Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

To w zasadzie wszystko jedno, mogliby zamontować stalową a niebieską dołączyć.

Grunt, że druga byłaby w zapasie.

Niebieska już jest i to ona była zaakceptowana i zamówiona.

Druga za dopłatą a która gdzie to bez różnicy.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co jest nie tak z koronką wykonaną z aluminium? Proszę mi wskazać seryjne zegarki z koronką wykonaną z aluminium, które w eksploatacji wykazują jakiekolwiek problemy gwarancyjne.

Dziękuję za pomoc.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co jest nie tak z koronką wykonaną z aluminium? Proszę mi wskazać seryjne zegarki z koronką wykonaną z aluminium, które w eksploatacji wykazują jakiekolwiek problemy gwarancyjne.

Dziękuję za pomoc.

Proszę mi wskazać seryjne zegarki z koronką wykonaną w ogóle z aluminium

widzę, że niektórzy w ogóle nie rozumieją koncepcji zegarka typu diver

chyba, że aquarius/triton jest tylko namiastką zegarka typu diver a 30ATM to tylko slogan reklamowy

może cały zegarek wykonać z drewna - takie ono łatwe w obróbce

proszę w prezentowanym linku zwrócić uwagę na wżery na uszach w poście nr 20

http://forums.watchuseek.com/f379/steinhart-proteus-photo-gallery-504967.html

jeżeli komuś to nie przeszkadza to aluminiowa koronka będzie idealnym miejscem na zdobywanie ich

@split - jeździsz na poobijanym ducati ?

polskie warsztaty wszystko wyklepią

ale polski zegarmistrz nie da rady!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to że koronka będzie aluminiowa zostało potwierdzone? Bo jest też taka możliwość że koronka jest tytanowa albo stalowa i pokryta niebieskim PVD/DLC, barwiona termicznie np. tak jak wskazówki zegarków, lub po prostu lakierowana

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proszę w prezentowanym linku zwrócić uwagę na wżery na uszach w poście nr 20

http://forums.watchu...ery-504967.html

jeżeli komuś to nie przeszkadza to aluminiowa koronka będzie idealnym miejscem na zdobywanie ich

@split - jeździsz na poobijanym ducati ?

polskie warsztaty wszystko wyklepią

ale polski zegarmistrz nie da rady!!!

Jakie wżery w uszach? Ktoś pisze o źle odkręcanym deklu.

Moją firmę zostaw człowieku w spokoju, bo w sądzie skończysz.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzałeś zdjęcie, czy piszesz aby pisać

co ma motor ducati do twojej firmy - nie obchodzi mnie ona na tym forum i w ogóle...

straszenie też jest karalne

zamieszczenie logo reklamowego w podpisie też jest zapewne zgodne z regulaminem

koniec OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po co mi jakieś przykłady z mojej branży przytaczasz? Nie interesują mnie twoje wydumane sugestie, dodatkowo tyczące się mojej branży i mojej firmy. Rób sobie swoje aluzje, tylko nie do mnie i moich prywatnych/służbowych spraw.

Jeśli nie ma zegarków z koronką z alumium, to proszę o takową rzetelną informację, że takich zegarków nie ma. Jeśli są zegarki z takimi koronkami i takie koronki sprawiają problemy, nie są przeznaczone do zegarka 30ATM - proszę o rzetelną informację. Nie interesują mnie dywagacje, domniemania i zdjęcia zegarków z jakimiś "wżerami w uszach".

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja dokładnie o to samo proszę co Ty tylko w innej formie - więc nie ma się co dąsać i obrażać - uczestniczymy w tym samym projekcie

i zależy mi na dobru projektu a nie swoim

zadałem jasne pytanie kilka postów wcześniej

"z czego wykonana jest koronka w seryjnej wersji Triton"

spokojnej nocy życzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam Burns ale gdzie byłeś jak rozmawialiśmy o aluminiowej koronce? ... Mam dla Ciebie w takim razie prośbę - siedź cicho i zostaw nietrafione porównania dla siebie, nas tym nie karm. Naprawdę nie mam zamiaru czytać po pięć Twoich postów na stronie, każdy o tym samym. Poczekajmy na odpowiedź Guntera, wtedy będzie jasność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co wy się tu panowie kłócicie o tej porze :D

Kolega stfraw ma racje poczekajmy co powie Gunter i się zobaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ironia losu

człowiek chce dobrze dla 66osób, ale zostaje uznany za wroga

w takim razie będę siedział cicho

najwyżej będę pierwszą osobą, która wypisze się z projektu

lista rezerwowa jest !!!

a skoro mam się czuć tutaj wyrzutkiem to może lepiej kupić seryjnego Seiko Sumo w podobnej cenie

zobaczymy jak Wam pójdzie w dalszych etapach

@stfraw

a poważnie - frajera, który będzie kibicował każdemu potknięciu szukaj sobie gdzie indziej

mam 1,5% udziału i mogę pisać to na co mam ochotę - Ty czytać nie musisz

to są moje pieniądze a nie twoje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka nie jest potknięciem, było napisane że będzie aluminiowa.

