Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

PILNE PYTANIE:

jak długo (ile dni) idzie przesyłka od Stenka i czy FedEx dostarcza w weekendy???

Mam problem, bo się chyba rozminę z przesyłką....!

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PILNE PYTANIE:

jak długo (ile dni) idzie przesyłka od Stenka i czy FedEx dostarcza w weekendy???

Mam problem, bo się chyba rozminę z przesyłką....!

U mnie to było jakieś 4 dni robocze. W soboty-niedziele na trackingu nic się nie działo, więc chyba nie dostarczają w weekendy.

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paski - przy limitce Moscow Classic podawaliśmy rozmiar paska A i B. Dzięki Bogu u mnie pasek pasuje, ale temat do uwzględnienia przy nast. limitkach.

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dostawa w 3 dni od zawiadomienia o wysyłce. Jeszcze nie otwarta paczka - muszę se drinka zrobić, jak dzieci pójdą spać :P

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazwyczaj do Polski idzie 3 - 4 dni, zależy od regionu.

Marcinkowski, mam coś wyjaśnić u nich ? Jak tak to podaj imię i nazwisko na PW.

Jaszczur, Twoje powinny jutro wyjść. Dziewczyny czekały na bransolety, żeby wysłać komplet.

Stfraw, Twoje też wyjdą już w komplecie :)

Dominik dawaj foty :D

Ja dziś miałem okazję pomacać stalówkę, w realu robi jeszcze większe wrażenie niż na zdjęciach. Nie mogę się doczekać swojego czarnuszka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest szansa, że się do Krakowa wyrobi... Jeszcze zapytam grzecznie jutro z rańca, czy mogą nadać jakimś expressem.

Dzięki za odzew!

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest szansa, że się do Krakowa wyrobi...

W moim przypadku od nadania kurierowi (potwierdzenie numeru przesyłki z 02.07.12) do odbioru na miejscu, z rąk GLS, minelo 3.5 dnia. Odebrałem 05.07.12 przed południem. Myślę,że pakują je do samolotu. Z Paryża paczka ruszyła DOPIERO 04.07.12 rano b.wcześnie,a już 05.07.12 była na miejscu. Czy _każdego_ dnia w tygodniu mają zapewniony ładunek? Nie wiadomo.

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc tak na szybko, bo na razie dwie Glenfiddich poszły na lodzie i zaraz się biorę za zdjęcia, więc tylko póki co moje wrażenia z rozpakowywania. Bo jednocześnie rozpakowywałem ostatniego produkcyjnego Kemmnera Tonneau Silver, więc emocje były i muszę zaraz coś "poczytać" :)

Po pierwsze: nie wiem, jak za 2 tysie zetafonów można zrobić taką oprawę. Ja nie jestem fanem pudełek, ale dziś omegę za 5 razy tyle zaczynają pakować w plastikowy blistr... No, ale tu się dało załadować w pudło jak któraś z moich szkatułek na 8 zegarków.... I to z blaszkami z numerem, wypisanym nazwiskiem, jakąś ścierą, itd. Takie głupie duperele, ale strasznie mocno łechatające ego zegarkomaniaka ;)

Po dwa: jakość dołączonego paska i gumy - co tu dużo mówić. Szczególnie guma - to jest naprawdę guma warta noszenia i teraz w sumie nie wiem, czy był sens zamawiania bransolet. Te wstawki w postaci sztyftów na końcach plus motylkowe zapięcie: genialne rozwiązania. Pasek również świetny, ale podejrzewam, że gumowana zewnętrzna warstwa będzie ulegała uszkodzeniu od klamry, gdyż jest dość miękka.

Po trzy: tak jak myślałem - bardziej podoba mi się stalowy :P Czarnuch ma wszystko co stalowy, ale ma jedną wadę - na ręce wydaje się mniejszym niż jest w rzeczywistości, a ja lubię duże odważniki na swojej cienkiej witce.

Po cztery: wskazówki - to moim zdaniem był najsłabszy punkt naszego projektu, ale na żywo sytuacja mocno się poprawia. Po pierwsze płynie sekunda i już przestaje przeszkadzać. Po drugie - jednak jest czytelność godziny i minuty, a samo czerwone GMT w sumie przestaje się tak mocno rzucać w oczy. Dlatego byłem wcześniej całym sercem za żółwiem, bo miał krótką GMT jak w normalnym Tritonie, no ale wygrał Aquarius. I w sumie jest dobrze.

Po pięć: tarcza - pięknie się mieni. Do pełni szczęścia brakuje mi srebrnej obwódki wokół okna daty.

Po sześć: dekiel - no tu nie ma Seamastera bezwględnie. Ale jest solidnie wykonany grawer laserowy. Bardzo fajnie odcinają się elementy polerowane wypukłe od satynowego wnętrza. To ma niestety ten minus, że przy każdej głębszej rysie i próbie jej spolerowania zetrzemy na połysk ową satynowaną część. Także lepiej zostawić chyba rysy, niż je polerować - wiem, bo przerabiałem to w Certinie po serwisie u jednego takiego.... Więc tak reasumując - najlepiej w ogóle rys nie robić... Choć u mnie dwie są.

Po siedem: bransoleta - bardzo solidny kajdan. Porównałbym z Boschett CW. "Leje" się między palcami podobnie jak od dobrego taniego, a nie z watchadoo. Ogniwa ostrzej zakończone, nie zaokrąglone i dobrze - zawsze jakaś odmiana, bo ten wzór staje się mocno oklepany. Minus: powłoka dlc ma chyba z mikron. Przejechałem ją delikatnie od wewnątrz nożem - natychmiast rysa do gołej stali. Nie wiem, jak od zewnątrz, nie zamierzam testować. Za to fajny efekt daje mat. To samo zapięcie co od dobrego taniego, gramatura podobna. Szkoda, że nie ma patentu na piankę - przy normalnej cenie powinien być to standard, ponieważ podobnej jakości bransoletę kupić można za 30 dolarów z darmową wysyłką. Plus to także curve end, którego dość trudno dostać do dobrej bransolety.

