Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Popatrzmy na sprawę realnie, bo nie jesteśmy pępkiem świata. Zamówiiśmy 60 zegarków, przy których jest kupa roboty, nerwów i wszystkego co niefajne, dodatkowo w cenie niemal porównywalnej ze standardową. W tym czasie Gunter w tydzień sprzedaje 300 sztuk nowego, seryjnego modelu. Więc zejdźmy na ziemię i popatrzmy na sprawę biznesowo. Zegarek będzie, a jakaś tam obsuwa jest w cenie tego zegarka.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasz -w mojej opinii koledzy bardziej z nudów niż z pretensją :)

Nikt nie ma pretensji, a na pewno nie ja. Po prostu jak słyszę, że następny w kolejce ma być Aquarius (choć oprócz bezela tak naprawdę jeszcze nic nie widzieliśmy), a wcześniej Gunter mówił, że wysyłka nastąpi na przełomie listopada / grudnia to chyba ktoś tutaj mija się z prawdą. Ja nie oczekuję, a nawet nie chcę, żeby ten zegarek był, że tak powiem ekspresem, na łapu-capu. Ja oczekuję tylko rzetelnych "apdejtów" nt. stanu produkcji itp. itd., to chyba nie tak wiele, prawda? Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oczekuję tylko rzetelnych "apdejtów" nt. stanu produkcji itp. itd., to chyba nie tak wiele, prawda? Pozdrawiam.

Dokładnie o to chodzi. Nikt nie ma pretensji do Łukasza czy Leszka ale działania Stenka są na "święty nigdy". Chciałem zegarek na wakacje i to się nie udało. Trudno. Ale oczekuję konkretnego terminu, bo jest milion innych możliwości zakupu fajnego zegarka wakacyjnego. Kilka razy na bazarku były modele, które bym brał gdybym nie czekał na Aquariusa. Tak jak już powiedziałem wcześniej-jak zegarka nie będzie do Gwiazdki to rezygnuję z zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będzie.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bardzo dobrze rozumiem, że nie macie do Nas pretensji :)

Jak tylko mam jakieś newsy to od razu wrzucam. Będzie, nie będzie tego niestety nie wiem :)

Pozostaje czekać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i się rozkręciło i więcej postów...... :)

kibicuję Wam namiętnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałbym Gunterowi wysłać ostrzejszego maila, informującego o możliwości rezygnacji z zegarka przez kilka osób, o fakcie, że w Internecie zaczynają się pojawiać sfrustrowane opinie, i zażądanie info o bieżącym stanie robót przy Aquariusie. To jest dla nich 10 minut pracy - spisanie rzetelnie co jest na chwilę obecną zrobione, kiedy będą kolejne elementy, kiedy będzie montaż. Przecież produkują zegarki, więc chyba wiedzą, kiedy dostawcy dostarczają podzespoły?!

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz a co z informacjami od kuchni... wczoraj była środa, teoretycznie termin w którym się kontaktowałeś z panią Anią?

Ja mam nadzieję, że piątkowy termin (telefon do Gunter-a) przyniesie jakieś informacje... dawno już pisałem o niepoważnym traktowaniu nas przez Gunter-a, nic się nie zmieniło.. pewnie nie zmieni, więc niedługo jeden DLC będzie wolny... niestety :) .

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak, kontkatowałem się dziś i wieści nie są najlepsze :)

Póki co Gunter nie otrzymał jeszcze tarczy do akceptacji :)

Co do określenia terminu, to on również nie jest w stanie go określić, bo nie otrzymuje informacji od dostawców (żeby była jasność, zegarki nie są składane u Guntera, całość jest montowana gdzieś w Szwajcarii). Limitki robione są przez dostawców w drugiej kolejności, tzn. skupjają się głównie na produkcji masowej, tej zyskowej, potem idzie reszta i dlatego to trwa. Jak już ktoś wcześniej zauważył pojawiła się tarcza i wskazówki do Black Sea, nasza powinna być następna.

Jedyne co ustaliłem z Anią wspólnie to, to że nie potrzebnie była mowa o terminach krótszych niż 6 m-cy. Obecnie na produkcję limitki pzyjmują min 9 do 12 m-cy. Ania prosi żebyśmy nie czuli się traktowani jakoś gorzej, w takiej samej sytuacji są wszyscy, którzy zamówili swoje limitacje. Niemieckie ordnug i punktlichkait to już nie to samo co dawniej :)

Zegarek na pewno zostanie zrobiony, kiedy jednak będzie wysyłany nie wiadomo, już nie wierzę w termin grudniowy :)

Ale ...

Ja po raz któryś dodam, jak dla mnie to on może być i za pół roku, jakoś nie mam parcia na już i teraz. Oczywiście rozumiem niecierpliwych i rozumiem, że niektórzy zrezygnują. Mało tego rozumiem Wasze zniesmaczenie tą sytuacją, zresztą sam mam takie sobie odczucia, ale wiem, że będę właścicielem niepowtarzalnego zegarka i to mnie bardzo cieszy.