Może chcesz dobrze, ale z twoich postów wynika głównie zamęt, trochę spokojniej podejdź do tego, a i łaski nikomu nie robisz.

Z aluminiowych zegarków to na szybko przychodzi mi jedynie do głowy sportowe chrono od FP Journa, całość koperta i bransoleta,mechanizm zrobione z aluminium + wstawki z tytanu i gumy. Pierwszy egzemplarz poszedł za ~500 000 USD Myślę że Journe wiec co robi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns - bardzo Cię proszę o lżejsze podejście do tematu. Jeśli koronka i jej materiał jest dla Ciebie najistotniejszym elementem zegarka, który może tak fatalnie wpłynąć na jego odbiór u Ciebie to odpuść, nikogo na siłę nie zmuszamy, serio. Temat koronki rzeczywiście był dyskutowany i stanęło na aluminium.

Trochę powściągliwości i kultury dyskusji - wszyscy oczekujemy zegarka zgodnego z projektem, ale trzeba pamiętać że platynowy nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok trochę za mało emocji, więc podgrzewam atmosferę :):D

Poniżej tłumaczenie maila otrzymanego od Guntera - przy okazji, dziękuję Panie Łosiu :)

"Odpiszę po niemiecku?

Problem polega na tym, że możemy zrobić dekielek z naprawdę wypukłym obrazem? ale musielibyśmy zbudować nową maszynę, a to pociąga znaczące koszty?.

Naszym wariantem jest głębokie wycinanie laserowe? ono jest następnie szlifowane, aby zaoblić krawędzie? tak była zrobiona kalkulacja?

Muszą Państwo zrozumieć, że przy 70 zegarkach nie możemy wykonać wszystkiego tak, jabyśmy chcieli?

Da się to zrobić, ale cena byłaby wtedy znacznie wyższa?

Co do koronki? tego typu koronki jeszcze nie robiliśmy, ponieważ jeszcze nigdy nie potrzebowaliśmy koronki kolorowej, ale nasz szwajcarski dostawca produkuje koronki tego typu dla tysięcy firm? tak więc nie powinien to być problem?

Ale jeśli nie godzą się Państwo na to rozwiązanie, to wolę zatrzymać ten projekt? Otrzymają Państwo zwrot pieniędzy?

Proszę pamiętać, że otrzymacie zegarek za 500 euro? ale chcecie wykonania za 5000 euro?

Nie chcę mieć problemów z zegarkami forumowymi? o tym też proszę pamiętać? Ale najważniejsze dla mnie jest to, żebym nie spowodował problemów z moimi szwajcarskimi dostawcami? Musicie też pamiętać, że moi szwajcarscy dostawcy wykonują te niewielkie ilości tylko z grzeczności wobec mnie? I w żadnym wypadku nie chcę dopuścić do tego, że w Szwajcarii narobię sobie problemów z powodu zegarka forumowego w nakładzie 66 sztuk?

Czekam z na maila z Pana strony?

Pozdrawiam Polskę? "

Zanim rozpocznie się niepotrzebna dyskusja.

1. Jak widzicie stanowisko Guntera jest bardzo precyzyjne i stanowcze. W zasadzie mnie nie dziwi. Chłop zrobił dla nas i tak naprawdę dużo (dobra cena za pakiet, bardzo dobra cena za bransolety, uwieżcie jest świetna, teraz już to wiem :) )

2. Czy mam z nim omówić temat głębszego graweru Wodnika i napisów ? To chyba jedyne co nam pozostaję, byłbym za tym rozwiązaniem tylko wówczas, jeśli uda się grawer choć trochę zaoblic. W innym przypadku obawiam się o brak komfortu przy noszeniu.

3. Koronka - postaram się o dwa rodzaje, stal i aluminium - proszę już w temacie nie poruszać tego tematu, szkoda niepotrzebnych nerwów i wzajemnych niesnasek, nie o to nam chodzi ... mam nadzieję ;)

4. Po raz kolejny podkreślę, że nie ma obowiązku zakupu. W zadzie powinniśmy się spodziewac, że nie wszystko, wszystkim będzie pasowało. Ale Panowie jest w życiu coś takiego co się nazywa - kompromis.

Pozdrawiam

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i gra gitara - jasne stanowisko producenta.

Optuję za lekkim pogłębieniem graweru i wyobleniem krawędzi jeśli to tylko możliwe (a chyba jest :) ) i dołączeniem dla osób niezadowolonych koronki stalowej (trzeba się dowiedzieć o koszty, ale pewnie grosze). Reszta bez zmian, niech proces produkcyjny nabierze w końcu tempa. Temat zamknięty i nie ma sensu go ciągnąć. Czekamy na sample dekla wykonanego z większym "pietyzmem", może tym razem już po polerce żeby nie było efektu "złego pierwszego wrażenia". Pozostałe sprawy mamy chyba domknięte.

