektu zegarka forumowego.

Kolejnym pomysłem jest wrzucenie w swoją sygnaturkę linku do naszych tematów. Szczególnie głównego, a z biegiem czasu do tematu z zapisami i ostateczną wizualką. To może zrobić każdy :)

W sprawie gratyfikacji organizatorów oczywiście stanowiska zająć nie mogę, a jedynie podkreślę że robię to na zasadzie non-profit i po prostu przyjemnie mi będzie jeśli wszystko wypali i będziemy mogli pochwalić się zegaryną w wątku nadgarstkowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę tu wychodzić przed szereg, ale skoro wszyscy zgodziliśmy się, że będzie jakaś forma uhonorowania projektantów, to zdecydowanie opowiadam się za jakąś formą uhonorowania organizatora/ów. Samo się to wszystko nie zrobiło, więc uważam, że powinniśmy.

Co Państwo na to?

Zgadzam się w całej rozciągłości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jeżeli namieszam to wybaczcie. To nie moja zła wola :)

Pomysł na dekiel z Aquariusem jest ok ale nie wszystkim on leży.

Wiem, że już późno ale może dałoby radę zrobić jeszcze jeden projekt i wrzucenie do obecnego głosowania.

Ci co nie głosowali może się przekonają do nowego pomysłu a ci co zagłosowali zawsze mogą jeszcze zmienić głos.

A teraz do sedna :D

Tak jak powiedziałem Aquarius to fajny motyw przewodni ale zamiast nagiego faceta może dajmy niebo z gwiazdozbiorem AQUARIUS.

Mam wrażenie, że ten motyw mógłby świetnie wypaść na deklu.

PS

Wybaczcie za zamieszanie ale to moja natura szukająca kompromisu się odezwała :)

Tak czy inaczej nadal jestem w projekcie i wyrażam chęć zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Robi One: W kwestii ażurowanych wskazówek - no moment, przeca oryginalny Triton też ma ażurowane, Triton 100ATM, dla którego myślisz porzucić projekt - też... Gdzie ten "błąd w sztuce"?

Triton też ma ażurowane, zgoda. Jest to pewien kompromis (znowu!) pomiędzy stylizacją a funkcjonalnością. Różnica jest wyłącznie ilościowa i polega na liczbie zdarzeń w ciągu godziny. W Tritonie sytuacja, kiedy wskazówka minutowa pokrywa się z indeksem i występuje problem z odczytaniem wskazań zdarza się trzy razy na godzinę (bo nie ma więcej ideksów). W naszym wypadku jest to 12 na godzinę. Kurka! Przerabiałem to i wiem jak coś takiego potrafi wkurzyć! Czy tak zależy Wam na tej dziurze we wskazówce, że nie przestaniecie szukać obejścia? Nie szukajcie argumentu, który zapędzi mnie w kozi róg, tylko rozwiązania problemu. Moja satysfakcja jest i tak gwarantowana :) Jeżeli uda mi się wywalczyć swoje, to sprawa oczywista. Jeżeli mi się nie uda, to jestem pewien, że każdorazowo próbując odczytać godzinę po ciemku będziecie myśleć: "cholera, robi miał rację". Mam tylko nadzieję, że nie będę tego czuł jak swędzenie w tyłku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie można dać (wyraźnie) innego koloru lumy na wskazówkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie można dać (wyraźnie) innego koloru lumy na wskazówkach?

Może i można, ale różnice będą b. subtelne. Nie testowałem tego i nie wiem, co by było, gdyby indeksy miały np C3, a wskazówki BGW9. Prawdopodobnie wiele by to nie dało. Dlaczego wolisz eksperymentować i komplikować całą sprawę zamiast przestać bronić tej dziury we wskazówce? Co się takiego dzieje, że na pozór prosta i oczywista sprawa natrafia na taki opór? W pierwotnym projekcie wskazówka minutowa była piękna i z klasą. Obecnie jest banalna, pospolita i z dziurą, której wszyscy bronią, jak Jasnej Dziury Góry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat, nie bronię. Podaję alternatwy. Ze świecenia zegarka korzystam po prostu bardzo rzadko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat, nie bronię. Podaję alternatwy. Ze świecenia zegarka korzystam po prostu bardzo rzadko.

Nigdy nie wiesz, kiedy akurat to świecenie będzie bardzo potrzebne. A jak nawet nie będzie, to czy nie cieszy oka np coś takiego:

Zauważ, że masz tu dokładnie taką sytuację, o jakiej pisałem (C3 indeksy i BGW9 wskazówki. Chyba...Nieważne, są różne). Indeksy są jednak znacznie węższe, niż w naszej wygranej (niestety) wersji. Myślę sobie, że wywalczenie nawet lekkiego dośrodkowego wydłużenia lumy będzie moim wielkim sukcesem :)

Mam nadzieję, że teraz docenisz wagę problemu. Przecież gdyby nie luma, to ten człowiek po wejściu do ciemnego pomieszczenia nagle przestałby widzieć która jest godzina! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym podziękować wszystkim którzy brali czynny udział w projektowaniu tarczy i dekla. Myślę że w tak krótkim czasie pokazaliśmy jaki potencjał dżemie w użytkownikach tego forum, nie tylko grafikom ale i kolegom którzy swoimi podpowiedziami i sugestiami przyczynili się do pokazania finalnych wizualizacji. Dzięki za fajną zabawę, rywalizację, walkę o gusta kolegów. Wielkie uznania dla organizatorów za podtrzymanie i realizację tej spontanicznej idei, jaką jest nurek "steinhartowo".

