Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

żeby było z nutką optymizmu

głębszy szlif

koronka obowiązkowo stalowa jeżeli nie jest to zmiana konstrukcyjna wersji Triton i tylko dla nas tak wymyślili (metod pokrywania jest wiele)

i będzie cacy

będzie można przejść do następnego etapu jak marudzenie o tarczy tongue.gifżeby przypadkiem nie była z pleksi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj widzę panowie że nie tęgie miny macie w związku z wykonaniem geja na deklu....może to i dobrze że wodnik nie jest "przestrzenny"- w końcu to facet :) .

ale faktycznie wszystkie zastrzeżenia lepiej wysyłać teraz a nie podczas produkcji.

Ty z Warmii? :) A skąd troszkę dokładniej jeśli można

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracam po przeprowadzce na forum, a tutaj same marudy! :D

Na ostatniej porcji zdjęć dekiel wygląda zdecydowanie lepiej, nie ma co narzekać. Od siebie dodam tylko, że jeżeli ktoś liczył na identyczną technologię jak ta z Omegi to chyba sam w to nie wierzył.

Koronka. No tak - do końca nie wiemy jak będzie z tym aluminium dlatego poczekajmy co powie Gunter. Ja z koloru nie zamierzam rezygnować, bo na przykładowych fotkach jest świetny i taki był też w projekcie, którego rozumiem na tym etapie nikt już zmieniał nie będzie, prawda? :)

Apeluję o spokój, zegar będzie ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ostatniej porcji zdjęć dekiel wygląda zdecydowanie lepiej, nie ma co narzekać. Od siebie dodam tylko, że jeżeli ktoś liczył na identyczną technologię jak ta z Omegi to chyba sam w to nie wierzył.

Koronka. No tak - do końca nie wiemy jak będzie z tym aluminium dlatego poczekajmy co powie Gunter. Ja z koloru nie zamierzam rezygnować, bo na przykładowych fotkach jest świetny i taki był też w projekcie, którego rozumiem na tym etapie nikt już zmieniał nie będzie, prawda? :)

Z ust mi to wyjąłeś, od A do Z :) Dziękuję.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla Ciebie jest OK to super. Dla mnie nie jest. Dekiel jest kiepsko wykonany w stosunku do obietnic Guntera. Jak kupujesz samochód i producent zapewnia Cie, że będzie miał 200KM, a dostajesz auto które ma 70KM to też jesteś happy, bo nie wierzyłeś w te obietnice? Skoro tak się bawimy to niech sprzeda nam zegarki za 200 EUR, bo my żartowaliśmy akceptując cenę Stenka. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka w kolorze niebieskim to taka "kropka nad i" i też nie chciałbym z tego rezygnować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koloru koronki również nie chcę zmieniać - wpasowuje się w projekt IDEALNIE. To aluminium również mi nie pasuje, ale z koloru nie zrezygnuję. Oczywiście Łukasz zapyta Guntera o koronkę i możliwość wykonania niebieskiej w stali (takie zapytanie już chyba nawet poszło razem z pytaniem o dekiel).

A więc proszę o lekki dystans i tzw. "luźny poślad", bo to nie tak, że my wszystko akceptujemy co dostaniemy - Łukasz jest w stałym kontakcie i ogarnia jak może.

W rzucie izometrycznym dekiel nabrał trochę smaku, ale to dalej nie to. Poszedłbym w głębszy grawer, a płaskie powierzchnie, te poniżej poziomu wypukłego rysunku, pokryłbym taką drobną siateczką. Jeśli to niewykonalne dobrze byłoby przynajmniej zrobić głęboki grawer z obłymi krawędziami i wypolerowanymi na lustro rysunkami postaci i napisów. Podłoże w macie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W rzucie izometrycznym dekiel nabrał trochę smaku, ale to dalej nie to. Poszedłbym w głębszy grawer, a płaskie powierzchnie, te poniżej poziomu wypukłego rysunku, pokryłbym taką drobną siateczką. Jeśli to niewykonalne dobrze byłoby przynajmniej zrobić głęboki grawer z obłymi krawędziami i wypolerowanymi na lustro rysunkami postaci i napisów. Podłoże w macie.

To jest konstruktywne podejście do tematu. :D Ale dajmy się wypowiedzieć Gunterowi, bo może jednak uda się osiągnąć jakość porównywalną z PO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy, czekamy, sam jestem ciekaw stanowiska Guntera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy życzę powodzenia w realizacji projektu zgodnego z oczkiwaniami jednak w omedze za coś się płaci ( np. za dekiel) takie a nie inne pieniądze. nie jestem przekonany że dekiel będzie zbliżony do omegi czy eterny.

spójrzcie proszę na poprzednie edycje limitowane od stenka- sposób wykonania graweu jest bardzo zbliżony ( czyt. mało przestrzenny/ płaski)a nie sądzę aby zamawiający tamte limitki nie chcieli mieć dekli a'la omega.