Gunter jak tylko otrzyma informacje, jakieś nowe elementy to od razu da nam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to przykre info...

Łukaszu, koniecznie poinformuj Guntera o planach rezygnacji z limitki pojedynczych osób, jeśli nadal będą tak duże obsuwy. Nie możemy nikogo trzymać w niepewności, kwota 1 600 zł (a w kilku przypadkach ponad 3 000) jest dla wielu z nas spora i nie każdy może sobie pozwolić na jej zamrażanie nie wiadomo na jak długo. A może ma ochotę po prostu zrealizować inny cel zegarkowy, to zrozumiałe. Chciałbym żeby każdy z nas został poinformowany pi razy drzwi kiedy ma mieć przygotowane pieniądze i jak długo mniej więcej ma zaciskać zęby - 2 miesiące, 3, a może jeszcze dłużej.

Jeśli o mnie chodzi to jestem cierpliwy i mogę czekać, ale chciałbym konkret info. Nie mówię o wyznaczaniu daty dziennej. Mówię o terminie "mniej więcej", ale ostatecznym i nieodwołalnym, nawet takim policzonym z "małą górką". Większość oczekuje pewnie tego samego, raz żeby zaplanować wydatki, dwa żeby psychicznie się przygotować na oczekiwanie.

Limitki na całym świecie ciągną się czasami kilkanaście miesięcy, to nie problem dla chętnych i producenta, bo samo projektowanie i znalezienie później chętnych po prostu trwa. Ale przy tak składnie przeprowadzonej akcji i przy tak szybkim rozejściu się numerków Aquariusa można by oczekiwać lepszego traktowania przez producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu tak jak pisałem Gunter nie traktuje nas w żadnym aspekcie gorzej niż klientów z Holandii, Niemiec czy Chin.

Oczywiście poinformuję go o rezygnacjach i poproszę o wyznaczenie przybliżonego terminu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałem nigdzie, że traktuje nas od kogokolwiek gorzej. Po prostu nie traktuje nas najlepiej :) Ja rozumiem terminy, dostawcy i chcę jedynie terminu, choćby kwartału, jeśli nie da się miesiąca :)

Rezygnacje mogą być kluczowym argumentem, a jeśli nie poznamy terminu, może ich trochę być. O zbyt się nie martwię, bo od tego są miejsca rezerwowe, chętnych nie brak, ale szkoda mi będzie jak z pokładu wypadną osoby, które od początku się z nami w to bawiły. I tak się cieszę i nie mam do nikogo żalu, bo macie twardy nerw chłopaki :) Facet twardym być musi...i CIERPLIWYM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ja zostaję do końca. Po prostu chcę mieć tego cykacza :)

Ale miło będzie jak z Gunterem ustalimy harmonogram , którego będziemy się trzymali>

Gunter powinien zrozumieć, że takie ustalenie jest też dobre dla niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwota 1 600 zł (a w kilku przypadkach ponad 3 000) jest dla wielu z nas spora i nie każdy może sobie pozwolić na jej zamrażanie nie wiadomo na jak długo.

450Ex4,5zł=2025zł

+ bransoleta 65Ex4,5zł = 293zł

czyli dobre 2300zł za sztukę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem już właściwie o samej "dopłacie", bo 50 jurków już wpłaciliśmy, a bransoleta to mimo wszystko opcja. Zresztą, to nieistotne. Psi pieniądz to to nie jest, a jak jest zamrożony to tym bardziej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zastanawiam czy nie zrezygnować z obu limitek (obie od Steinharta: Aquarius i Black Sea) i nie wejść w Suba 1200T... Jak się nic do stycznia nie ruszy to chyba nie wytrzymam, Dosia kusi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cierpliwie poczekam. Jedyne co mnie niepokoi to kurs EUR i nie tylko ze względu na ten zakup. Drożeje też mocno dolar więc właściwie wszystkie zagraniczne nabytki są coraz droższe...

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tej perskeptywy im dłużej, tym być może lepiej. Jak zaczęliśmy zabawę z Aqariusem 450 euro to było jakieś 1700 zł...

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak długo to trwa, że coraz poważniej, zastanawiam się nad rezygnacją z moich "jedynek". :lol:

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybierz j. niemiecki i będą oba :lol:

Panowie nie wymiękajcie, ten zegarek jest robiony specjalnie dla WAS :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Może lepiej, Łukasz, używać czasu przyszłego? :(

"ten zegarek będzie robiony specjalnie dla WAS"

Jakoś to chyba bliższe prawdy ..., ale nie wymiękam, tylko już ckni się. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj tam zaraz :lol: dobrze jest czyż wszystko co najpiękniejsze nie powstaje z bólu i cierpienia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.