Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Z prostszym projektem Nav.B-uhr russian edition dyskusja rozpoczela sie w ostatnim tygodniu sierpnia, wszystkie decyzji zapadly i odeslane do Guntera do 8 wrzesnia. Ostatecne ustalenia z powodow technicznych trwaly do 10 pazdziernika. Dopiero w koncu listopada uczestnicy otrzymali kody dla zamowienia i oplacenia zaliczki i obiecanki Guntera zrobic do lutego. Terminy co pare tygodni przesuwa sie, bo swieta, wystawy, cos jeszcze... Obecnie oficjalny termin koniec maja, ale bardzo sie zdziwie, jak do konca lata wszystkie zegarki beda zrobione i wyslane. Zatwierdzone jednoczesnie z pilotem na jesieni diverki dla rosyjskiego forum z lista zamawiajacych 101 i 40 zegarkow wciaz czekaja na podtwiedzenie od Guntera. Zrobienie limitki dla hiszpanskiego forum wymagalo trzech prototypow i poltora roku dopracowan. Limitka od Jorga dla ruskiego forum w ciagu dwuch lat w stanie juz-juz prawie gotowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irytacja spowodowana nagłym przestojem informacyjnym, jak najbardziej jest dla mnie zrozumiała, ale rozumiem również druga stronę, to pewnie musi trochę potrfać B)

Dla mnie limitacja to coś wyjątkowego, i nawet jeśli to potrwa rok to i tak poczekam, tego zegarka nie kupuję ze względu na to, że ma być na te wakacje, kupuję go bo to nasz indywidualny projekt dla "STEINHARTOWO" :D

Dziś dzwonię do Ani :D

Potem napiszę czy czegoś się dowiedziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę załamują mnie te terminy. Ja, mimo wszystko, liczyłem jednak, że zegarek dojedzie do mnie jeszcze w te wakacje. Widzę jednak, że realniejszym będzie termin świąteczno-noworoczny niż wakacyjny. No cóż, w takim układzie, jeśli nie na plażę to może na stok narciarski pojedzie ze mną. Wszak śnieg, to w gruncie rzeczy, też woda... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy na bardziej szczegółowe informacje od p. Ani. W związku z tym co pisze Eugene trzeba będzie uzbroić się w cierpliwość, zacisnąć zęby i czekać.

Mam nadzieję, że scenariusz taki czarny nie będzie i chociaż jesień/zima to termin racjonalny...no nic- czekamy co nam przekaże Łukasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się a jakże :)

I mam to, na co wszyscy czekaliśmy :)

Komplet obejmujący :

? Triton z mechanizmem GMT/ Eta 2893-2 swiss made

? Pasek kauczukowy z zapieciem motylkowym (Rubber strap with butterfly claps)

? Pasek dodatkowy z klamerka (Strap - Art.Nr. band222 blue with Pre-V satined)

? Czarny box lub skorzana rolka (Wooden black box or leather roll)

? Przyrzad do zmiany paskow (Screw driver)

? Watch tool

? Certyfikat (Certification)

? Karta gwarancyjna (warranty card)

450 EURO z VAT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są świetne wieści!!!!!! :)

Jestem przeszczęśliwy, musiał się Gunterowi spodobać nasz projekt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro będę kontaktował się bezpośrednio z Gunterem co do projektu wykonania i terminów.

Dobra spadam do domu, bo mnie Żonka utłucze i nic juz Wam nie załatwię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to info o cenie trafia do pierwszego postu- jest tego warte :)

Czekamy na finalny szkic od Guntera i robimy listę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne wieści :)

Rozumiem że mechanizm będzie w wersji Elabore, a szkło szafirowe z podwójnym antyrefleksem?