IMO: jeżeli chodzi o materiały z których jest wykonany zegar mogliście ustalić to wcześniej z gunterem, nie byłoby "kwasów" teraz gdy realizacja projektu jest już w 30%.

oczywiście kibicuję wam cały czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do koronki to oczywiście zapytam, ale pamiętajcie, że projekt został zaakceptowany, co oznacza, że Gunter zamówił juz partię min. 66 sztuk tych koronek. Więc obawiam się, że nic tu nie zdziałamy :) Kto poniesie koszty wytworzenia ?

Przypominam po raz kolejny, że o wykonaniu koronki z aluminimu była mowa i nikt nie protestował :D

Druga sprawa sprawa dekla. Rozumiem, że chcemy grawer pogłębić i wyoblić. Pytanie czy pogłębienie go nie wpłynie na komfort noszenia, o ile nie da rady go wyoblić.

Panowie teraz trochę bardziej stanowczo.

Razem z Lechem ogarniamy ten temat od samego początku, naginamy się, poświęcamy temu kupę czasu. Bardzo chcemy żeby każdy z Was był zadowolony z efektu końcowego w 100%. Ale jeśli ktoś ma jakieś obiekcje i nie jest w stanie zaakceptować pewnych rzeczy to może przecież zrezygnować. Nikt Was nie zmusza do zakupu, są inni chętni, którzy na pewno oddadzą Wam stracone 50 euro. O ile zostało wpłacone, bo mam informacje od Guntera, że nie wszystkie zegarki są zaliczkowane. Osobiście jestem za jakością jak najbardziej, ale również apeluję do Was o rozsądek. Nie oczekujmy czegoś co kosztuje, w zegarku nisko budżetowym (o dekiel będę dostawcę męczył, bo obiecał, że go zrobi). Przypominam, robimy wszystko byście byli zadowoleni.

Na tym etapie nie da się już wszystkiego zmienić. Projekt został zaakceptowany. Od razu uprzedzam, że kwestia tarczy i jej wykonania również pozostaje już tylko w gestii dostawcy.

Pozdrawiam

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do koronki to oczywiście zapytam, ale pamiętajcie, że projekt został zaakceptowany, co oznacza, że Gunter zamówił juz partię min. 66 sztuk tych koronek. Więc obawiam się, że nic tu nie zdziałamy :) Kto poniesie koszty wytworzenia ?

Przypominam po raz kolejny, że o wykonaniu koronki z aluminimu była mowa i nikt nie protestował :D

Druga sprawa sprawa dekla. Rozumiem, że chcemy grawer pogłębić i wyoblić. Pytanie czy pogłębienie go nie wpłynie na komfort noszenia, o ile nie da rady go wyoblić.

Panowie teraz trochę bardziej stanowczo.

Razem z Lechem ogarniamy ten temat od samego początku, naginamy się, poświęcamy temu kupę czasu. Bardzo chcemy żeby każdy z Was był zadowolony z efektu końcowego w 100%. Ale jeśli ktoś ma jakieś obiekcje i nie jest w stanie zaakceptować pewnych rzeczy to może przecież zrezygnować. Nikt Was nie zmusza do zakupu, są inni chętni, którzy na pewno oddadzą Wam stracone 50 euro. O ile zostało wpłacone, bo mam informacje od Guntera, że nie wszystkie zegarki są zaliczkowane. Osobiście jestem za jakością jak najbardziej, ale również apeluję do Was o rozsądek. Nie oczekujmy czegoś co kosztuje, w zegarku nisko budżetowym (o dekiel będę dostawcę męczył, bo obiecał, że go zrobi). Przypominam, robimy wszystko byście byli zadowoleni.

Na tym etapie nie da się już wszystkiego zmienić. Projekt został zaakceptowany. Od razu uprzedzam, że kwestia tarczy i jej wykonania również pozostaje już tylko w gestii dostawcy.

Pozdrawiam

Łukasz

Łukasz wybacz ale to nie jest tak jak piszesz. Co do koronki to zgoda-zaakceptowaliśmy wcześniej i kolor, i materiał (zaakceptowaliśmy skoro nie wnosiliśmy uwag do aluminium). Co do dekla-to nie apeluj do nas o rozsądek tylko rozliczajmy Guntera z tego na co się umówiliśmy. Jeżeli mam zaakceptować coś dużo gorszej jakości za cenę pełnowartościowego produktu, nie mieć nic do powiedzenia jeżeli tarcza będzie źle wykonana itd. to rzeczywiście wolę zrezygnować z zakupu. Nie wspominam juz o terminie który jest oczywiście kompletnie nie dotrzymywany ze strony Stenka, a tak naprawdę to nie wiemy kiedy realizacja się odbędzie.

