Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

W ramach doświadczeń stuknąłem kilka razy koronką o metal i nic się nie stało, natomiast na rancie bezela pojawiły się malutkie przetarcia pomimo że w nic nie stukałem. Zegarek ma wytrzymać we względnej kondycji dwa-trzy lata po tym czasie należy mu się remoncik lub emerytura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni tydzien zabawy z Wodnikiem :(

post-44118-0-01431600-1344784716_thumb.jpg

Ps: Mam pytanie odnosnie brakujacej bransolety. Kiedy ona w koncu bedzie? Gdzie i ewentualnie kogo mam indagowac? :huh:

Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parigot z tego co wiem, to bransoleta została już dawno wysłana do Ciebie.

Hmm... zadzwoń może do nich +49 (0)821 5433800 i poproś z Anią lub Asią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to zostały ponownie rozesłane rachunki na zegarki, które do tej pory nie zostały opłacone.

Proszę o uregulowanie płatności. W innym przypadku zegarki trafią do wolnej sprzedaży.

Poproszę na PW informację od osób, które zapisane są na numery:

15 - stal

26 - czarny

30 - stal

16 - stal

Sparwa jest PILNA ! ! !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Koledzy !

W związku z tym, że w centrali Steinhart Watches znajdują się jeszcze nie opłacone zegarki oraz biorąc pod uwagę fakt, że Gunter ma w tych zegarkach zamrożone środki, podjeliśmy wspónie decyzje (Ja, Gunter, Lechu), że zegarki te czakają na zapisanych kolegów do 15/09/2012. Zegarki te zostaną wystawione na sprzedaż ! ! !

Postaram się o wpisanie w kolejnym poście numerów zegarków, które są w Niemczech.

Wiem, że rachunki zostały rozesłane po raz drugi na podane przez Was maile.

W razie pytań służę pomocą na PW.

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc dziś 17/09/2012. Mam wolne 4 szt. w stali i 4 w DLC.

Chętnych zapraszam na PW. Cena bez zmian.

Steinhart równolegle oferuje zegarki klienom, ze świata, którzy byli nim zainteresowanie. Dlatego nie gwarantuje tych 8 sztuk na 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostały 4 szt.

Stal numery 16 i 15

DLC numery 26 i 15

Ktoś chętny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biore 15 w DLC - jezeli jeszcze aktualna!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem chetny na zegarek w stali. Czy jest jeszcze aktualnu

markxl tel. 510 028 894

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muszę zapytać: wg specyfikacji ETA 2893-2 'additional hand shows the second time zone' oraz '24-hour hand can be adjusted'. Jedno z nich jest nieprawdą albo brakuje mi wskazówki. Obserwując zegarek mam dodatkową wskazówkę 24 godzinną. Błąd w specyfikacji?

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie jedno i drugie jest spełnione za pomocą tej samej wskazówki :)

'additional hand shows the second time zone'

Rozumiem, że rozchodzi się o tę pomarańczową?

np. w poście nr 4027 wskazuje ona godzinę 24, dodatkowo dzięki wskazówce minutowej (przecież minuty są te same w każdej strefie czasowej), odczytujemy dokładnie godzinę 0:12, podczas, gdy standardowy czas to 5:12 lub 17:12.

'24-hour hand can be adjusted'

No bo można ją regulować. Tzn. może wskazywać np. realnie drugą strefę czasową (np. Londyn, Nowy York czy Kinszasa), a może też wskazywać czas ten sam, co główne wskazówki, ale w formacie 24h.