Braki: Dostalem jedną bransoletę - DLC. Druga nie dotarła, pewnie zabrakło. Nie mam kilku papierków do jednego, ale to bzdury.

Sprawa wkurzająca: w obu pudełkach otworzyły się w transporcie opakowania do narzędzi, przez co wypadły i gruchotały po pudle. Naprawdę denerwowałem się przy otwieraniu, bo wiedziałem o co chodzi - jak mocno polatały, to po bezelu, a szczególnie bokach koperty. Szkło też mogło oberwać, ale tu miałem mniejsze obawy. Na szczęście nic się nie stało, ale na przyszłość Gunter mógłby bardziej zadbać o zamykanie tych gównianych plastikowych tubek i owijek... Nawet, jakby miał do środka pudła wstawić zwykłą folię bąbelkową - wiem, że gorzej wygląda przy otwieraniu ;)

Mam też delilkatnie zarysowany w dwóch miejscach dekiel w stalówce i to w tej części piaskowanej - no ale mówi się trudno ;)

Która godzina? 00:23, no to jak wypiję jeszcze jedną małą to może jakieś fot wrzucę od siebie :)

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne fotki Dominik! Dzięki za reckę na szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie napisane, od serca i na szybko :)

Mi też w sumie brakuje tej ramki wokół daty, ale to chyba też było ograniczenie - stalowa nie pasowałaby do wersji DLC, a tarcze miały być takie same.

Co do pudła to rozwala system - dawno nie widziałem tak bogatego zestawu, w porządnym, drewnianym, lakierowanym pudle. W tej cenie zegarka to musi być rzadkość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudełko rzeczywiście robi wrażenie.

A mówi się ,że chińczycy nie potrafią :-)

Swoję drogą to czy od spodu Waszych pudełek też ostała się naklejka:

made in china?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam, oj tam - wszystko słis kłalita, bo blaszki z numeracją pewnie zrobione pod Alpami ;)

A serio to średnio mnie interesuje gdzie te pudełka są klepane - jakościowo są świetne, robią dobre wrażenie i jest git. Znając życie połowa zegarka jest klepnięta w Chinach, ale to tajemnica poliszynela, c'nie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;)

A mnie najbardziej cieszy wasz entuzjazm i zadowolenie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A serio to średnio mnie interesuje gdzie te pudełka są klepane - jakościowo są świetne, robią dobre wrażenie i jest git. Znając życie połowa zegarka jest klepnięta w Chinach, ale to tajemnica poliszynela, c'nie? ;)

Mam to centralnie w pompce :) Najważniejsze, że jakościowo jest dobrze i dużo radości przynosi :)

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jak tylko jeszcze fedzio się uwinie do piątku...

odbiór dokonany. Mój Wodnik od 1:10 jest w Garching, DE

jeszcze wizyta w Paryżu... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.

Coraz więcej Wodników w Waszych rękach a zdjęć w galerii cały czas tyle samo czyli zero?

Pozdrawiam Roman

Edit:

Czekam na informację od Robson01 na temat nr 6 w stali, który być może będzie jednak mój :) i troszkę mi się nudzi.

Dawajcie zdjęcia Panowie bo najlepsze to narazie (niczego nie ujmując) Norweg zrobił :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

Dzisiaj dostałem oba, czarnego i stalowego co prawda na razie bez bransolet, ale po otwarci pudełek przeżyłem mały "szoking".

Muszę przyznać, że było na co czekać, pełen szacun i podziękowania dla organizatorów akcji.

I faktycznie za te pieniądze biorąc pod uwage opakowanie, dodatkową gume, parę gadżetów i oczywiście same zegarki to w tym przpadku alternatywy wg. mnie nie ma żadnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

A mój stalowy na bazarku wyląduje, jak jest ktoś chętny to pisać, bo zaczynam zdjęcia robić :)

Ale z tymi zdjęciami łatwo nie będzie, po tym co koledzy tu pokazali :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xylog a może najpierw napisz do chłopaków z rezerwy, może się któryś ucieszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.

Coraz więcej Wodników w Waszych rękach a zdjęć w galerii cały czas tyle samo czyli zero?

Pozdrawiam Roman

Edit:

Czekam na informację od Robson01 na temat nr 6 w stali, który być może będzie jednak mój :) i troszkę mi się nudzi.

Dawajcie zdjęcia Panowie bo najlepsze to narazie (niczego nie ujmując) Norweg zrobił :blink:

Ja też czeka na informacje tylko od Steinharta (a z tym jak wiadomo u niego kiepsko), zresztą masz to na PM

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój stalowy na bazarku wyląduje, jak jest ktoś chętny to pisać, bo zaczynam zdjęcia robić :)

Ale z tymi zdjęciami łatwo nie będzie, po tym co koledzy tu pokazali :huh:

Zapytaj kolegę vidi też był chętny i tez jest z Lublina, ja czekam na "6" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

OK, dzięki, już mu posłałem PW. Wstrzymam się w związku z tym z bazarkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, ode mnie kilka fotek img5412pw.jpg

Ładna praca.

Śmiem twierdzic,że wcale nie gorsza,(jak nie lepsza ;),)

od norweskiej ;-)

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.