Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Tarcza BOMBA. Pomysł z dwoma rodzajami lumy tez świetny. Moim zdaniem wskazówka godzinowa powinna być też z zielona lumą bo to znacznie ułatwi odczyt godziny po ciemku, a teraz ja widzę praktycznie tylko wskazówkę minutową i niebieskie indeksy (godzina zlewa mi się z indeksem).

Osobiście na bezelu 30 i 45 tez bym zrobił na zielono.

Reasumując-jest super, a po drobnych poprawkach będzie REWELKA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No git... obramówka wskazówek bedzie srebrna jak i obramówka indeksów w końcu?

+1 dla gludka za pokolowowanie na zielono...!!

Jakby tak jeszcze zamienić kolorami wskazówki GMT i sekundową... :):):)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie , widzę że projekt obejmuje już też pasek :)

...Moim zdaniem wskazówka godzinowa powinna być też z zielona lumą bo to znacznie ułatwi odczyt godziny po ciemku, a teraz ja widzę praktycznie tylko wskazówkę minutową

zgadzam się, możemy zmienić lumę na godzinowej wskazówce na zieloną?

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie zamieniać. Niebieska sekundowa wskazówka współgra z niebieską obwódką, na której są zaznaczone właśnie sekundy, więc jest dobrze.

Całość super. Grafika utwierdza mnie w przekonaniu, że pasek z niebieskim przeszyciem to jest to!

Wskazówka godzinowa rzeczywiście mogłaby mieć zieloną lumę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwony sekundnik by hipnotyzował a tak niepotrzebnie imho na pierwszy plan wyłazi wskazanie gmt, które rzadko się uzywa- no ale byla ankieta więc sie zamykam juz :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do lumy to nasz zamysł był podyktowany praktyką. Nurek potrzebuje wskaźnika 15 min do nurkowania, dlatego tylko te element, które podczas nurkowania są wykorzystywane mają kolor zielony.

Jeśli załóżmy nurek zanurza się o 15:20 to ustawia kropkę główną na równi ze wskazówką minutową i zielonymi kolorami ma wyznaczony okres nurkowania :)

Pasek faktycznie został w projekcie ujęty z niebieską nicią, już wiem, że Gunter nam taki wykona. Teraz prośba do Lecha by zrobił ankietę co do pasków (zestaw ankietowy zaproponowałem wcześniej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz-na bezelu kolory mogą być tak jak jest ale wskazówka godzinowa zdecydowanie powinna być zielona. Teraz to wygląda dziko i ciężko jest odczytać godzinę bez poszukania wskazówki wśród indeksów. Myslę, że zdecydowanie częściej będziemy odczytywali godzinę po ciemku niz nurkowali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gludek, ponownie +1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł z dwoma rodzajami lumy tez świetny. Moim zdaniem wskazówka godzinowa powinna być też z zielona lumą bo to znacznie ułatwi odczyt godziny po ciemku, a teraz ja widzę praktycznie tylko wskazówkę minutową i niebieskie indeksy (godzina zlewa mi się z indeksem).

Reasumując-jest super, a po drobnych poprawkach będzie REWELKA :)

+1

+1

a kolor GMT bardzo mdły, ale generalnie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kolor GMT bardzo mdły, ale generalnie ok

No taki kolor wygrał w ankiecie...trzeba sie z tym pogodzić chociaż szkoda. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ankiety były, ale teraz mamy grafiki i wszystko możemy lepiej ocenić i być może poprawić na lepsze?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć nie kojarzę ankiet odnośnie kolorów?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ankiety były, ale teraz mamy grafiki i wszystko możemy lepiej ocenić i być może poprawić na lepsze?!

Obawiam się, że nie będzie na to zgody i podniesie się niepotrzebne larum. Ale gdyby jednak była możliwość to ja jestem ZA. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, że wsadzam kij w mrowisko, ale czasami warto coś przemyśleć i przedyskutować ponownie!

moim skromnym zdaniem kolory na grafice nie prezentują się okazale! Na ?naszej? grafice kolor niebieski był ładniejszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan z ośmiornicą również gotowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kolorów to zostały one ścićle określone przez Vcora, zgodnie z tabelą pantone o ile dobrze pamiętam.

