Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

wykrakałem tongue.gif

dobrze jest

tylko, czy mi się wydaje czy tak ma być, że dolny napis jest inny niż w projekciecool.gif

może coś przespałem

zdjęcia koperty w innych ujęciach też zobaczymy ? np z boku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napis jest ok - w projekcie nieco się różni od tego, bo później drogą ankiety zmeniliśmy nieco jego brzmienie nie nanosząc już zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...jak dla mnie ten grawer jest zdecydowanie płaski. Polerka chyba nic tutaj nie zmieni. Już wcześniej miałem wątpliwości jak dostaliśmy wizualizację od Stenka...teraz mam ich jeszcze więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem na początku że na pewno będzie płaski, dla mnie wiadome było że Steinhart z płaskiego obrazka nie zrobi trójwymiarowego (a dekiel będzie miał postać wgłębień i wypukłości) - w końcu ich rola polega na jak najdokładniejszym odwzorowaniu tego co my im przedstawiliśmy? Ale myślę że po ostatecznej obróbce dekiel będzie się nieźle prezentować

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grawer to jest w proteus

http://forums.watchu...ery-504967.html

a w naszym zjechali całą powierzchnię tła a wypukły jest obrazek

poślady wodnika mogły być jędrniejsze tongue.giftongue.giftongue.gif

ale w chłopcach nie gustuję więc dla mnie jest OK

marudzić nie będę i całość raczej też będzie rewelacyjna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajnie że już coś jest :(.

Wg mnie wygląda nieźle no i koronka ma piękny kolor.

Będzie dobrze panowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to na pewno dekiel w stylu Omegi, a na taki się umawialiśmy. Mnie niestety ten się średnio podoba i kudy mu do jakości Omegi. Zonk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również spodziewałem się dekla bardziej w stylu Omegi, ale najwyraźniej Steinhart po prostu nie ma takich możliwości technicznych. Na trójkę z plusem, mam nadzieję, że po polerce podciągnie się na czwórkę z minusem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie ma takich możliwości to niech nie truje d..., że możemy mieć dekiel ala Omega. Solidność w tym zakresie jak i terminy odjechane w kosmos nie świadczą dobrze o tej firmie. Zegarek nie jest znowu taki najtańszy...

Mieliśmy mieć dekiel pierwsza klasa to takiego wymagajmy, a nie zgadzajmy się na to co nam teraz pokazują. Za chwilę dostaniemy krzywe indeksy albo inne wskazówki i też się z tym pogodzimy?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli już porównywać

brakuje tego chropowatego tła

technologi nie znam i ciężko będzie uzyskać taką samą jakość, ale skoro to dekiel do akceptacji to albo laser powinien pójść głębiej, albo prasa z większą siłą

nie będzie to nadal 3D, ale uczciwe 2D

post-32788-0-76945500-1316027815_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że możemy mieć dekiel ala Omega.

Dobrze to ująłeś, jest to dekiel a'la Omega, a nie Omega. Poczekajmy na zdjęcia z boku. Potem będziemy z Gunterem dyskutować :(

Może trochę w obronie dekla. Uważam, że jak do tej pory to najlepszy dekiel ze stajni Stenka :)

Proteus, mnie nie zachwyca ... ten odręcznie zrobiony neptun ... bleee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze to ująłeś, jest to dekiel a'la Omega, a nie Omega. Poczekajmy na zdjęcia z boku. Potem będziemy z Gunterem dyskutować :(

Może trochę w obronie dekla. Uważam, że jak do tej pory to najlepszy dekiel ze stajni Stenka :)

Proteus, mnie nie zachwyca ... ten odręcznie zrobiony neptun ... bleee

Wiesz...lepsze jest wrogiem dobrego. Nie chcemy Omegi czyli Konika. Ale chcieliśmy Wodnika wykonanego dokładnie w takiej technologii jak Konik. Wcześniejsza wizualizacja Stenka i teraz ten prototyp na pewno nie rokują, że będzie to tej klasy dekiel. Właśnie teraz jest czas na zgłaszanie naszych uwag i wątpliwości, a nie jak już zostanie wykonanych 66 sztuk. W naszym projekcie dla mnie dekiel stanowi 50% jego wartości i dlatego zależy mi żeby był super, a nie tylko dobry...czy jak dotąd najlepszy u Stenka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka jest ok, ale dekiel to porażka :) choć ja nieobiektywny jestem, bo od początku mi się dekiel nie podobał...a teraz nie dość że wzór to jeszcze wykonanie do kitu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm...

