Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Lume - nie zaczynaj znowu ok? ;)

Sorki, zła maniera :)

Ale jakiś mankament to jest i żeby każdy miał tego świadomość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- zapraszam do zapoznania się z podsumowaniem pierwszej ankiety i oddania głosów w dwóch kolejnych ;)

Nasi designerzy dowiedzą się również o tym co dla nich planujemy z Łukaszem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już się zapoznałem :) ogólnie to powróciłem na łamy wątku i jestem jak to się mówi "zwarty i gotowy" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszek, małe sprostowanie - w podsumowaniu ankiety napisałeś, że na Tritona głosowało 23 klubowiczów, a w wynikach ankiety widnieje cyfra 33. Szczegół bez znaczenia, ale dla porządku i zobrazowania miażdżącej przewagi o Tritona warto to sprostować. Zakładam, że to też pewna wskazówka dot. ilości potencjalnych nabywców.

Głosy w ankietach oddałem i życzę owocnych prac w dalszej organizacji projektu.

I pamiętajmy co było naszym pierwotnym założeniem - zauroczenie rosyjskim ODJAZDEM i dlatego im bardziej odjechany projekt tym lepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosy w ankietach oddałem i życzę owocnych prac w dalszej organizacji projektu.

I pamiętajmy co było naszym pierwotnym założeniem - zauroczenie rosyjskim ODJAZDEM i dlatego im bardziej odjechany projekt tym lepiej ;)

+1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętamy... ale PVD/DLC to też coś ;)

A tymczasem mały 'refinement':

DNjpn.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszek, małe sprostowanie - w podsumowaniu ankiety napisałeś, że na Tritona głosowało 23 klubowiczów, a w wynikach ankiety widnieje cyfra 33. Szczegół bez znaczenia, ale dla porządku i zobrazowania miażdżącej przewagi o Tritona warto to sprostować. Zakładam, że to też pewna wskazówka dot. ilości potencjalnych nabywców.

We wszystkich możliwych miejscach zaznaczałem, że głosy będę zliczał z postów i w nich tyle razy (23) pojawiał się Triton ;) Ankiety służą oddaniu ogólnego obrazu, głos oddany w poście to głos pewny i świadomy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie ! Nie ogarniam tych projektów !

Czuje się jak małe wygłodniałe dziecko w sklepie ze słodyczami ! Mam ochotę na wszystkie ale nawet nie wiem od którego zacząć ! ;)

Do projektu który wygra powinien być załączony ołtarzyk :)

Wspaniałe projekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- zerknijcie na pierwszy post w ankiecie dot. wyboru koperty. Kilka nowych wieści i zmian ;)

Kolejna, bardzo ważna kwestia, dotycząca już wyboru projektów:

Naszych designerów proszę o wybór pięciu, wg nich najlepszych, swoich projektów. Po ich wyborze, przygotujcie proszę wersję w kopercie stalowej i z powłoką DLC.

Każdy z Was niech założy powiedzmy do soboty lub maksymalnie niedzieli osobny wątek i wrzuci do niego te 5 swoich projektów W DWÓCH WERSJACH (różniących się tylko kopertami, tarcze w jednym projekcie muszą pozostać takie same). A więc 5 projektów, 10 wizualizacji (najlepiej gdyby znalazły się w jednym pliku graficznym, obok siebie).

Temat ten zostanie od razu zamknięty przez moda, a my będziemy mieli tydzień czasu na przyjrzenie się im :)

Później dorzucicie do swojego wątku ankietę i wybierzemy wszyscy jeden projekt każdego z Was. Te projekty trafią już do ostatecznego głosowania nad wyborem lica zegarka. Ew. przeprowadzimy drobne poprawki.

Takie rozwiązanie uważam za najlepsze ponieważ pojawiła się możliwość zamówienia zegarka w stali lub DLC. Tarcza będzie musiała pozostać jednak taka sama!

Proszę, nie dyskutujmy o sposobie wyboru zegarka, bo przy tym natłoku ciekawych projektów jakoś trzeba to wszystko poukładać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK może tak być chociaż nie wiem czy każdy autor w innym wątku to jest szczęśliwy pomysł no ale niech i tak będzie ;)

EDIT

Czy w końcu zakładamy że mamy do dyspozycji czerwoną lumę czy nie? Bo niby nie ma przeszkód ale w razie czego mogę przerobić Kapitana na niebieskiego jak będzie trzeba.

EDIT2

Dorzucam jeszcze to co już i tak jest gotowe :)

post-19315-0-98635400-1331823892.jpg

post-19315-0-91652900-1331823894.jpg

post-19315-0-30742300-1331823896.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, widze, że nie próżnowałeś jak forum chwilowo nie działało ;)

Świetne projekty.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano nie próżnowałem :) który z tych 3 ostatnich jest Twoim faworytem? I jak wypadają na tle tych wcześniejszych? Bo skoro mam wybrać 5 to muszę coś poodrzucać z tych obecnych 34 wersji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że ŻEGLARZ ;)

Strasznie mi się podoba. Inne oczywiście też niczego sobie :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK może tak być chociaż nie wiem czy każdy autor w innym wątku to jest szczęśliwy pomysł no ale niech i tak bedzie.