Wg mnie masz wystarczającą ilość wskazówek i specyfikacja też jest OK B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, tego nie uwzględniłem - dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Aqarius ma już swoją własną historię. Jakiś czas temu najprawdopodobniej podczas gry w tenisa ktoś myszkował w szatni i przyswoił sobie mój zegarek . Po tygodniu na Allegro pojawił się Aqarius w okolicy mojego miasta. Na zdjęciu nie było widać numerów w opisie nie było słowa o dokumentach potwierdzających własność więc nabrałem uzasadnionych podejrzeń że coś jest na rzeczy. Nie wiele myśląc , albo może myśląc wiele bo nie spałem całą noc, postanowiłem wystosować meil do gościa z prośbą o spotkanie lub o dodatkowe zdjęcia. Plan miałem prosty , w razie spotkania w miejscu obstawionym przez paru zaprzyjaźnionych kalafiorów z mojej paki daje gościowi w kły i odzyskuje zegar, dopuszczałem również możliwość dobrowolnego zwrotu choć biorąc pod uwagę że kwota kup teraz była 1500zł gość liczył na wysoki zysk i darmo pewnie nie chciał by oddać łupu. Tak czy inaczej odpowiedź nie nadeszła więc ponowiłem pytanie lecz i za drugi razem nie dostałem żadnej informacji. To utwierdziło mnie w przekonaniu że towar jest kradziony - czyli mój. Nie wiele kombinując udałem się na policję. Początkowo przyjęto mnie z dużą rezerwą , niebieski gość na bramie w stopniu kapitana dał mi do zrozumienia że szanse mam małe a takich spraw to oni mają codziennie bardzo dużo więc będę czekał w długiej kolejce i że może nie warto. Na takie dictum wyciągnąłem asa z rękawa i wypaliłem że mam złodzieja. Twarz mojego adwersarza rozjaśnił przyjazny uśmiech , w jego głowie szybowała myśl o wzroście wykrywalności i nowym orderze na klacie więc serdecznie zaprosił mnie do środka. Po kilku dniach Aqarius wrócił do mnie, policja przeprowadziła kontrolowany zakup jak sądzę a gość ma zarzuty o to że jest głupi. To mniej więcej tak jak by sprzedawać Pałac Kultury i Nauki w Warszawie wiadomo że na 90% jest kradziony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje odzyskania zegarka. Ja za swoim Aquariusem oczy wypatruję w internecie... może i mi się poszczęści. Na policję raczej nie liczę - zgłoszone ale jak to powiedział prowadzący śledztwo "ciężka sprawa. Może Pan wie kto mógł się włamać?" . Licz człowieku ale na siebie :mellow:

Bosson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurak, to ja nie wiedziałem, że Aquariusy mają takie przygody.

Jednemu gratuluje odzyskania, drugiemu życzę szczęścia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym łatwiej będzie go namierzyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje odzyskania zegarka ... mój nie ma przygód i sprawuje się bez zarzutu :) ...

Mam tylko pytanie do posiadaczy Aquarius'ów jak u was z punktualnością ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Aqarius ma już swoją własną historię. Jakiś czas temu najprawdopodobniej podczas gry w tenisa ktoś myszkował w szatni i przyswoił sobie mój zegarek . Po tygodniu na Allegro pojawił się Aqarius w okolicy mojego miasta. Na zdjęciu nie było widać numerów w opisie nie było słowa o dokumentach potwierdzających własność więc nabrałem uzasadnionych podejrzeń że coś jest na rzeczy. Nie wiele myśląc , albo może myśląc wiele bo nie spałem całą noc, postanowiłem wystosować meil do gościa z prośbą o spotkanie lub o dodatkowe zdjęcia. Plan miałem prosty , w razie spotkania w miejscu obstawionym przez paru zaprzyjaźnionych kalafiorów z mojej paki daje gościowi w kły i odzyskuje zegar, dopuszczałem również możliwość dobrowolnego zwrotu choć biorąc pod uwagę że kwota kup teraz była 1500zł gość liczył na wysoki zysk i darmo pewnie nie chciał by oddać łupu. Tak czy inaczej odpowiedź nie nadeszła więc ponowiłem pytanie lecz i za drugi razem nie dostałem żadnej informacji. To utwierdziło mnie w przekonaniu że towar jest kradziony - czyli mój. Nie wiele kombinując udałem się na policję. Początkowo przyjęto mnie z dużą rezerwą , niebieski gość na bramie w stopniu kapitana dał mi do zrozumienia że szanse mam małe a takich spraw to oni mają codziennie bardzo dużo więc będę czekał w długiej kolejce i że może nie warto. Na takie dictum wyciągnąłem asa z rękawa i wypaliłem że mam złodzieja. Twarz mojego adwersarza rozjaśnił przyjazny uśmiech , w jego głowie szybowała myśl o wzroście wykrywalności i nowym orderze na klacie więc serdecznie zaprosił mnie do środka. Po kilku dniach Aqarius wrócił do mnie, policja przeprowadziła kontrolowany zakup jak sądzę a gość ma zarzuty o to że jest głupi. To mniej więcej tak jak by sprzedawać Pałac Kultury i Nauki w Warszawie wiadomo że na 90% jest kradziony.

Widziałem go na allegro od 1000 licytacja, 1500 kup teraz i zastanawiałem się kto chce go tak tanio sprzedać. I to zamiast najpierw na forum spróbować to od razu na aukcje.

Szukałem na fotkach numeru, ale nie było...

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawidłowo , tępić złodziei i oszustów .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no, widac ze to towar porzadany. Gratuluje odzyskania zegarka a drugiemu koledze tego samego zycze.

Moj dzisiaj tak wyglada:

post-44118-0-05354600-1353864688_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś ze posiadaczy ma na tyle potężny nadgarstek, że pasek układa się tak dobrze jak bransoleta? U mnie przy nieco ponad 18 cm i fabrycznym pasku uszy bardzo odstają, ponieważ wykończone są na ostro aż się boję, że kiedyś zaciągną ubranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.