Aha taka uwaga, nie wszyscy mamy identycznie skalibrowane ekrany i u jednego dany odcień wygląda tak a u innego inaczej. Ja w pracy, pomimo maksymalnego rozjaśnienia, mam ekran zdecydowanie ciemniej wyświetlający niż w domu :)

Kolory już zostawmy. U mnie są żywe :)

Co do lumy na godzinowej kwestia szybkiej decyzji, nie ma problemu z godzinową, ale resztę bym już zostawił tak jak jest.

Jak pisał Damian wersja wektorowa dekla gotowa i trafiła już do Guntera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to raczej kwestia kalibracji monitorów-bo na tym samym monitorze patrzę na projekt pierowtny i ten od Guntera-różnice są duże, więc coś jest nie teges. Chyba bez ankiety się nie obędzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kolorów to podaje poniżej te, których miał użyć Gunter

Blue - Pantone 2728c / Orange - Pantone 021

Można je spokojnie wygooglować :) Są żywe

Zapytam Guntera, czy grafik użył dokładnie tych kolorów.

Ankiety nie ma co robić, bo zaraz bedziemy mieli kolejne i kolejne.

Projekt jest już klepnięty, ewentualnie ta luma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie jestem za pokolorowaniem na zielono wskazówki godzinowej - tak jest nieczytelnie niestety... :)

Jakby ktoś pytał to 30 i 45 takze zrobiłbym zielone... :)

O kolorkach pozostałych sie nie wypowiem bo owszem, blado toto wygląda ale mam lipny monitor w pracy... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

fakt godzinowa na zielono.

Tak patrze i sie zastnawiam. Kolory punktow na bezelu pomiedzy 0 a 15 moglyby byc w jednolitym zielonym kolorze, bo sie nam niepotrzebnie robi choinka!

T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

fakt godzinowa na zielono.

Tak patrze i sie zastnawiam. Kolory punktow na bezelu pomiedzy 0 a 15 moglyby byc w jednolitym zielonym kolorze, bo sie nam niepotrzebnie robi choinka!

T.

Zgadzam się.

Mam pytanie jeszcze o kropkę w 30. Czy tak ma być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do 30 to tak to przewiduje krój czcionki. Moim zdaniem fajnie :)

Co do choinki to się nie zgodzę, świeci pięknie :)

Poproszę Guntera o przygotowanie grafiki z lumą:

Bezel cały w zieleni

Wskazówki całe w zieleni w tym sekunda i GMT

Indeksy niebieskie

Myślę, że pasuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hip hip, hurra! :) Moim zdaniem projekt ładnie oddaje to czego oczekiwaliśmy i to jest najważniejsze. Kolorów i ich odcienia nie bałbym się - to kwestia zastosowania wzornika pantone i jeśli wg niego był robiony projekt wykonawczy to wszystko powinno być ok (Łukasz ma o pantone zapytać, już pisał o tym). Pamiętajmy, że do nasze wizualizacje były nieco "podkręcone", graficy zastosowali cieniowanie, refleksy, itp. a to wpływa na odbiór. Obraz po prostu wydaje się być atrakcyjniejszy :) Na żywo zegar i tak będzie miażdżył i siał postrach :) Ja chyba pójdę nawet w jakąś bransę choć szczypior jestem :) A co, dowartościuję się :)

Co do lumy, to widzę że w projekcie ujęta jest w ramki- super, o to nam chodziło :)

Ankiety - postaram się aby jeszcze dziś wieczorem zawisła ankieta dot. wyboru pasków do naszej limitki, a nad ankietą dot. podkoloryzowania lumy na godzinowej zastanowię się i najpewniej ją zrobię, ale dziś mogę już nie zdążyć więc pojawi się jutro :) Zbyt wiele głosów się pojawiło za zmianą koloru wskazówki godzinowej więc z pewnością trzeba je uwzględnić i ankietę zorganizować. Bezel zostawmy proszę tak jak jest, bo jest świetnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.