Pozdrawiam Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To my Tobie dziękujemy, że poświęciłeś tyle cennego czasu i przygotowałeś projekty pod nasze sugestie :) To mimo wszystko nie jest jeszcze czas na pożegnania, bo przed nami dopięcie projektu do końca i realizacja tych wakacyjnych łoczy :) I pewnie czeka Cię jeszcze miła niespodzianka, bo Twój dekiel najpewniej zostanie zwycięzcą, a jak wiesz projektanci zostaną uhonorowani :)

Jutro wieczorem, zaraz po ogłoszeniu wyników, poproszę Łukasza, żeby wysłał ostateczny projekt do Guntera- w końcu musimy poznać ostateczną cenę zegarka w przypadku uzbierania 25 chętnych. Jeśli cena przekroczy 500EUR, a to górna granica o której mówiliśmy, trzeba będzie z czegoś zrezygnować albo prowadzić jakieś małe negocjacje. Nie chciałbym żeby ktokolwiek poczuł się oszukany i uznaję, że 500EUR jest granicą nieprzekraczalną i w tej kwocie zmieścić się musimy. Ale im mniej tym lepiej, dlatego dążymy do uzyskania ceny 450EUR. Miejmy nadzieję, że do końca tygodnia poznamy cenę i ruszymy z listą i promocją naszej inicjatywy, żeby projekt zrealizować. Oczywiście dowiemy się u Steinharta jak wygląda sprawa przedpłaty, zapłaty, termin, czas realizacji, itp.

Stałoby się bardzo źle gdybyśmy go nie zrealizowali, bo projekty są na bardzo wysokim poziomie, zaangażowanie wielu osób jest nieocenione, a efekt ostateczny zadowolić powinien każdego kto szuka nietuzinkowego zegarka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro wieczorem, zaraz po ogłoszeniu wyników, poproszę Łukasza, żeby wysłał ostateczny projekt do Guntera- w końcu musimy poznać ostateczną cenę zegarka w przypadku uzbierania 25 chętnych.

Jeszcze chyba pozostanie kwestia szczegółów, np. umieszczenie nazwy Aquarius na tarczy, prawda? To chyba powinno być zmienione przed wysłaniem projektu do Guntera. No i jak będzie z lumą, robimy 2 kolory?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie oczywiście, poproszę o to vcore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny projekt, postaram się przebrnąć przez te wszystkie wątki. Być może się zdecyduje :) Nie mam jeszcze divera, a tutaj widzę jest szansa na coś podobnego do Proteusa z WUS! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra decyzja :) Zapraszam Cię na początek do pierwszego postu tematu ogólnego i do przyjrzenia się ankietom finalnym - tam jest właściwie caly obraz tego co do tej pory zrobiliśmy :) Wątek zapisowy jak już informowałem będzie dobrze widoczny więc spokojnie, każdy zdąży się zapisać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy "gotowy" projekt-

Tarcza Caeruleus 1 czyli wyjściowa i dekielek Aquarius. Teraz pozostaje poczekać, aż vcore dobierze kolory PANTONE tarczy, zmieni na niej nazwę na Aquarius i przekazuję sprawę dalej Łukaszowi, żeby wysłał to pod wycenę i uwagi do Guntera. Pozostaje nam czekać :)

post-25253-0-04601200-1331834633.jpg

post-25253-0-77645200-1331834634.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś przeoczyłem to przepraszam ale mam 2 pytania. Po pierwsze czy będziemy robić 2 kolory lumy (ja jestem za!), a drugie pytanie to z czego będą obramówki wskazówek. No i skoro wygrał Aquarius to przed wysłaniem tego do Guntera wypadałoby wyrzucić tą numerację na deklu, bo przecież w głosowaniu przeszła limitacja na boku koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak właśnie, numeracja przechodzi na bok koperty.

Może w miejsce numerów na deklu umieścimy rok wykonania tego dzieła - 2011 ?

Tylko proszę - to pomysł tylko, ankiet już nie róbmy... Jeśli nie, to nie.

pozdrawiam

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

być może ta kwestia mi gdzieś uciekła, ale jak wygląda sprawa koronki?

tak na moje dużo ciekawiej wygląda wersja z modów...

Mniejsza z perfekcją, wystarczy być bardzo dobrym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś przeoczyłem to przepraszam ale mam 2 pytania. Po pierwsze czy będziemy robić 2 kolory lumy (ja jestem za!), a drugie pytanie to z czego będą obramówki wskazówek. No i skoro wygrał Aquarius to przed wysłaniem tego do Guntera wypadałoby wyrzucić tą numerację na deklu, bo przecież w głosowaniu przeszła limitacja na boku koperty.

Z grafikami sprawa tych lekkich korekt już dogadana, czekam na podesłanie finalnych wizualizacji, które trafią do Guntera. Mam nadzieję, że chłopaki do wieczora się wyrobią.

Luma wg projektu jest w jednym kolorze i taką zostawmy póki co. Ankiety nie będzie :)

@split- kwestie rocznika na deklu pozostawiłem DMN. Oczywiście ma wolną rękę i może zechce zapełnić to puste miejsce po numerze :D

@zaq- koronka pozostanie taka sama jak w projekcie, nie mogę już w niego ingerować, bo mogłoby się okazać, że kolejnej osobie bardziej podobają się inne wskazówki, itd. Przynajmniej dzięki tej prostszej koronce nieco zmniejszymy koszty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś przeoczyłem to przepraszam ale mam 2 pytania. Po pierwsze czy będziemy robić 2 kolory lumy (ja jestem za!), a drugie pytanie to z czego będą obramówki wskazówek.

Też jestem za, obramówki wskazówek srebrne wg mnie by fajnie pasowały do srebrnych otoczek lumy... :) Plisssss... :D No i jakby minutowa była ciutke szersza... :) Serio :)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.