Zobaczyliśmy półprodukt. Być może finał nas zadowoli.

Niemniej przypominam, że sprawę dekla dokładnie precyzowaliśmy (sięgając nawet po język właściwy i wręcz tę powyższą fotkę PO dla zilustrowania) i dostaliśmy bezpośrednie zapewnienie, że "takoż będzie".

Dlatego @Łukasz, proponuję tę sprawę od razu omówić z Gunterem.

Na razie nie mam wrażenia, że to jest to, o czym rozmawialiśmy.

Łoś

PS. W Niemczech od poniedziałku ruszyła wysyłka. Jak będą fajne zdjątka, to podlinkuję.

Łoś on niuchniuch mode :)

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurdę spojrzałem teraz ponownie na wizualizację i faktycznie koronka miała być niebieska(wcześniej tego nie zauważyłem) i jak dla mnie trochę odpustowa.Pytanko jak uzyskano kolor?Mam nadzieję,że nie farbą.Myślałem,że jak sikor stalowy to i w takim kolorze koronka no ale tu mój błąd.Co do dekla faktycznie trochę płaski.Nie znam się ale chyba to nie problem "wyrezać" trochę głębiej?Już nie chodzi o tło jak w PO ale większą wyrazistość rysunku.W PO faktycznie jest 3D myślę,że u nas tego nie będzie :) to niech chociaż trochę bardziej uwypuklą wodniczka.No i patrząc na technikę jaką prezentuje Glicyne patrz tegoroczny klubowy to trochę mam obawy patrząc na akwariuska.Mam nadzieję,że to tylko typowa surówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koronka to chyba niebieskie aluminium...?

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to anodyzowane aluminium, na pewno nie farba - choć może to być jakiś lakier

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Losiu poprosze Cie o napisanie w ojczystym jezyku Guntera naszych uwag :) szczegolnie o kwestii wyoblen i braku podobienstwa do Omegowego dekla. Pusc mi to na PW ja posle to do niego bezposrednio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koronka wygląda jak aluminium w rowerach MTB

ale jeżeli to rasowy nuras to jedynym słusznym materiałem jest koronka ze stali

a kolor, żeby był trwały to tylko powłoka DLC

ja jednak jestem przeciwny wszelakim kolorom bo jak by nie był zrobiony to prędzej czy później zawsze się ściera

ale chcieliście to macie

a ogólnie jak się tak marudzi to mi już odechciewa się tego zegarka, chociaż nadal w niego wierzę

a z czego będzie zrobiona tarcza? - bo na wszystkich innych limitkach wygląda na jakąś taką ciosaną z pleksi/plastiku i to chyba jest najgorsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczę, że Gunter zrozumie nasze stanowisko w kwestii dekla i zrobi wszystko jak należy, a przynajmniej zbliży się do naszych założeń.

Nie mam pojęcia z czego wykonana jest koronka i z czego wykonana będzie tarcza - no bez przesady, takie technikalia to już sprawa producenta, a pewnie ma pewne ograniczenia, ale i sprawdzone metody. Sądzę, że to powłoka DLC, ale pewności nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję jednak wyjaśnić również sprawę koronki, z czego jest wykonana, w jakiej technice powłoka, kolor jest w porządku, ale chodzi o to żeby była trwała. Teraz właśnie jest czas na takie ustalenia i ewentualne poprawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Łukasz, treść poszła PW.

Mail jest grzeczny :)

Na końcu załącz pls historię korespondencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łosiu - dzięki w imieniu całej ekipy :)

Mirosuaw - sprawa oczywiście do wyjaśnienia, mimo wszystko sądzę, że Gunter weźmie pod uwagę nasze prośby. Miałem na myśli, że aktualnie nie wiem z czego jest koronka, tym bardziej że przy projekcie nie było to omawiane, na wiele rzeczy po prostu nie mamy wpływu, w tym na przyjęte procesy technologiczne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj widzę panowie że nie tęgie miny macie w związku z wykonaniem geja na deklu....może to i dobrze że wodnik nie jest "przestrzenny"- w końcu to facet :) .

ale faktycznie wszystkie zastrzeżenia lepiej wysyłać teraz a nie podczas produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.