Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

no fakt, trochu mniej smukłe i rzeczywiście wypłaszczone.

Chociaż wrażenie braku smukłości może wynikać akurat z pokazania samej tarczy, bez koperty. Wskazówka GMT też ciut masywniejsza niż w projekcie.

Ale skoro sprawa już została uznana za błąd, to ok...

PS. SIRLUKE1, jakieś wieści "z kuchni"?

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gunter czeka na podzespoły do naszych Aquariusów, powinny dotrzeć do końca miesiąca. Obecnie Gunter mówi o dostawie przed gwiazdką.

Dziś poznałem listę nowości, jakie pojawią się u Steinharta w przeciągu 3 - 6 miesięcy. Jest ona naprawdę imponująca. Stąd pewnie również obsuwy.

Tak jak już pisał Lechu, jak tylko będę coś wiedział dam znać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gunter czeka na podzespoły do naszych Aquariusów, powinny dotrzeć do końca miesiąca. Obecnie Gunter mówi o dostawie przed gwiazdką.

Zobaczymy czy się zmieści w tym terminie...dla mnie jest to termin ostateczny akceptowalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie na stalowej liście rezerwowej jest już tylko jedna osoba:

1. marcind

2. maddox

3. Spinner

4. Marcinkowski ---> wskakuje w miejsce zetdrw, nr 28

5. golo ---> wskakuje w miejsce jarekgdynia1972, nr 9

6. ricardo216 ---> wskakuje na miejsce Woytec60, nr 29

7. dariusz79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paczpan, a z czarnuszków jakoś nikt się wyłamać nie chce... ;)

a baliśmy się, czy się chętni zbiorą :rolleyes:

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nudy ...

żadnych smaczków i niesmaczków na horyzoncie nie widać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcinkowski, trafiasz w punkt...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, wiem że strasznie mieszam i bardzo za to przepraszam, ale tym razem muszę podjąć tą trudną decyzję.

Rezygnuję ze Steinharta Aquariusa wersja silver. Decyzja jest nieodwołalna.

Powód: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/66597-omega-ale-ktora-tym-razem/page__p__726101__fromsearch__1#entry726101

Krótko mówiąc - zamierzam kupić Omegę, a w tej sytuacji mam nadzieję, że mnie zrozumiecie.

Prawdopodobnie w tym momencie nie ma nikogo na liście rezerwowej na srebrnego Aquariusa. Jeśli tylko ktoś taki się pojawi, to numerek 32/33 jest do wzięcia.

Dziękuję wszystkim projektantom i organizatorom. Kibicuję Wam nadal. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dariuszu - nie ma problemu.

Mirku - nie masz za co przepraszać, są priorytety, również wśród zegarków :angry: Trzymam kciuki za realizację Omeżki, szczególnie za AT - świetna jest!

Łukaszu, przy okazji, jakieś wieści od Guntera są? Bo grudzień za pasem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukaszu, przy okazji, jakieś wieści od Guntera są? Bo grudzień za pasem...

Gunter ( przyp. red. Grass) jest zajęty pisaniem książki i nie Wasze zegarki mu teraz w głowie :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a Günter Jauch zajety jest prowadzeniem talk show;

nie wiem, czy mamy tu wymienić wszystkich znanych nam Günterów, żeby było czym się zająć? :angry:

Fakt, że "coś tam coś tam" by się przydało z kuchni wyciągnąć, bo się zaczynam czuć niedopieszczony... :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zachowanie Stenka jest już blisko żenady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety zaczynam być podobnego zdania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rezygnuję ze Steinharta Aquariusa wersja silver. Decyzja jest nieodwołalna.

numerek 32/33 jest do wzięcia.

kup, kup - będziemy sąsiadami

i się wyprowadził tongue.gif

najgorsze, że się jakoś nie zanosi na ładną, młodą sąsiadkę biggrin.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najgorsze, że się jakoś nie zanosi na ładną, młodą sąsiadkę biggrin.gif

No nie zanosi się raczej. Z takim nadgarstkiem, który zmieści Aquariusa musiałby być to kawał baby :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... chyba żeby dalekowidzka, to by mogła na nogę zakładać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieści aus Augsburg

Obecnie Steinhart wysyła limitację dla Holenderskiego forum, która była zamawiana nieco wcześniej od naszej.

Następne w kolejce są Aquariusy. Gunter obecnie jest w Szwajcarii i wraca w piątek więc powinienem mieć jakieś nowe informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze rosyjski Black Sea, z tego co wiem zamawiany mniej wiecej w tym samym czasie co Aquarius. Tam już pokazywali tarcze, wskazówki. U nas nic, jakim więc cudem Wodnik ma być wcześniej???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze rosyjski Black Sea, z tego co wiem zamawiany mniej wiecej w tym samym czasie co Aquarius. Tam już pokazywali tarcze, wskazówki. U nas nic, jakim więc cudem Wodnik ma być wcześniej???

Dokładnie tak...nie było jezcze żadnej wersji roboczej tarczy...może Gunter zapomniał nam wysłać. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może zapomniał, że ma w ogóle zrobić aquariusa

albo tak kocha zegarki, że robi to tylko z zamiłowania a będą one wykonane z dokładnością większą niż w Rolex

bo z takim podejściem to na chleb nie zarobi ohmy.giflaugh.gif

to już staje się nudne - nawet nie wiem po co to piszę - chyba tylko z nudów tongue.gifcool.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, po co te nerwy, po co to marudzenia, nic to nie zmieni są większe problemy na świecie :P

Zegarek ma być na hura zrobiony, czy lepiej trochę później, ale dobrze ?

Gunter nie raz podkreśla, że sam tych zegarków nie robi. Jest zależny od dostawców, którzy wykonują je dla niego. A to trwa, personalizacja jest czasochłonna. Spróbujcie zamówić np. 66 sztuk Golfa VI w wybranej przez Was konfiguracji (indywidualne felgi, indywidualny kolor, indywidualna tapicerka)pewnie VW powie Wam nie da się :P

Jego błąd, że od razu nie powiedział dajcie mi projekt i 6 do 12 m-cy na jego wykonanie. Pierwsze koty za płoty. Jeśli w przyszłości zdecydujemy się na kolejną limitkę to będziemy już wiedzieć co i jak.

Ja tak samo jak Wy czekam na ten zegarek, dla mnie pewnie jest on ważniejszy, niż dla wielu z Was bo poniekąd czuję się za jego realizację odpowiedzialny. Jest mi głupio, kiedy nie mogę podać Wam jakiś super informacji, ale jest jak jest, czekamy i jestem na 100% przekonany, że się doczekamy i wszyscy będziemy MEGA zadowoleni.

W końcu to nie piekarnia. A nasz projekt nie jest najprostszy w wykonaniu.

W piątek dzwonię i postaram się o jakieś info.

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasz -w mojej opinii koledzy bardziej z nudów niż z pretensją :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasz -w mojej opinii koledzy bardziej z nudów niż z pretensją :)

true, true jeszcze trochę cierpliwości koledzy

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.