Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Ano poważniejszy problem z tymi wskazówkami - sporo osób to zgłasza. Mam nadzieję, że Gunter zgodzi się na wymianę, ale szczerze - nie wyobrażam sobie "akcji serwisowej"... gdyby przesyłał do każdego z osobna i wymiana we własnym zakresie to potracilibyśmy gwarancję, gdybyśmy to my musieli wysyłać zegarki do siedziby to koszty pewnie byłyby spore (wysyłka tam, cena wskazówek + koszt robocizny i na koniec zwrot do Polski), a do tego czekalibyśmy pewnie na zegarki kolejny rok :lol: Jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy mają mambę, mam i ja :D

post-5518-0-40980400-1342595130_thumb.jpg

post-5518-0-00782000-1342595138_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki ogarnę, obiecuję, ale póki co nie starcza mi czasu. Tak jak pisze Lechu, problem może być z ich wymianą :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki to nie wada bo takie chcieliśmy ;)

Ewentualnie niektórzy pewnie zakupiliby jakiś dodatkowy komplecik.

Stalową srebrną koronkę sam bym chętnie dokupił.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i ja w końcu swojego czarnucha :lol: Na żywo zegarek wygląda obłędnie!!! Jak za tą cenę, zarówno jakość wykonania jak i zawartość pudełka, ekstraklasa! Mi wskazówki kompletnie nie przeszkadzają. Mogłoby być bardziej czytelnie, ale bez problemu po sekundzie wiadomo która godzina :P Bałem się, ze na moim 17,5cm nadgarstku będzie za duży, ale jest idealny. Jestem zachwycony i z tego miejsca wielkie dzięki wszystkim, którzy przyczynili się do tego projektu, a zwłaszcza Lechowi i Łukaszowi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem gdzie był mój błąd.Patrząc na wizualizację projektu widzę różnicę między wskazówkami a tłem.Na żywo niestety nie.Takie wybraliśmy? Pewnie tak.Ale jeśli jest możliwość wymiany to ja bardzo chętnie i zdaję sobie sprawę,że pewnie nie za darmo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, tak patrzę na tego naszego Wodnika, apropos wskazówek i mam rozwiązanie, o którym nikt tu nie pisał.

Wystarczy ustawić wskazówkę GMT na poprawnej godzinie i mamy jednowskazówkowca jak w mordę strzelił.

Np. o 14:00 ustawić pomarańczkę tak żeby na bezelu pokazywała 14:00 i już hula. Minuty odczytujemy na oko :D

Oczywista proszę potraktować to jako ciekawostkę dropsa, peniw nawet nie odkrywczą, ale póki co nikt o tym nie pisał.

Co do wskazówek zapasowych to potrzbuję informacji czy chodzi o te od Tritona 30 czy 100, jak już mam rozmawiać to o konkretach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich :D

Nr 6 w stali jest już u mnie :D

Zegarek odsprzedał mi Robson01 (dzięki Robert jeszcze raz)

Szybka recenzja z mojej strony:

Jest świetny :lol:

Gratulacje dla Wszystkich zaangażowanych w projekt "Aquarius"

Pozdrawiam serdecznie Roman

Edit

Fotki będą jak zrobię jakieś w miarę (czyt. nie rażące oczu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz jeszcze życzę aby się dobrze nosił :)

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wskazówek zapasowych to potrzbuję informacji czy chodzi o te od Tritona 30 czy 100, jak już mam rozmawiać to o konkretach.

Najlepiej takie, zeby pasowaly do indeksow (np. obramowka), bo inaczej nie ma to sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie sie wiocha i kolory podobaja...

wiec jak dla mnie te od 100atm, kolorowe...

ale ja Lechu sobie nie wyobrażam zmiany wskazówek samodzielnie, z utratą gwarancji....

ten, tego, zegarki to hobby, to nikt nie obiecywał, ze bedzie tanio....

wg mnie jak sie skończa wysyłki, i wakacje może Łukasz zbierze liste chętnych i wysle np 15 zegarków do Guntera, u Stenka wymienią za doplata, odesla Łukaszowi, a my odbierzemy od niego np przyjezdzajac kolejno na grilla...

@Łukasz!? masz grilla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, tak patrzę na tego naszego Wodnika, apropos wskazówek i mam rozwiązanie, o którym nikt tu nie pisał.

Wystarczy ustawić wskazówkę GMT na poprawnej godzinie i mamy jednowskazówkowca jak w mordę strzelił.

Np. o 14:00 ustawić pomarańczkę tak żeby na bezelu pokazywała 14:00 i już hula. Minuty odczytujemy na oko :D

Oczywista proszę potraktować to jako ciekawostkę dropsa, peniw nawet nie odkrywczą, ale póki co nikt o tym nie pisał.