Twój i Lecha wkład pracy jest ogromny i wiele razy Wam za to dziękowaliśmy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

termin EWENTUALNEJ dostawy jest faktycznie przeginką ze strony stenka...chyba nawet nie został podany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja się z Tobą w pełni zgadzam, co do dekla :D Będę o to walczył z Gunterem.

Co do tarczy, to oczywiście również, jeś;li okaże się, że jest totalnie zje... to będziemy o to walczyć. Ale już z jakiego materiału i w jakiej technologii zostanie ona zrobiona to pozostawmy dostawcy :)

Ja nie chcę, zebyście myślieli, że odpuszczam, tego nie robię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I słusznie - dekla odpuścić nie możemy, musi być jeszcze dopracowany, dobrze że dostaliśmy sampla do oceny.

W kwestii terminów - również jestem nieco rozczarowany, mimo że wiem ile mniej więcej trwa produkcja zegarka pod projekt. Żałuję tylko, że producent od razu nie określił terminu na 6 miesięcy i uwierzyliśmy na słowo w te 2-3 miesiące od oddania projektu. Miejcie tylko na uwadze inne znane nam projekty - Stowa była w przygotowaniu niemalże rok o ile pamiętam, Glycine bodajże 5 miesięcy, PZL z sąsiedniego forum prawie rok. Więc imo tragedii nie ma, aczkolwiek możemy się złościć na obietnice vs. realia. Tyle, że głową muru nie przebijemy i na tym etapie musimy dążyć jedynie do jak najlepszego odwzorowania projektu, nawet jeśli poprawki zajmą dodatkowy miesiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szpaństwo,

ja bardzo proszę, nie zamieniajmy się w zgraję malkontentów i urażonych panienek. Projekt był wspólnie dyskutowany i wtedy też można było podnosić wszelkie kwestie związane z formą i materiałami. Koronka miała być niebieska i ma być niebieska. Uważam, że koncepcje zmieniające projekt TERAZ nie są na miejscu.

Każdą obawę i krytykę wyartykułować możemy, ale bardzo proszę konstruktywnie, bez histerii i jojczenia. Oko mnie rozboli, jak będę się musiał przedzierać przez całe strony stękania i smętów, jak na niemieckim forum.

Kibiców uprasza się o niepodgrzewanie niewłasnego kociołka.

Porównanie do kupowania samochodu jest niezłe: zamawiam 200 KM, to powinienem dostać 200 KM, ale przecież nie rozbieram samochodu na części przed zakupem, żeby sprawdzić, jaką technologią osiągnięto tę moc. Ja na ten przykład mam samochód z aluminiową karoserią i se chwalę :D wiem, że jesteśmy "klient specyficzny, co się trochę zna i będzie dyskutował", ale utrzymajmy się w ramach zdrowego rozsądku. W przeciwnym razie sami zaczniemy produkować zegarki. Polecam w tej materii dyskusje dotyczące Copernicusa :)

Co do terminów - patrząc na to, ile czekali np. Niemcy, to uważam, że jest całkiem nieźle.

No.

Łoś

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównanie do kupowania samochodu jest niezłe: zamawiam 200 KM, to powinienem dostać 200 KM, ale przecież nie rozbieram samochodu na części przed zakupem, żeby sprawdzić, jaką technologią osiągnięto tę moc. Ja na ten przykład mam samochód z aluminiową karoserią i se chwalę :D wiem, że jesteśmy "klient specyficzny, co się trochę zna i będzie dyskutował", ale utrzymajmy się w ramach zdrowego rozsądku. W przeciwnym razie sami zaczniemy produkować zegarki. Polecam w tej materii dyskusje dotyczące Copernicusa :)

Co do terminów - patrząc na to, ile czekali np. Niemcy, to uważam, że jest całkiem nieźle.

No.

Łoś

Myślę, że jesteś na tyle wytrawnym Łosiem drogowym, że rozpoznasz takie różnice mocy. :) Zmiana parametrów projektu-vide kolor koronki, jest niepoważne i w ogóle bym się nad tym nie zastanawiał. Widziały gały co brały. :) co do terminu...fajnie byłoby znać jakąś konkretniejszą datę...czy pod choinkę, czy na przyszłe wakację letnie/zimowe. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moosehead - pitu, pitu

dalej z nutką optymizmu - zegarek zapowiada się świetnie i zgodnie z planami i rzeczywiście nie ma co marudzić - można zrezygnować

ale skoro już porównujesz samochody

można kupić Octavię w białym kolorze w podstawowej cenie a można z perłowym lakierem wypasa już w tej cenie co podstawowy Superb

wszystko zależy od klienta

idąc tą drogą - po kiego grzyba grawer - przecież to bajer i nawet go nie widać - może go tam w ogóle nie być

ale skoro napisane jest, że jest on do akceptacji - to wymagający klienci go nie akceptują

ale pozostawiam sprawę grawera - nie jest źle(szału też nie ma)

na koronce skupie się bardziej

macie alusy w samochodach - jeździcie na nich ? jeździcie, jak z trwałością na polskich drogach sami wiecie

macie rowery MTB ? niektórzy mają

są przeważnie wykonane z aluminium? SA! ( pomijając Tytan czy Karbon) są takie za 15tys. SĄ - zawodowcy zdzierają z nich nawet lakier, żeby odchudzić.