Wisienką na torcie było by WR 100 ATM i zawór helowy :) Nie rozważaliśmy tego wogóle, ciekawe czy wpłynęło by to jakoś znacząco na cenę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz-KAWAŁ DOBREJ ROBOTY!!! Gunterowi należy się szacunek za bardzo atrakcyjną cenę. Jak jeszcze się okaże, że realizacja potrwa max 3 m-ce to MIÓD MALINA. :) Ja cały czas szukam po sieci fajnych gum w kolorze niebieskim i pomarańczowym/koralowym. Ma ktoś może jakieś sprawdzone adresy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie informacja na którą czekaliśmy. Może w Stenku przeczytali nasze utyskiwania i dostrzegli zniecierpliwienie i stąd cena, w ramach rekompensaty :):) . Tak czy inaczej, informacja bardzo dobra, oby jeszcze czas realizacji był równie dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie wróciłem z pracy a tu takie wieści :) no po prostu rewelacja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że mechanizm będzie w wersji Elabore, a szkło szafirowe z podwójnym antyrefleksem?

Wisienką na torcie było by WR 100 ATM i zawór helowy :)

Co do Elabore, to przepraszam, ale nie wiem o co kaman ... ale wstyd :)

Co do szkła to takie same jak w Tritonie 30 ATM czyli z anty refleksem :)

Co do 100ATM i zaworu, to musielibyśmy robić limit na Tritonie 100 ATM, a to podniosło by koszty. Pozatym w pierwszym głosowaniu wygrał Triton 30 ATM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elabore to wersja ETY- zdobienia, itp. Jeśli o mnie chodzi to jest mi to raczej obojętne, bo dekiel mamy pełny. Co innego jeśli byłaby to wersja z certyfikatem chronometru, ale takiej nawet w ofercie chyba nie ma, a nawet jeśli by była to ooostro poszłaby do góry cena zegarka. Podejrzewam, że mechanizm będzie taki jak w innych Steinhartach z GMT, tj. 2893-2 w standardzie.

Co do "tysiącmetrowca" to w ogóle nie braliśmy go pod uwagę z tego co pamiętam, bo jednym z głównych założeń było zmieszczenie się w cenie 500EUR ze wszystkim, a tamten kosztuje już jako goły zegarek 560EUR...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wiesci, dzieki :) teraz jeszcze bardziej czlowiek bedzie niecierpliwy :)

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje. Teraz czekamy na terminy. I znowu będzie niespodzianka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elabore to nie tyle zdobienia ile lepsze wykonanie mechanizmu, dzięki temu często są na dokładniejszym chodzie. Pytam bo Triton 30ATM ma 2824-2 Elabore. My będziemy mieli co prawda 2893-2, ale pomyslałem że też będzie w wersji Elabore.

Co do reszty to rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za sprostowanie :)

Jeśli nie ma przy modelu mechanizmu informacji o jego wersji to pewnie będzie to podstawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś poszło kolejne zapytanie do Guntera w kwestii projektu graficznego, na kiedy możemy się spodziewać ich wizualizacji, która niezbędna jest nam do wstępnych zapisów :)

Dodatkowo ponowiłem zapytanie o ewentualny termin realizacji.

Poniżej wygrzebany z sieci link do przykładu zestawu z tak zwanym Leather Roll - PROTEUS

LINK DO PROTEUS LEATHER ROLL

Musimy dokonać wyboru czy ma być z pudłem drewnianym lub takim skórzanym, ja jestem za Pudłem

Lechu zrób szybka ankietkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Psia krew, nie udzielałem się w tym temacie, mimo że mnie SIRLUKE namawiał do zakupu. Teraz jak widzę efekty finalne, to chętnie bym się załapał na 1 sztukę. Z tego co czytam, zdecydowanych jest jak na razie ok. 25 osób, więc może jest jakaś szansa? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pudła to jeszcze wysłałem zapytanie, czy cena 450 euro zawiera takie pudło:

Steinhart3.jpg

Czy standardowe

post-5518-0-86632400-1331838996.jpg

Tak więc z ankietką poczekajmy :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.