Dokładnie. Zaraz zrobi sie bałagan, zreszta juz jest kilka wątków i niezły misz-masz... Moze założyć podforum na czas naszego projektowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ogólnie to jakieś mikropodforum by się przydało bo już jest wątek o kopercie, wątek o gratyfikacji, wątek o sugestiach, wątek pt kto chętny na zegarek no i jeszcze główny wątek o Steinharcie :) jak do tego dodamy np 5 wątków z projektami, później wątek z wyborem spośród tych które wygrały u danego autora, wątek o nie wiem... wskazówkach, deklu itd to tego będzie prawie cała strona w tym dziale - a jak ktoś zacznie pisać cokolwiek na inny temat to wątki rozpłyną się po kilku stronach... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech każdy z was założy ankiete i wrzuci wszystkie swoje projekty - 5 najlepszych wyłonimy My - użytkownicy. Wtedy te 5 przejdzie do kolejnej rundy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito1 - to nie jest zły pomysł ale niektóre projekty bym już jednak wstępnie poodrzucał - np te pierwsze moje żółtoniebieskie wg mnie nie są na tyle dobre aby się nad nimi zastanawiać - podobnie jest z niektórymi podwersjami - problem jest tam gdzie są bardzo podobne wersje konkretnego projektu - tak jest np z Seawolf'em - są 3 wersje - z białymi indeksami, z czerwonymi i większymi czerwonymi - ja wybrałbym chyba ostatnią wersję ale dużo ludzi pisało np o białej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech każdy z was założy ankiete i wrzuci wszystkie swoje projekty - 5 najlepszych wyłonimy My - użytkownicy. Wtedy te 5 przejdzie do kolejnej rundy...

Michał- ten pomysł byłby dobry, ale projektów jest tak wiele, że nie można tego ogarnąć ot tak sobie :/ Nasi graficy to płodne bestie, ale każdy z nich ma swój instynkt i wie który projekt wyszedł mu najlepiej i który projekt przedstawić już tylko do drobnych poprawek. Nie wyobrażam sobie ankiety z np. dwudziestoma - trzydziestoma projektami jednego tylko designera. Nigdy nie dogodzimy wszystkim.

Graficy muszą zadecydować, które 5 projektów jest wg nich na takim etapie, że mogłyby w ankiecie wziąć udział. Innego wyjścia nie widzę. Demokratyczny wybór - tak, ale są pewne granice.

Mariuszu- niestety, ale trzeba coś wybrać. Sam doskonale wiesz, które projekty spotykały się z największym entuzjazmem. Proszę zdecyduj, które z nich trafią do Twojej ankiety.

Rozwiązanie z trzema ankietami jest imo najsensowniejsze - moglibyśmy wrzucić do jednego worka, ale chcielibyśmy żeby każdy z grafików miał szansę czytelnego zaprezentowania swoich prac, bo w bieżącym wątku wiele projektów już się pogubiło i nie są widoczne.

Napiszę również do moda z prośbą o wydzielenie na czas trwania całej tej naszej zabawy osobnego "podforum". Może da się to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wam chłopaki współczuje, bo mając 30 projektów z tego 20 naprawde dobrych i teraz stanąć samemu przed wyborem 5 najlpszych to nie lada wyzwanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały ten projekt to nie lada wyzwanie, bo trzeba próbować dogodzić każdemu ;) Ale ufam, że graficy wybiorą ze swoich prac projekty spośród których każdy wybierze coś dla siebie :) Tym bardziej, że otworzyły się możliwości z DLC i nikt już nie jest skazany na stal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK - to zrobię tak jak mówicie i coś wybiorę ;)

Z wybraniem 3 nie mam problemów - gorzej będzie wybrać pozostałe 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej wybrać więcej niż 5? Ile osób wrzucało projekty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz - No to się cieszę ;)

Jak wybierzesz 3 to i dwa pozostałe też. Pamiętaj, żeby przygotować wersję dla stali i DLC więc projekty będą musiały być wybierane m.in. pod to kryterium (np. jasna tarcza średnio do DLC pasuje, itd.). Zmieniamy tylko tarczę i wskazówki - korpus koperty i bezel musi zostać taki sam pod względem kształtu (chodzi mi np. o frezy na bezelu), tylko różnić się kolorem.

Michał - projekty wrzucało bodajże 3 lub 4 osoby. Przemyślę jeszcze sprawę zwiększenia tj puli i być może będzie to 7 projektów x 2 wersje na każdego z designerów. Jutro dam znać, żeby graficy mieli czas na dorzucenie jeszcze ewentualnie dwóch projektów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ważna kwestia, która tu trochę uciekła

W postach grafików z ich propozycjami nie będzie można nic pisać, poprosimy z Lechem Moda o zamknięcie wątku zaraz po jego otworzeniu przez grafika. Ankieta pojawić się ma dopiero po 7 dniach od otworzeniu wątku. wszystko po to by nie było zbędnej pisaniny i opinii naprowadzających, kazdy z nas odda jeden głos u kazdego grafika na jeden projekt, który jego zdaniem jest najlepszy, czy będzie to stal czy DLC nie ma znaczenia bo wersje uda się pewnie zrobić dwie. Po wyłonieniu projektów rozpoczniemy burzę mózgów co do detali konkretnych projektów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie - po co te wątki mają wisieć 7 dni bez ankiety? nie lepiej od razu wrzucić wątek z ankietą? Jak wątek będzie zamknięty a nie przyklejony to odpłynie w siną dal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.