i te rowery jeżdżą - jeżdżą

więc i nasz zegarek będzie działał

sam mam nawet rowery z 95r gdzie klamki, zaciski były malowane na taki niebieski czy pomarańczowo/rudy bo była taka moda i kolor jest nadal

ale komu pękła aluminiowa rama, manetka, zerwał się gwint w aluminiowej śrubie będzie wiedział o czym mówię

więc pytam - czy nadal uważacie, że aluminium na taką pierdołę a zarazem tak ważną rzecz jest odpowiednim materiałem

ja twierdzę, że nie i nie tam jest jego miejsce

a skoro to ja robię pitu-pitu i ktoś nie podziela mojego zdania oczekuję jasnej odpowiedzi z czego zrobiona jest koronka w podstawowym Triton

zwracam się również z prośbą do wypowiedzi w tej kwestii posiadaczy Tritona bo wiem, że są tacy na tym forum

dziękuję za uwagę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kiedyś zostałem zjechany na tym forum pisząc potocznie, że zegarek/koperta jest chromowany a była to stal polerowana na wysoki połysk

kilka osób wychwyciło tylko jedno słowo "chromowany"

i pojawiły się wpisy, że tylko szajs jest chromowany, że jak śmiem tak pisać i obrażać taką świętość jak stal "chirurgiczna"

a teraz raptem wszystko jedno - sami mnie tego nauczyliście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zapomniałem o jeszcze jednym zjawisku - spiekania się stali z aluminium

spróbujcie obniżyć sobie siodełko w kilkuletnim rowerze gdzie nikt o to nie dbał a sztyca nie była nasmarowana(chociaż nie jest to kwestia poślizgu)

http://www.grupy.banzaj.pl/Sztyca,alu,w,stalowej,ramie,blyskawiczny,sukces,17,1066754,2010_10.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że porównywanie sprzętu rowerowego do koronki mija się z celem. Ona nie służy do uprawiania sportów ekstremalnych, kapsli od butelek też nie będziesz nią otwierał, bez przesady bo w jakiś obłęd wpadniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z deklem będzie dobrze :D

Najwięcej szumu robi się natomiast o aluminiową koronkę. Faktem jest, że była wcześniej informacja z czego będzie koronka, więc skoro ją przegapiliśmy, to jesteśmy jelenie. Ale mam w związku z tym pytanie: czy możliwe jest żeby Gunter po prostu zamontował tym, którzy sobie życzą zwykłą seryjną (stalową) koronkę? W Aquariusie STEEL taka koronka nie będzie się gryzła z całością projektu. Jeśli nawet Gunter poniósł już dodatkowe koszty związane z produkcją 66 szt. niebieskich koronek, to gotów jestem dopłacić te kilka, kilkanaście EUR (bo sądzę, że są to koszty tego rzędu) za dodatkową koronkę stalową srebrną i po kłopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szpaństwo,

Kibiców uprasza się o niepodgrzewanie niewłasnego kociołka

No.

Łoś

...nie podgrzewamy nie mamy nawet zamiaru- może zbyt emocjonalnie do tego tematu podchodzę ale: jeżeli wymagamy od klienta mamy prawo również wymagać od producenta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z deklem będzie dobrze :D

Najwięcej szumu robi się natomiast o aluminiową koronkę. Faktem jest, że była wcześniej informacja z czego będzie koronka, więc skoro ją przegapiliśmy, to jesteśmy jelenie. Ale mam w związku z tym pytanie: czy możliwe jest żeby Gunter po prostu zamontował tym, którzy sobie życzą zwykłą seryjną (stalową) koronkę? W Aquariusie STEEL taka koronka nie będzie się gryzła z całością projektu. Jeśli nawet Gunter poniósł już dodatkowe koszty związane z produkcją 66 szt. niebieskich koronek, to gotów jestem dopłacić te kilka, kilkanaście EUR (bo sądzę, że są to koszty tego rzędu) za dodatkową koronkę stalową srebrną i po kłopocie.

To jest pomysł.

Taką zapasową koronkę na pewno nie zaszkodziłoby mieć.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie myślałem o stalowej koronce jako o zapasowej, lecz żeby była od razu zamontowana zamiast niebieskiej aluminiowej. O ile jest taka możliwość :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.