Ja tak uczyniłem przy pierwszym ustawieniu zegarka, ale sprawdza się to tak średnio, trzeba się przestawić umysłowo :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej takie, zeby pasowaly do indeksow (np. obramowka), bo inaczej nie ma to sensu.

Niestety produkcja na życzenie nie wchodzi w rachubę, możemy pytać o te z Tritonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.

Pozwolę sobie na parę słów już jako posiadacz Wodnika choć nie biorący udziału ( czego bardzo żałuję) od początku w tej limitce.

Zegarek jest naprawdę świetny.

Każdy pewnie coś by w nim zmienił wg gustu i upodobań ale nie da się "stworzyć" zegarka idealnego dla 33 osób.

Moim zdaniem okienko daty oraz ramki wskazówek godzinowej i minutowej powinny być niebieskie i w rozmiarze od Tritona 30 ATM ale gdyby mi ktoś zaproponował wymianę na takowe to powiem że....... nie chcę. To jest projekt i kwintesencja pracy Was wszystkich i tak ma zostać.

Po wymianie czegokolwiek to nie będzie już limitka tylko mod limitki.

To jest moje subiektywne odczuci i proszę tylko tak to odbierać.

Pozdrawiam Roman

Edit

Dla 66 szczęśliwców powinno być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety produkcja na życzenie nie wchodzi w rachubę, możemy pytać o te z Tritonów.

Raczej właśnie gotowce, wykorzystanie kolorowych z Tritona 100.

Ale jak pogodzić niebieski z pomarańczowym???? :-)

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wodnik jest tak cudownie kolorowy,że tylko i wyłącznie wskazówki ze stówki.Nawet jeśli tylko ja się zdecyduję to na pewno to zrobię gdyż obecnych nie czytam nie wiem może jestem ślepy? Jestem pewien,że załatwię to z przedstawicielem na Polskę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to jak pogodzic? niebieski z pomaranczowym sie zgadza! doskonale zreszta! a ze bedzie to mod limitki? no to co? to bedzie... oczywiscie ze z tritona 100! tez mysle ze to zalatwimy z przedstawicielem na Polske (jak ma grilla) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz i masz ja drynie tuborga.Na zmywak dopiero o 15 więc mam całą noc przed sobą zresztą jak zawsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie bym tych wskazówek nie zmieniał, albowiem-ponieważ dla mnie są czytelne do bólu, tzn spojrzę i wiem, która godzina, nie muszę się zastanawiać, poza tym to część naszej pracy, projektu itd, etc martyrologia.

Ale, od przybytku głowa nie boli, więc jakby co piszę się na wskazówki dodatkowe. Ale czy te od setki? Nie wiem... Akcenty pomarańczowe mogą mieć sens z ogółem, ale z drugiej strony mamy czerwone dodatki na tarczy i wskazówkę GMT, a to już się gryzie. Prędzej widziałbym klasyczne duże łopaty od 30ATM z zachowaniem naszych wskazówek minutowej i GMT, tym bardziej, że zmienianie GMT na krótką kompletnie nie ma sensu w tej chwili.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla Ciebie są czytelne do bólu dla mnie nie.Co z tego,że taki był projekt skoro przy słabym oświetleniu nie mogę odczytać natychmiast godziny? Chcę tylko wymienić minutową i godzinową.Wczoraj w nocy przetestowałem lumę i nie ma tragedii,słabo są widoczne właśnie wskazówki i nie dało się odczytać liczb na bezelu i kolory się tak bardzo nie różniły ale przy lepszych wskazówkach problem by nie istniał.Porównywałem z klubowym 2011 i w sumie wypadły podobnie plus dla Glycine to fakt,że ma szerokie indeksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat wskazówek możemy uznać za zakończony.

Niestety Steinhart nie dysponuje zapasowymi wskazówkami do swoich modeli. Nie jest to niczyja zła wola, nie mają i nie będą mieć. Sorrki panowie nic nie poradzę :(

Jak już pisałem wcześniej, chciałem nabyć od nich wskazówki od Marine i również mi odmówiono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK niech będzie w takim razie tylko jedno pytanko. W jaki sposób funkcjonuje serwis firmy której jesteś przedstawicielem np. pogwarancyjny. Np. coś tam gmeram w zegarku i złamałem wskazówkę i proszę o część zamienną do tegoż zegarka i co dalej? Oczywiście jest to czysta spekulacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK niech będzie w takim razie tylko jedno pytanko. W jaki sposób funkcjonuje serwis firmy której jesteś przedstawicielem np. pogwarancyjny. Np. coś tam gmeram w zegarku i złamałem wskazówkę i proszę o część zamienną do tegoż zegarka i co dalej? Oczywiście jest to czysta spekulacja.

Pewnie jeszcze nikt nie wpadł na taki pomysł, aby grzebać w zegarku i łamać wskazówki :lol: Tak więc wczesniej nie były potrzebne... a nawet jak to myślę, że jakiś pojedynczy kompley by się znalazł.

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.