Dzięki za sprawozdanie Łukaszu i Łosiu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również jestem za lekkim (ale bez przesady) pogłębieniem graweru i wyobleniem.

Dla zainteresowanych za dopłatą druga koronka (stalowa), najlepiej od razu zamontowana.

P.s.

A co to za cena 500 EURO? Miało być 450. Rozumiem, że Gunter podał rząd wielkości, a nie ostateczną cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to możemy być chyba spokojni! :) I tak jurek trochę poszybował ostatnio i będzie mniej korzystnie niż pół roku temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na pewno byl przylkad :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pełen profesjonalizm Łukasza i Leszka oraz Guntera

o to chodziło

sorry za moje uniesienia

ale chłop(Gunter) wie co robi

jak teraz widzicie po jego mailu cytowanym na czerwono wiedziałem o czym piszę i On też a zwłaszcza ON

czyli jednak tak się robi(produkuje) zegarki z wyższej półki spełniające jakieś tam normy

o to walczyłem

jak dla mnie gitara na 100%

głębokość graweru pozostawiam Wam, ale zgadzam się, że o kilka mikronów może być głębszy

koronkę z praktycznego punktu widzenia wybieram stalową ( koloru mieć nie musi, a dla wersji DLC kolor stali też będzie kolorem, DLC nie kupuję więc nie zabieram stanowiska w tej sprawie, żeby nikomu nie wchodzić w paradę)

oczywiście najlepiej będzie jak koronka będzie stalowa i niebieska dla Wszystkich - to by było rozwiązanie na tip-top

Łukasz, Leszek przemyślcie proszę kwestię techniczną lub zróbcie jakąś ankietę jeżeli będą dwie wersje koronki - ja osobiście wolę mieć koronkę stalową już zamontowaną bo kto mi to później przełoży - a nawet nie chcę rozkręcać fabrycznego zegarka

myślę, że najlepiej zrobić dla wszystkich koronkę stalową niebieską bo załatwianie dwóch rodzajów podniesie bardziej koszty niz jednej z innego materiału

strasznie się cieszę

jeszcze raz przepraszam urażonych

i czekam na zegarek finalny - będzie świetny

dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mnie chlopie zaskoczyles :)

Super ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mnie toże - w kupie raźniej i łatwiej się współpracuje, a przecież cel jest jeden, dobry zegarek dla każdego z nas :) Oczywiście jeden będzie zadowolony w 100%, drugi w 80%, ale wszystkiego mieć nikt nie może. Kwestię koronek przemyślimy, ale sądzę, że trudno będzie rozdzielić to na osoby które chcą mieć zamontowaną niebieską/stalową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdy przeczytacie drugi akapit w pierwszym poście na tej stronie od słowa "a poważnie ..."

jasne jest, że nie jestem osobą, która ma zaskakiwać

nie zamierzałem rezygnować z zegarka - jestem człowiekiem, który nie daje sobie w kaszę dmuchać i walczę o swoje(w tym wypadku walczyłem o dobro projektu i 66osó:) pewnie zbyt dobitnie

koniec OT

wracamy do tematu zegarka

Leszek - napisałem: proszę zwróć uwagę - najlepiej stalową(wykonaną ze stali) w kolorze niebieskim, będzie najmniej zamieszania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ok, nie zatrybiłem, ciężki dzień :)

ale nie rozumiem co Gunter miał na myśli pisząc:

"Co do koronki? tego typu koronki jeszcze nie robiliśmy, ponieważ jeszcze nigdy nie potrzebowaliśmy koronki kolorowej, ale nasz szwajcarski dostawca produkuje koronki tego typu dla tysięcy firm? tak więc nie powinien to być problem?"

Czy chodzi o to, że te aluminiowe produkowane są dla tysięcy firm (i są zadowolone), czy że wyprodukuje nam niebieską stalową, bo dostawca ma taką technologię i z niej korzysta przy produkcji dla innych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można rozumieć dwojako

więc nie ma co gdybać

potrzeby kolejny mail do Guntera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko prosty przekładnik jestem, ale rozumiem to tak, że koronka aluminiowa nie była dotąd stosowana przez Steinharta, ale stosowana jest przez wielu producentów, dla których wykonuje je ten sam dostawca.

Prawdę powiedziawszy - nie potrafię powiedzieć, czy aluminium jest rzeczywiście takim problemem. Owszem, spaw aluminium ze stalą potrafi być problematyczny, ale to się tyczy raczej dużych powierzchni. A koronka nie będzie przecież spawana... chyba.

Poza tym - mamy przecież gwarancję, więc kto zamierza swój zegarek oćwiczyć w warunkach ekstremalnych, będzie miał możliwość dochodzić swego.

Łoś

PS. dobrze, że jesteśmy cool :)

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.